Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi senzitívna a citlivá dráma o osudoch štyroch ľudí, ktorých osud spojil tým najpodivnejším spôsobom. Riešením problému a prezentovanej témy ma film veľmi prekvapil. Mohol byť obyčajným tuctovým filmom o ilegálnych prisťahovalcoch, ktoré možno niekedy boli v kurze a každý z nich bol výnimočný, no dnes už zapadajú do podobnej rutiny ako romantické komédie, či béčkové akčné snímky. Thomas McCarthy a jeho druhý film, v ktorom si príbeh zachováva duchaprítomnosť a divák má z neho pocit nevšednosti a veľkého filmového uspokojenia. Rytmické kreácie hudobnej časti filmu boli na skvelej úrovni, Richard Jenkins bol vo svojej roli a hlavne za bongom neodolateľný a výkon Haaza Sleimana bol takisto na nomináciu. 85%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Človek častokrát ani netuší, koľko dobra sa v ňom môže skrývať. Len ho treba pustiť von, pričom sa netreba báť prijať aj niečo nové. Svet bude hneď krajší... No, poviem vám, len málo filmov vám ukáže, ako to vlastne s tou demokraciou v USA je. Toto je jeden z nich. Nádherne emotívne, nenásilné a pritom tak verné. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušné lidské drama, které pojednává a jasně dává najevo, že do každého života může vstoupit velká změna, i když se nám zdá, že už ve větším stereotypu ani žít nemůžeme. Film, který kritizuje politiku USA po 11. září a který úplně vyvrací onen legendární "americký sen". Co obvzláště oceňuji je fakt, že The Visitor nezklouzl do klasického happyendu, i když do něj směřoval. Richard Jenkins je v roli Waltera perfektní a k jeho hereckému výkonu nemohu říct ani popel. Další příjemné překvapení mi přichystal Haaz Sleiman alias Tarek, který pro mě byl naprosto neznámým hercem. Závěrem mi nezbývá než snímek doporučit, ale označení komedie/drama bych mu opravdu nedal, i když se pár komických situací najde :)............. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatraceně tenká a křehká je ta hranice za kterou by se z tohodle filmu stala jen ubrečená, laciná a průhledná antireklama na nefungující, absurdní a nelidský imigrační systém USA....Tuhle hranici ale The Visitor nepřekročí ani jinak neporuší..netlačí na pilu, neždímá slzyčky...je přímý, lidský, skromný.............prostě inteligentní počin. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nejen příjemné drama o vzniku mužského přátelství, o znovunalezení důvodu k životu, ale také zajímavý vhled do praktické aplikace amerických imigračních zákonů, podle nichž lze v zemi nelegálně žít mnoho let prakticky s vědomím úřadů, ale najednou jsou tytéž úřady absolutně nekompromisní a bez ohledu na jakékoliv lidské ohledy konají "svou práci". Úřednící jsou zkátka vždy a všude stejní. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama