Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Autorům sequelu zjevně uniklo, že hmyzovatění Brundleovy psyché a jeho postupná přeměna v cosi, co MYSLELO tak jak to myslelo a CHOVALO se tak, jak se to chovalo, byly onou ingrediencí, která spolu s Goldblumovým bezchybným výkonem napomohla první Mouše k tomu, stát se výborným horrorem. Nedošlo jim, že to fyzické hmyzovatění a k tomu přidružené nechutnosti byly jen třešničkou na dortíku. Takže se pustili do dvojky a dopadlo to -- tak jak to dopadlo. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete, já to žeru. Také i díky comicsovému pokr. z 2014- THE FLY: Outbreak, které všem hororářům, vládnoucích angličtinou, důrazně doporučuji. Scénář, dvorní režisér tv Kingovek, autoři Riddicka a Darabont v době, kdy mě ještě nebetyčně nenasral tou Mlhou. THE MOUCHA II.  Hudba 90% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten film v kině OKO na Letné a tam mají sedačky tak, že nejvýše je první řada a pak každá řada jde směrem dolu--celkem geniální:) Já si koupil lístek do poslední a podle zvuku a toho, že lidi sem tam nadskočili bych řekl, že to bylo tak na 2* ,alepsoň co jsem pak odposlechl od lidí z první řady. Oni jediný viděli totiž i film. My ostatní můžeme hodnit akorát tak zadní část sedačky v řadě před námi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa pokračovanie kultového snímku, s minimálnymi očakávaniami. Keď je takýto film ukotvený na niečo cez 40%, v čo ma divák dúfať? Jednotka bola nie len po vizuálnej stránke, ale najmä psychologickej, dejovej, absolútnym skvostom. V tomto prípade ide príbeh úplne do sračiek, to je jasné, ten je totiž rapídne zjednodušený, pričom už nemá čo ponúknuť, respektíve ako originálne naviazať na predchodcu. Vizuál ale rozhodne nie je žiadnou tragédiou, na koniec 80’tok ponuka to lepšie, pričom efekty rozhodne nepôsobia dojmom, narýchlo zbúchaných “na kolene”. Za mňe medzi 3-štyri. Určite to nie je tak zlé, ako je to tu odprezentované .. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Protože tenkrát na sklonku socialistické éry a počátkem nadějných let demokratické poserity nebylo moc filmů/hororů ke koukání, pravý týnejdžr byl rád i za druhou mouchu. Kdyby ale tvůrci sami zkusili v této Mouše mouchy všechny vychytat, bylo by líp. Takhle to na víc jak tři hvězdy, i když jsem byl rád, že můžu čučet i na něco jinýho, než zasedání OF, nevidím. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama