Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase nieco mimo Hollywoodu, tentokrat z Velkej Britanie. Reziser Tony Mytchell mi sice toho vela nehovori, ale tematika - zaplaveny Londyn - je maximalne zaujimava, PC efekty na urovni, Robert Carlyle /Trainspotting/ to dobre zvlada, a pritomnych ludkov sa podarilo zachranit - takze jo, za mna spokojnost a slusny priemer : 69 % ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již několikrát psal, mám rád katostrofické filmy. Nicméně vždy mě strašně otravují ty srdceryvné příběhy hlavních hrdinů. Zde mě to potěšilo, nebylo to až tak do očí bijící. Nicméně zase zde bylo málo scén ze zatopeného Londýna a bylo málo vidět ničení. Všechno se odehrávalo povětšinou v interiérech a to mě moc nebaví. Ani efekty a celkově ten příběh nebyl až tak moc strhující, takže spíše takové lepší 2*, ale 3 určitě ne. Howgh! ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Jako celek působí film chladně a bezemočně. Zklamaly mě především herecké výkony, postavy jsou cítit naaranžovaností a ne přirozenými projevy, chodí si jen tak po place, kroutí hlavama, ale nehýbou zadkem, všechno pořád omílají dokola a až si to všichni ujasní a diváka s tím seznámí, tak již není co řešit, když to víme verbálně dopředu - což mi do skutečné katastrofy nezapadá :-/ Vždycky jsem si myslel, že katastrofa je především akce, nikdo přece neřeší vzniklé situace po přeběžném bedlivém zvažování :-) Vše přitom má své místo, děj má logiku i vyústění, stupňování napětí je vytvářeno (jenom není jaksi opravdové), dobrá řemeslná práce. Jako TV film bych to bral, ale k celovečernímu dílu to má daleko, hlavně z důvodu, že je to takový klasicky britský, studený čumák. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

A mně se to, přátelé, kupodivu nezdálo blbé. Oproti očekávání musím vyzdvihnout velmi slušné herecké výkony, obzvlášť samozřejmě Carlylův. Fascinující ovšem bylo, jak si Rob na začátku filmu roztrhne nohu a absolutně nikdo tomu až do konce nevěnuje žádnou pozornost(čili mi nějaké uniká, proč to tam vlastně bylo. Nebo snad že by bylo něco víc v té delší verzi?...). Trochu mě zarazil soundtrack, který čítal celkem dva, střídavě se opakující motivy(sice povedené, ale...). Jinak mě to ničím neurazilo, a i když se to ke konci už docela táhlo, tak jsem to bez problémů ukoukala a vlastně z toho mám poměrně dobrý pocit. Asi jsem ráda, že jsem koukala na kratší verzi, nedovedu si představit, co do té delší nacpali. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7.5/10] Slušne podaný a nenápadný katastrofický film. Takéto katastrofické námety mám rád či už ide o deštrukciu mesta vodou alebo monštrami, páči sa mi tento žáner a tento film sa mi tiež dosť páči. Videl som ho viac krát, zaujímavé postavy, dobré efekty, pekné zábery, miestami aj napätie, atmosféra chýba, ale motivácia postávam určite nie. I ked´ je to dosť dlhý film ale nenudil som sa, ale tá záverečná hodina mi prišla trošku nafúknutá, finále mohlo byť strhujúcejšie, ale aj tak som spokojný. Vydarený snímok. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)
  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)
  • Natáčaný v Londýne a v Južnej Afrike. (Mihail123)

Reklama

Reklama