Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 2

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (125)

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Omšelé harampádí se mění v živoucí svět plný tolika detailů, že je napoprvé ani nebudete stíhat sledovat. Film, který je oslavou fantazie a tradiční animace... ()

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápady, roztomilý příběh a jeho fascinující přesah, odkazující říší zla k nechutným totalitním režimům. Taky se tu krásně zrcadlí ignoratský svět dospělých... Polštářové mraky, veršující Krasoň, skvělá myš Sklodovská v hlasovém provedení Báry Hrzánové, hlava Vládce Říše zla (Jiřího Lábuse), která silně připomíná Stalina, medvěd Mucha, který přespává v bačkoře... To je jen pár z mnoha fascinujících věcí z filmu, které stojí za zmínku. ()

Marvin* 

všechny recenze uživatele

Děti se správně bojí v temných koutech půdy, dospělý doprovod zde místo popkulturních vtípků zažije nostalgickou výpravu do dětských let, spojenou se vzpomínkami na předměty z jejich mladí, které se stávají náhle součástí báječných vynálezů. Věci na půdě jsou staré, oprýskané, ale mají své kouzlo, zvlášť pokud ožijí pohybem. Barta právě natočil výborný film - tohle je náš Příběh hraček a s tím zámořským se může směle srovnávat. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Hezké. Ale ne pro mě. Celkem originální animace ale vše ostatní o ničem. To je tak pro peďáky a filďáky (prostě intoše). My si po hodině pustili radši zprávy, což hovoří snad celkem jasně. A i když jsme to napodruhé dokoukali do konce, nic se nemění. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Děti v Japonsku jsou asi zvyklí na jiné pohádky. Jestli je toto novodobý typ pohádek, tak si je asi odpustím a své dceři pustím raději motýla Emanuela. Pohádka je temná, skoro hororová. Sice se zde mísí, v posledních letech čím dál častější, hrané záběry s animovanými, ale to je asi tak to jediné, co mě na filmečku zaujalo. Nutno však dodat, že technicko-výtvarná stránka je k ocenění. ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

I když mě výtvarná stránka tohoto filmu maximálně odpuzuje, musím uznat, že výsledkem je nejpoctivější práce, co u nás vznikla za posledních minimálně deset let. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Inu technicky a animátorsky naprostá špica, takhle krásně zkombinovat staré předměty a vdechnout jim život, to chce pořádný kus umu. Bohužel příběh je jaksi prázdný a naprosto nezajímavý, takže jako film pouze 2*, jako kus čistého umění by film dostal 5*. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Moc krásný a film. Příběh má svoje mouchy, ale i tak si udržel moji pozornost po celou dobu filmu. Prezentace byla fantastická, pro stop-motion animaci mám velkou slabost a v tomto filmu se náramně povedla. Několik počítačových efektů nevypadalo nejlíp, ale to je možná jen tím, že je film čtrnáct let starý. Herecké výkony byly moc dobré, i hudba se mi líbila, i když mi přišlo, že byla v některých scénách moc hlasitá. 8/10 ()

fErnesto 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní česká pohádka. Je určena pro menší, ale dospělí si užijí skvělé kreativní zpracování. Rozhodně se chci podívat ještě jednou a vychutnat si všechny detaily. Filmu také svědčí jeho krátká, tak akorát stopáž. Vypadá to jako směs těch nejlepších absolventských prací. ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Na Česko velice slušné dílko plné roztodivných bytůstek žijících na pár metrů čtverečních,a přesto to vypadá,jako by to byl jeden veliký svět,navíc příběh je osazen jako z pohádky o ukradené pannence netvorovi a o její strastiplné cestě k vysvobození.Rozmanitosti se zde skutečně neštřilo,co mě potěšilo byl určitě vláček,moře a jednoznačně létající lux se křídly.Vskutku pěkná práce ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Z počátku se mi grafika nelíbila, ale když si na ni člověk zvykne, tak se mu i líbí - zvlášť některé macro záběry.. Lepší 3*. ()

infotext 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie vidieť film v poloprázdnom kine s niekoľkými rodinami s malými deťmi, väčšinou v predškolskom veku. Asi aj vďaka nim to vysoké hodnotenie. Bol to jeden z mojich najkrajších zážitkov z kina v živote. Tie decká všetko prežívali a reagovali absolútne spontánne. Kašlať na slabšie vykreslené postavy a nie bohvieaký dej, či originalitu - stačí prijať pravidlá hry, objaviť v sebe spiace dieťa a nechať sa unášať "magickým" svetom povale a o zábavu máte postarané - montáž atrakcií funguje namiesto deja a klasická animácia je nádherná. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem vyrustal na kratkych filmech Herminy Tyrlove, miluju ceskou animovanou tvorbu od malicka. I tady je spousta vtipnych, hravych napadu, ale co je to platny, kdyz chybi originalni, zajimavy scenar. Je tezke tu udrzet pozornost cely film... 19/7/2023 60% ()

Trillian 

všechny recenze uživatele

zlaty cesky rucicky! co do provedeni uzasnej film, opravdu je videt, jak moc si s materialem tvurci vyhrali, klobouk dolu. s pribehem uz je to bohuzel trosku horsi, skoda. presne jak tu mnozi pisi - pro deti moc slozite, pro dospele moc jednoduche. velka, velka skoda! ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Jak já se těšil na pohádku, ale tak bezradný scénář jsem nečekal - všechno by bylo dobré, kdyby to strašení "papalášem" bylo nadávkováno a vygradováno líp... Ke konci už záběry na "živou" bustu nudí - a děti už vůbec nemají páru, oč jde. Na druhou stranu - nápadů bylo dosti a s výbornou muzikou a dabingem. Tak třeba příště. ()

zalmalen 

všechny recenze uživatele

Film, který mne osobně k animování přivedl. Zápletka sice není z nejoriginálnějších, ale výtvarné zpracování a nápady (moře z igelitu, vláček ze starých kufrů či diktátorská hlava...) to v mnohém převyšují. Navíc jsem měla možnost vidět rekvizity a story-boardy z filmu na vlastní oči a už jen kvůli tomu pět hvězd bez debat! ()

plutofv 

všechny recenze uživatele

Filmu vévodí zejména množství nápadů, Bartovy originality a netradiční výtvarné pojetí. To vše ostatně ocenili na řadě festivalů od New Yorku po Tokio. Jediná nevýhoda tohoto filmu spočívá v tom, že autoři si zvolili dějový rámec pohádky, tedy filmu pro děti, zatímco mistrnou animaci, výtvarné pojetí i originalitu ocení hlavně dospělí diváci. Přesto jde o jeden z nejpozornějších českých filmů po r. 2000. Samozřejmě ho dokáží ocenit jen ti, kteří jsou vnímaví a pozorní diváci, kteří postřehnou všechny ty originální nápady. ()

Reklama

Reklama