Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento film by za normalních podmínek byl mezi 2 až 3 hvězdičkami, ale má dva silné plusy půvabnou Kate Backinsale a exotické prostředí krásné přirody Antarktidy. Možná ta první scéna by mohla být vypuštěna, pak by film byl víc tajemný. Trochu mi to přípomínalo novodobou Věc - ale to bude tím podobným prostředím. Takové trochu prozrazení umíte si sami sebe představít půl roku před závěrem tohoto filmu? Obracím se především k můžské části uživatelů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. „Odznak je len odznak.“ Mne to sadlo. Mám slabosť pre podobný druh filmov. Silná produkčná záštita Joela Silvera a Susan Downey (Robertovej manželky) vytvorila vhodné podmienky pre vznik solídnej, v dobrom nenáročnej fušky, ktorej najväčšími kladmi sú šarmantná Kate Beckinsale, môj miláčik Tom Skerritt z Votrelca (tentokrát v úlohe doktora), atraktívny mysteriózny nádych, pozoruhodné prostredie Arktídy (kde ak rozbijete pohár s vodou, tekutina zmrzne skôr, než sa stihnete porezať o sklo), mrazivá scéna s prstami ("Si statočné dievča. Už sme v polovici.") a tajomný príbeh, od ktorého neviete, čo máte čakať, čo je super. Identitu človeka, ktorý za všetkým stojí, som síce vytušil v podstate hneď, no potešilo ma, že jeho finálne odhalenie spätne nenarušilo pekný vzťah, ktorý dovtedy mal s hrdinkou (a jeho odchod zo scény pripomína Kill Bill 2). Diváci v tej dobe na mrazivý mysteriózny triler nemali chuť, takže snímka s rozpočtom 35 miliónov ich na celom svete zarobila ledva 12. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy si to asi nezaslouží, ale při dobré náladě se dá skousnout leccos. Dominic Sena kdysi slušně začínal (rafinovaný thriller Kalifornie, který příliš nepotěšil fanynky Brada Pitta), záhy přičichnul k těžkému mainstreamu (60 sekund) a skončila po něm nepříjemně nakyslá pachuť, ve které jen maskoval absenci příběhu rádoby cool akcí (Operace Hacker). Ve stejném trendu pokračuje i po letech (zřejmě nuceného) odpočinku v nesmírně atraktivním prostředí. Šerifka Carrie Stetko totiž vyšetřuje historicky první vraždu na Antarktidě. Jenže ze slušného potenciálu se vyklube pražádná atmosféra a promarněná šance, ve které sličná Kate Beckinsale ukáže nádherně tvarovaný zadeček a přijde o pár prstů. Nic moc, stejně jako zbytek osazenstva před i za kamerou, ale nepředvede. Flashbacky hrdinčina „traumatu“ jsou prakticky bez významu, akční scény bez náboje a toliko očekávané napětí krájet rozhodně nebudeme. Odfláknutý závěr už jen podtrhne nevyváženost celého projektu. Takže divák necítí žádnou úzkost z nebezpečí smrtelného mrazu nebo sesuvů sněhu, který stejně jako v jedné ze scén zatarasí veškeré únikové cesty, zrovna jako strach o jednotlivé postavy. Namísto další kritiky přihodím téhle nakyslé jednohubce nějakých 50% a půjdu o dům dál.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se sem dostal ??" - "Třeba lez nahoru a spad.." Když po deseti minutách přichází několikáté What the fuck ??, tentokrát docela zásadní, když zjistíte, že postava Toma Skerritta trpí zřejmě stařeckou, či vrozenou, to těžko soudit, demencí, ačkoliv se nakonec vlastně jedná pouze o přípravu autorů na jeden z nepěkných finálních zvrat(k)ů, jeden má chuť vyndat placku z přehrávače a strčit ji do mrazáku, tedy tam kam patří !! Tenhle film měl raději snad opravdu zůstat u ledu, byť potenciál by tu jeden ucítil i s umrzlým nosem, leč díky scénáristické impotenci dokonce čtyř patlalů, či spíš jejich chronické předčasné tvůrčí ejakulaci, si jeden může jen z nudy u velmi hloupého snímku užívat tak leda křivky, byť jen okamžik, Kate Beckinsale či krásně depresivní a očistnou atmosféru nekonečného ledu a sněhu.. Což však může jen těžko stačit.. Tohle sis Dominicu mohl odpustit, zas takový čaroděj jsi nikdy nebyl !! To už raději ty tvoje šedesátivteřinové honičky, kde si divák i dík Angie nestihne v té rychlosti uvědomit, na jakou že se to dívá kupu Sena.. Totiž kupu hnoje !! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další zprasená komixová adaptace. Dominic Sena není vůbec schopný budovat atmosféru, jeho režie je rutinní, scény s dramatickým potenciálem vyzní naprázdno a o nějakém napětí snad ani nemůže být řeč. Když je tím nejpůsobivějším na celém filmu samoúčelná scéna s Kate Beckinsale ve sprše, tak se tu opravdu něco ošklivě pokazilo. Přes to všechno se ale dá Whiteout přežít, letos se v kinech objevily už větší zvěrstva... 40% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)
  • Film bol natáčaný v Kanade na území štátov Manitoba a Quebec. (matkoulko)

Reklama

Reklama