Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být slušná práce, ale vyklubal se z toho lehce podprůměrný film se sympatickým Dienem. Po Give´em hell malone jsem čekal další překvapení ale tentokrát je to provar na celé čáře. Mulcahy se strašně táhne a nenatočí ani jednu pořádnou scénu. Navíc Hyde mi přišel silně nesympatickej. Aspoň je tu McDowell kterej se sice moc nepředvede ale aspoň něco. Mohlo to být lepší. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Něco mezi odpadem a jednou hvězdou za zajímavé, i když už tolikrát zfilmované téma. Dva zbytečné filmy. Na Nově vysílané hned po sobě, což byl dobrý tah, protože s odstupem bych se na ten druhý nikdy nepodíval. První část nudná, druhá část debilní, s efekty k smíchu. Výborná byla reakce objevitelů hrobky: "Kdo otevře hrobku Faraona, toho stihne smrt. Hurááá!" ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Pan režisér, který stvořil Highlandera a pak mu zjevně hráblo, vysral další geniální TV film. Totální ujetina od začátku až do konce, přičemž konec mě fakt dostal. Tohle byla podprůměrná šílenost i v rámci produkce stanice Hallmark a to už je co říct. No aspoň to zpříjemňovala kočička Leonor Varela, když už je ten Casper Van Dien tak neskutečně ubohý a trapný Indiana Jones. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ja tomu nerozumiem. Russell Mulcahy akoby sa riadil akýmsi krédom, podľa ktorého ak mu dajú točiť kinofilm, zapne všetky svoje sily a dokáže, že vôbec nie je márny režisér... ale akonáhle dostane objednávku od telky, akoby si bez ohľadu na podmienky či rozpočet povedal, že je jedno, čo bude tá zblbnutá masa sledovať od žehličiek či pivečka... - a doslova to všetko zahodí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Má to slušnou výpravu, je tam Leonor Varela a samozrajme jej to velmi pristane - a to je taky jediný důvod, proč by někdo trávil TŘI HODINY ve společnosti okloboukovaného Kašpara Van Diena. Co taky můžete čekat od filmu, v němž Ty Zlé reprezentuje Řád Pekelného Ohně?;) V dnešní době, kdy se k Sommersovým Mumiím dostanete bez větší snahy, je takovýhle televizní pokus, v němž rovným dílem vzdělaná i sličná egyptoložka nechápavě čučí na Hrdinu s velkým K, kterak tento z hrudi čerstvě odpadnuvšího derviše cosi obkresluje na čistě náhodou při ruce se nacházející list papíru formátu A3, aby následně své kolegyni objasnil, že "To je mapa." , naprosto, zcela, beze zbytku a totálně zbytečný. 20%, ale aspoň jsem se po ránu zasmál;) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama