Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 551)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príliš mravoučné (inokedy decentný Pixar do nás tú eko-agitku hádže lopatou) a pre bežného stredoeurópskeho smrteľníka príliš sci-fi (dospelí diváci okolo mňa naháňačky robotov statočne odzívali), i tempo sa miestami citeľne zadrháva, ale inak... pohoda. U mňa čistých 7/10, no sympaťákovi Wall-Emu to rád zaokrúhlim nahor. Musím však dodať, že Panda ma bavila viac. Omnoho viac. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Letošní rok se ještě zdaleka nepříblížil svému konci, a ač nás čeká ještě spousta filmových lahůdek, nebojím se napsat, že pixarovský animák WALL-E je filmem roku. Perfektně zvolený příběh má ten pravý punc i díky skvělému načaqsování. Příběh o první lásce, dětské naivitě a fascinaci vším novým umístěný do nepříiš lákavé budoucnosti musí totiž nutně zapůsobit na každého. WALL-E totiž není jen dalším animákem, ale hlavně perfektně vymyšleným snímkem, ve kterém má každá věc své opodstatnění. Pečlivě vsunuté hrané prvky jsou do snímku naroubovány až s překvapivou precizností a jedná se kouzelně zvládnutou spojnicí mezi minulosti (v podstatě současností - dobou kdy lidé ještě žili na Zemi) a současností (dobou kdy se planeta stala definitivně neobyvatelnou). WALL-E však není jen ekologickou agitkou, jak se může vzhledem k okolním komentářům zdát. Jedná se o příběh téměř až biblický. Vždyť narážky na první příběh o lásce (Adama a Eva) nebo dokonce osidlování planety jsou více než zjevné. Tomuto snímku se podařilo představit dospělý animovaný film bez zbytečných berliček. WALL-E stírá rozdíly mezi animovaným a hraným. Miluji tenhle film. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, vizuálně úchvatné, obsahově dost plytké a lacině moralistní, ale když to člověk vezme jako eko-pohádku vytvořenou hravými pixarovskými dětičkami, nemůže to zklamat. Humorných špílců, překrásných míst i hezké hudby je v tom dosti, čili člověk snadno odpustí, že jest to poslepováno velmi propustným a prvoplánovým příběhem. Nakonec... je to film pro děti, možná přerostlé, ale pořád děti. A jako takový Vall-I funguje. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kvalitní film, ale od Pixaru jsem čekal trochu víc. První půlka rozhodně lepší než druhá, a obsahuje několik skvělých fórků. Wall-E a Eva jsou roztomilí, ale další roboti, kteří přijdou na scénu později, jsou nezajímaví a zaměnitelní. Taky bych místo neustálého "Ííííva" dal přednost bezeslovnému pípání, které tak dobře fungovalo třeba u R2-D2. Naopak celkový námět o zpustošené zemi a zdegenerovaném lidstvu se mi líbil, ale obávám se, že pro hloupé děti a leckdy ještě hloupější rodiče to bude moc velká depka a film nepřijmou příliš pozitivně. Konec se ale povedl a byl velmi dojemný. Viděno uprostřed Atlantiku. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu proč jsem čekal na dabing, když se tam skoro vůbec nemluvilo. Grafika - O.K. - jenže takovou grafiku mají dnes všechny animované filmy. Takže nic nového. Kdosi tu napsal, že Vall-i může konkurovat filmu "Hledá se Nemo" - ta s tím zásadně nesouhlasím! Nejenže jsem se u filmu "Hledá se Nemo" u vtipných scén perfektně pobavil, ale i z krásné grafiky mi zářily oči. Což se u filmu Vall-I říct nedá. Naopak po 45 min. jsem film vypnul. Děsná nuda, stupidní příběh vhodný tak akorát pro 3-leté mimina. Hrozný ODPAD! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Podle datumu, který se nachází na obraze v kajutě kapitána, je možné odhadnout, že děj snímku se odehrává přibližně v roce 2800. (Ruuzha)
  • Podle filmu opustilo lidstvo planetu před 700 lety, ale po takové době by mnoho zobrazených situací nebylo reálných. Evu přitáhne jeřáb s magnetem. Tyto jeřáby však fungují na principu elektromagnetismu, takže bez elektrické energie nemůžou fungovat. Vzápětí Eva vystřelí do tankerů a ty vybuchnou. Trvanlivost ropy je za specifických podmínek přibližně 15 let a poté klesá, nemluvě o odpařování, usazování a ztrátě kvality. Benzín, nafta i ostatní ropné produkty mají podobné vlastnosti. I pokud přijmeme fakt, že při odhadech v době vydání filmu máme ropu na cca 40 let a tyto tankery tedy kdysi převážely ropné produkty, je otázkou, co v nich vybuchlo. Betonové stavby a stavby z hutního materiálu mají životnost i několik set let, ale pouze za předpokladu, že jsou pravidelně ošetřovány a revitalizovány. Po 700 letech by tedy na planetě nestály města a továrny, byť zaprášené a zrezivělé, ale pouze hromady betonové suti a zbytky šrotu. I přes konzervanty přidávané do potravin by švábova sušenka těžko vydržela několik set let. (kenny.h)
  • Představa, že by se vytvořilo tolik odpadu, jako je znázorněno ve filmu, je lehce úsměvná, protože kdyby na zemi existovala díra 36,6 metru hluboká a 113 959 477 m² široká, tak by podle Dr. Williama Rathje (archeolog a profesor na arizonské univerzitě, který se zaměřil na problematiku odpadu) dokázala pohltit odpad celých USA za 100 let – zní to jako moc, ale velikost té díry je zhruba taková, jako velikost druhého nejmenšího státu v USA. Kdyby se stejným tempem kopalo dál, tak za 10 000 let by bylo odpady zaplněno pouze 5 % USA. (Maulincio)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama