Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - Konečně můžu ohodnotit jeden z nejlepších letošních filmů z Karlových Varů. Herec a nyní i režisér Tom McCarthy svým debutem The Station Agent (Přednosta) nasadil laťku hodně vysoko a tímto The Visitor (Návštěvníkem / Nezvaným hostem) ji téměř dokázal vyrovnat. Richard Jenkins je ve filmu opravdu úžasný, konec filmu je dosti předvídatelný... - 4. místo - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.37/238 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nejen příjemné drama o vzniku mužského přátelství, o znovunalezení důvodu k životu, ale také zajímavý vhled do praktické aplikace amerických imigračních zákonů, podle nichž lze v zemi nelegálně žít mnoho let prakticky s vědomím úřadů, ale najednou jsou tytéž úřady absolutně nekompromisní a bez ohledu na jakékoliv lidské ohledy konají "svou práci". Úřednící jsou zkátka vždy a všude stejní. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi senzitívna a citlivá dráma o osudoch štyroch ľudí, ktorých osud spojil tým najpodivnejším spôsobom. Riešením problému a prezentovanej témy ma film veľmi prekvapil. Mohol byť obyčajným tuctovým filmom o ilegálnych prisťahovalcoch, ktoré možno niekedy boli v kurze a každý z nich bol výnimočný, no dnes už zapadajú do podobnej rutiny ako romantické komédie, či béčkové akčné snímky. Thomas McCarthy a jeho druhý film, v ktorom si príbeh zachováva duchaprítomnosť a divák má z neho pocit nevšednosti a veľkého filmového uspokojenia. Rytmické kreácie hudobnej časti filmu boli na skvelej úrovni, Richard Jenkins bol vo svojej roli a hlavne za bongom neodolateľný a výkon Haaza Sleimana bol takisto na nomináciu. 85%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, koľko úprimných emócií, vážnych tém a naliehavých myšlienok dokáže ponúknuť jeden nenápadný komorný film s postavami, ktoré by ste na prvý pohľad označili za vedľajšie. Úplne iný uhol pohľadu na životy ľudí, ovplyvnené emigračnou problematikou v New Yorku po 11. septembri. Uprená túžba po slobode, šťastí a (pravdepodobne poslednej) láske v živote. Thomas McCarthy je nevídano senzitívny a uvedomelý tvorca. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný a velice dojemný filmový zážitek, ve kterém se starší profesor bez další motivace ve svém životě dostává do kontaktu s nelegálními přistěhovalci z Afriky a objeví v sobě vášeň pro hraní na africké bubny. Možná to téma může znít jako klišé, ale je to natočené skvěle, lidsky a osobně. McCarthyho příběhy mám opravdu rád... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama