Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Totalní chaos a bordel, ale byla to zábava. Hlavně mě potěšilo vidět zase v něčem Chrise, protože od The IT crowd, The Boat that rocked a pár štěků se moc nikde neukázal, nebo alespoň já ho nikde neobjevila... No ti dalš dva, které neznám mu dělali dobré doplnění do trojice "hrdinů". A Anna Faris? Super, sice se tam moc neobjevila, vždycky na pár minut, sekund, ale pokaždé s jiným účesem. Možná mě i Ray donutí přestat říkat sci-fi a začnu říkat science fiction. Ale jinak moc otázek, jak FAQ slibuje mi to teda neodpovědělo, i když se o to film snažil. Bylo to zábavné, nevšední, koukatelné i vtipné, ale až moc překombinované a nesmyslné na mě, takže 3-4*. Možná i spíš ty 4*, ale ne.. nechám ty 3-4*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz skutečně hodně muziky, lze se samozřejmě uchechtnout nad levným zpracováním apokalyptické vize, ale ono i tohle má své kouzlo. Není to komedie hýřící hláškami, jedná se spíše o šarmantní film s několika roztomilými momenty. A překvapivě výborně funguje celá sci-fi linie o cestování časem. Již výběr brány je zcela nezapomenutelný. No dobré vědět, kde si v Británii dávat pozor. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky britského humoru. Je to sice komornější než Wrightovi pecky (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení), ale ve výsledku to vůbec nevadí. V podstatě televizní vzhled totiž plně zastiňuje vtipný a dobře promyšlený příběh, který se sice nevyhýbá ani fyzickému humoru, ale ve výsledku stojí hlavně na slovních vtipech a parodování sci-f... science fiction klišé o cestování časem. Sympatické obsazení snad ani netřeba zmiňovat. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ To si takhle po jednom pěkně blbém dni zajdete s kamarády na pivo probrat ten pěkně blbej život a jedny úplně normální hajzlíky v místní putyce vám zatočí s životem takovým způsobem... ~ Ray, Toby a Pete pracují v zábavním parku jako... no jako atrakce. Ray hraje vesmírného mariňáka, Toby a Pete v kostýmech barevných dinosaurů rozdávají letáky. Večer, poté co Ray svým procítěným hereckým výkonem rozbrečí celé dětské publikum a dostane padáka, sejdou se kluci v hospodě, kde si společně zanotují, jak to celé stojí za hovno a začnou vymýšlet (ve čtveřici s pivem) co s tím udělají. Ray a Toby žijí (čti: žerou) science fiction, Pete je má za blázny. O chvíli později si Ray odskočí na bar a náhodně potká příjemnou mladou dámu, která se mu snaží tvrdit, že je tak trochu cestovatelkou v čase. Ray jí samozřejmě nevěří a kumpáni nevěří Rayovi. Poté, co si ale na záchod odskočí i "nevěřící Tomáš" Pete a cestou zpátky najde lokál plný mrtvol, začíná pro naši trojici série předem nenaplánovatelných skoků a zjišťování, co se to sakra děje a jak z toho ven. ~ Nízkorozpočtová (i když to tak úplně nebije do očí, ale výpravu tu vskutku nikdo nijak nedělal) britská sci-fi komedie mě poměrně překvapila. Taková oddechovka s britským humorem, která rozhodně neurazila, ba naopak mě celkem překvapila. Rozhodně ukázka toho, že i s komorním prostředím a poměrně dobrým, i když ne až tak zcela inovativním nápadem, lze stvořit něco, co se prostě povede. ~ Třešničkou může pro některé být i fakt, že Raye hraje Chris O'Dowd, Roy z IT Crowd. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)

Reklama

Reklama