Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 741)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat po ostatních komentujících, ale opravdu mi to v mnohém přijde jako vypulírovaná verze Matrixu. Bullet time doveden k dokonalosti, kulky létající nejen za roh, ale někdy i několik mil, fuckující Morgan Freeman, český prezident a Angelina v žigulíku (snad ještě větší úlet než Brad Pitt v eMBéčku ve Spy Game), to všechno je strašně cool, stejně tak i režie a akční scény vůbec, kdyby... kdyby to už jednou nebylo u Bekmambetova k vidění. Tady se jen opakuje a našel jsem snad jen dva momenty, kdy mi ústa spadla až na podlahu - skok z jednoho mrakodrapu do druhého (připomnělo Cliffhanger) a poté mokrá nahá Angelina (i když jen zezadu). Asi na mě zapůsobilo příliš chvály a já se začal přespříliš těšit. Zbytek mi tak připadal strašně fádní a ke konci už mi Wanted neměl co nabídnout. Hodnotil bych někde na rozmezí sedmdesáti procent, tak řekněme sedmdesát jedna. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně je jedno, že náboje zahýbají případně dokážou opsat pěkný kruh a že podobných technických věcí je tady dost a dost, protože Wanted je zatraceně zábavný a plný nádherných akčních scén. Mimochodem, ty metody výuky nového zabijáka mi přišly od začátku podezřelé a nakonec jsem měla pravdu. Vše není tak, jak se zdálo na začátku a sovy nejsou tím, čím se zdají být. Ještě pár takových filmů a Bekmambetov si to zamíří do mé TOP režisérů. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto giganticka ultra rezba, od zacatku do konce desne adrenalinova zalezitost. Ale poporade. Nebudu tu tvrdit, ze pribeh je zas nejak extra super originalni a slozitej, tajemno okolo Bratrstva je sice fajn, ale je to sfoukly desne rychle, nicmene pribeh je stoprocentne dostacujici, protoze dava prostor pro akci, navic se zdarne vyhne par klise, dokaze i prekvapit a je tu jeden necekanej zvrat a docela originalni konec, kterej zaroven dava prostor pro pripadny pokracovani. No a co se tyce akce, samozrejme hodne nadsazena, misty skoro az do sci-fi (tohle se netyka jen akce, viz treba regeneracni lazne atd.), ale neskutecne cool, naprosto dokonaly napady, krvi a fuck se nesetri a ani jednou me nenapadlo, ze uz jsem to nekde videl. Navic podbarvena naprosto uzasnou hudbou a triky naprosto bezchybny. A do toho vseho padaj paradni hlasky a neni nouze o vtipny momenty, ktery prijemne odlehcujou dej. A kdyz uz si clovek mysli, ze je po paradni akci a bude konec filmu, pride jeste zaverecna giga vyrubavacka. No a co se tyce hercu, Angelina spravne sexy, McAvoy, ackoliv na to nevypadal, spravnej akcni borec a i ostatni dojem nijak nekazi. Ted to podle komentare vypada jak nejvetsi akcni rezba vsech dob, to ale zase ne, svy mouchy film ma. Ze zacatku mi prislo, ze Timur nemuze najit rovnovahu mezi akci a humorem, coz se ale rychle srovnalo, obcas, jak uz jsem psal, je to silne prehnany a takovy maly minus, Angelina tu ma jen jednu kratickou odvaznejsi scenu, kde neni skoro nic videt. Nicmene jedna z nejvetsich akcnich rezeb tohohle roku urcite. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Wanted posouvá hranice akčních scén (nikoliv akčního filmu) o řád výše. Akce, kamera to je o co tu jde ... naprostá špička a bomba. Plus perfektní nápady, vtip (z klávesnice jsem nechápal), perfektní vývoj hlavního hrdiny, prostě bomba v oblasti oddechových akčňáků moderní doby. Bohužel herectví, které (ne)předvedla jak Angelina, tak Morgan Freeman je až překvapivě prkenné a slabé, ale prostě jim to odpustím. V kině jako celek opravdu špička. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Brandt, Derek Haas, Chris Morgan .. Pussy pussy ____ Wanted je excelentní, šíleně-zábavný, folklórní comics. Kam se hrabe (nebo bude hrabat) většina letošních souputníků o trůn krále sezóny - protože spolu s geniálně progresivním Speed Racer se jedná o doposud nejlepší kino film a jen stěží budou hledat v obdobném žánru konkurenci. Samozřejmě, scénář by šel poměrně snadno kritizovat, protože má své slabé chvilky a skrývá mnohé nesrovnalosti, jenže nejedná se o nic zásadního, navíc vizualizace a tempo podání smívá prakticky veškeré neduhy a ve výsledku vše napsané působí takřka omamně. Zejména proto, že Timur Bekmambetov má kapsu i rukávy plné neotřelých nápadů, kdy znamenitá akční složka děje v jeho podání bere dech a jakákoliv slova kritiky. Něco tak geniálně promyšleného a podaného jsem v kině nezažil již hodně dlouho a zvláště závěrečné inferno je totální orgastická jízda. Ale takových okamžiků blaženosti nabízí film hned několik! Mnohému ještě pomáhá přesně zvolená agresivní hudba. Navíc, když zrovna „zahálí“ akce tak nastupuje cynické glosování hrdinovy situace a k tomu spousta vypečených vtípků, které se místy pokouší o strhání bránice (a to zejména závod žigulika s Pendolinem, Václav Klaus na plakátě, spiklenecká Morava atpod.). Výborné je taktéž herecké obsazení, kterému ikonicky a zcela suverénně vévodí James McAvoy v životní roli a nenechá se zastínit ani ideálním mentorem Morgan Freeman, kterého doplňuje (ač to po několika jejích průserech ne moc rád říkám) taktéž výborná, konečně charismatická a zřejmě také v nejlepší roli obsazená Angelina Jolie. ____ Nejspíš už je z předešlých řádků zcela evidentní, jak mne snímek Wanted uhranul. Trailer jsem viděl jen ten obyčejný v kině, když Angelina natáčela v Praze, šklebil jsem se nad bulvárním povykem, původní comics se mi do ruky nedostal a ani ty ruské Hlídky jsem si předtím nestihl dát - a asi o to větší bylo nakonec finální překvapení ba extatický zážitek z výsledného díla, které si nebere servítky, mete divákům do tváře anarchii se štiplavým sociálním komentářem a především skvěle baví slovem i obrazem. Když připočtu vcelku originální průběh a zajímavý zvrat ke konci s neotřelým vyústěním, nemám prostě důvod k rozpakům nad plným hvězdičkovým hodnocením. ____ Škoda, že "Ruský večer" nezakončila sborná postupem do finále fotbalového EURO. Hned bych z hospody vyběhl do ulic a sborově to s nimi slavil… ___ A co jste do hajzlu udělali vy? __ 100%. ___ ☼ FILM ROKU ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Když padá Pendolino z mostu, začíná pád zadním vagónem. V následujícím záběru ale probíhá od prostřední části vlaku. (Globus_Jirka)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama