Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 1

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

kinej 

všechny recenze uživatele

Sice to točil David Schwimmer, ale stejně film působí jako typická britská komedie. Asi to bude tím, že anglický rukopis scénáře, nelze jen tak poameričtit. Americké romatnické komedie jsou pro mě úplně něco eklhaft, něco, co mi působí utrpení. Ale angličani umí být patetičtí i bez ohromného nánosu patosu a to z jejich pojetí romantiky dělá snesitelnou záležitost. Ale abych jen nehanil amíky, David Schwimmer také nezaklopýtnul a natočil příjemnou průměrně zábavnou komedii, ze které nejvíce vyniká puchýř. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Ku koncu trochu príliš šablónovitý, ale predsa príjemný režijný debut Davida Schwimmera. Thandie Newton síce hranie veľmi nejde, ale bohato to vynahrádza skvelý Simon Pegg a poteší tiež vtipný Dylan Moran. Na Run, Fatboy, Run som sa dlho tešil a musím skonštatovať, že sklamaný nakoniec nie som. Film vás totiž zaručene pobaví, vďaka čomu mu odpustíte aj tú trochu klišéovitosti poslednej polhodinky. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla jen ukázky na tenhle film a už při nich jsem se hrozně moc smála. Říkala jsem si, že to musím vidět. Bylo to celkově lepší než jsem čekala. Herecké obsazení se mi moc líbilo a hlavně Dylan Moran! Ten je prostě nejlepší vždycky. A nejvíc mě dostala jeho hláška z celého filmu: "Já nemám budík. Nikdy nikam nemusím." Takže 80% je zde jasných. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie o týpkovi který utekl své snoubence před oltářem a po pěti letech se jí pokusí získat zpátky pomocí uběhnutí maratonu. Celkový příběh a i některá klišé dávají tak trochu pocit že se bude jednat o typickou průměrnou komedii, no to by ale nesměla být britská. Jelikož právě britský humor spolu se Simonem Peggem vytahují tento film z řad průměru a nabízí tak poměrně hravou legraci i s typicky méně uhlazeným britským feelem. Ještě ale musím vzpomenout skvělého Dylana Morana který přeci jen ten film spolu s Peggem silně táhne. Takže ve výsledku je to příjemná a hravá komedie která mi sedla a i hezky zahřála u srdíčka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mimořádně špatná komedie, které mi bylo zpočátku líto (hl. kvůli Peggovi a Moranovi), ale s přibývajícími minutami mě čím dál víc iritovala (klidně si namísto „iritovala“ dosaďte ten druhý, méně korektní výraz). Většina složek filmu je tak mizerná, že nedokážu určit, která má větší podíl na nefunkčnosti celku. Scénář, jež otrocky kopíruje ty nejpitomější sportovní komedie? Režie, která scénáři kopírujícímu ty nejpitomější sportovní komedie nedokáže dodat potřebný švih? Podíl hluchých míst, kdy někdo někomu jinému říká něco naprosto nepodstatného zhola nezábavným způsobem, je udivující. V momentě, kdy by jiná sportovní komedie (třeba nějaká kravina s Willem Ferrellem) odložila stranou všechna moudra a poselství o důležitých hodnotách a naservírovala nám pár minut nefalšovaně dementní taškařice, nabízí Tlouštík jenom další kecy. Je paradoxem, že film fosforeskující z padesáti metrů všemi neduhy amerických komedií (mj. záliba v nechutném, infantilním a „držkopádovém“ humoru) vzniknul ve Velké Británii. Chcete-li nadále věřit, že Simon Pegg a Dylan Moran jsou vtipní kdykoliv a v čemkoliv, ignorujte protentokrát jejich jména a zapomeňte, že Run, Fatboy, Run existuje. Pitomost, za kterou bude David Schwimmer v pekle orestován fanoušky Black Books a Spaced! 35% Zajímavé komentáře: Lateef, Eddard ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Režisér David Schwimmer si neodpustil malé cameo. Během maratonu sledujte chlápka s čepicí, který Peggovi strčí do ruky pivo. (Pumiiix)

Reklama

Reklama