Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +hororová zápletka odehrávající se v realitě (za války ve Vietnamu), uvěřitělné prostředí, charismatická hlavní hrdinka i její společnice (dcera amerického generála na místní základně), příjemné herecké výkony, neuvěřitelně namakaná akce a souboje, solidní atmosféra a napětí -dobře přiznávám efekty a některé triky vypadají jakoby právě vylezly z počítače/// Nářez, jaký jsem dlouho neviděl. Je pravdou, že azijskou kinematografii nemám moc prolezlou a tak mě určitě čekají ještě mnohá překvapení a zklamání, ale v tomto případě to předčilo moje očekávání. Mix mezi filmy Kill Bill a Blade z toho jasně poznáte. Ovšem smícháno je to bravurně. Jo a poprvé jsem viděl Ji-hyeon Jeon. Velmi mě zaujala, jsem zvědav na její předešlé role./// Celkem 89%/// ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Po trailerech jsem se sice mírně těšil na přihlouplou ale stylovou akční jízdu, ale zdejší hodnocení srazilo má očekávání až někam k bodu mrazu. Ale ani to mě nepřipravilo na samotný požitek z filmu. Vážně nevidím smysl ve zpracování látek, které vyžadují minimálně dvojnásobný rozpočet než měli tvůrci k dispozici. Takhle byly veškeré ty dolary zužitkovány do akčních scén které nabízejí pár záběrů o kterých by se dalo prohlásit, že jsou stylové a líbivé, ale to nezachrání ani akční scény a ani film. Nahon se sice snaží co mu jeho režisérská neinvence stačí, a tak vykrádá od svých slavnějších kolegů, kteří nejenom že dostali do vínku více talentu, ale hlavně víc dolarů do rozpočtu. Ukázkovým příkladem je Zack Snyder a jeho 300 na kterého jsem při některých záběrech vzpomínal asi nejčastěji (SPOILER > třeba příchod Sayo do bitky Kata s přesilou ve flashbackové sekvenci, který je zabírán z boku a sem tam zpomalován při kosení nepřátel v naprosto stejném stylu jakým to předváděl Leonidas u Thermopyl, akorát že tady je to s mnohem horším technickým provedením). Pak se ale objeví nechutně udělaný CGI upír (už podruhé) aby se svezl na náklaďáku ve kterém jede hlavní hrdinka. Co to znamená? Ano, Chris Nahon zjevně viděl Underworld. Když se poté dotyčný náklaďák zasekne v zužující se propasti stejným stylem jako Pendolino ve Wanted, máte jasno. Nahon má vskutku nakoukáno. Největší utrpení mi ale stejně způsobilo, když se ve flashbackových seskvencích pokusil do svého bijáku zahrnout poetiku asijských filmů, v jeho případě ale jen ve sterilní vykalkulované a rádoby líbivé formě. Zdá se, že Nahonovu režii by na počet WTF? bodů neporazil ani Bay se svými druhými Transformers, ale opak je pravdou. Nahon našel přemožitele a to dokonce v rámci svého filmu. Opravdu netuším, jaké bylinky bral scénárista filmu, ale jinou takovouhle neuvěřitelně debilní splácaninu různých klišé aby člověk pohledal. Nezajímavý bladeovský příběh, opravdu příšerné dialogy, stereotypní postavy a tragické vztahy mezi nimi (sblížení Alice a Sayo, ehm... seriously?). Všechno pěkně pohromadě zabalené Nahonovsko-snyderovskou-wisemanvskou režií s hořkou pachutí asijských bojových filmů a jejich nepřenosné poetiky. Kde se v tomhle "filmu" vzala má oblíbená Ji-hyeon Jeon je mi záhadou. A to finále, to snad nemohlo být ani myšleno vážně. Nejdřív jeden předvídatelný, ale pořád hodně wtf? "skywalkerovský komplex", poté párkrát ťuťuňuňu s mečíky, výbuch a nazdar. V mém případě spíš sbohem. 20 % za cca 20 koukatelných záběrů. Jediné co Blood: The Last Vampire zachraňuje je jeho superkrátká stopáž, během které sice stihne skoro pořád nudit, ale být to ještě o něco delší, schytá to hodnocení nejhorší... ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Strašidelné, děsivé, temné × nerozpracované, slabé. Strašidelný to bylo. Krev taky tekla, teda krev, no jak se to vezme. Smysl to taky nějak dávalo. Ale byl to hodně slabý kulturní zážitek. Jen škoda herečky Ji-hyeon Jeon, kvůli které jsem se na tento děsuplný příběh dívala. Je to pohodovka, která pobaví svými nedokonalými triky, svou nedotažeností, zmatenou kamerou a praštěnou americkou holkou. ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Strašidelná sračka!! Nedoporučuju nikomu!! Triky ze začátku devadesátých let, choreografie soubojů žádná, vždycky je sek, střih, sek, střih, nikdo nevrací úder, nikdo nebojuje, jen mrtvých přibývá!! Ke konci jsem už překlikával, nešlo to buhužel vydržet, ale je zajímávé jak věděli, že sračku točili a tak do traileru nacpali opravdu jen to co přípomíná film z nového století a kupodivu hodně lidí nalítlo, včetně mě!! Jednou větou: Komiksově stylizovaná krev mi nevadí, jsme přece v komiksu, vadí mi však trik, který ve vás vyvolá sebevražedný sklony. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Céčková záležitost, kde máme digi krev, digi monstra, digi příběh...Dobře, příběh digi není, je jen klasicky tuctovej a nemá čím překvapit. Já nicméně hledal takovou tu jednohubku, co není extra dlouhá, něco se v ní děje a můžu u ní absolutně vypnout. A to u tohoto snímku rozhodně jde. "Nesmrtelnost" hlavní lidské hrdinky mi nevadila, neporazitelnost japonské verze Bladea v dívčím provedení mi rovněž nevadila, protože tohle je přesně ten typ filmu, kde je vše přehnané a divák s tím musí počítat. Takže jsem s lehce ironickým úsměvem na rtech sledoval, jak ty dvě holky všechno zvládnou, hlavně díky spanilé Saye, a dokráčí k předvídatelnému, ale pohodovému konci. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama