Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

Psema 

všechny recenze uživatele

Režisér Hartl si z nějakého záhadného důvodu spletl žánry a místo uvolněné rodinné komedie nabídl "něco", co osciluje mezi Crash Road a Posledními plavkami. Jen místo Čtvrtníčka, Poláška a Agáty nabídl selanku zmatených známých tváří, které tři hodiny (zhruba tak dlouhé mi to utrpení připadalo) odříkávají repliky tak nudně, až to zavání závislostí na sedativech, přičemž se motají v jedné blbě osvětlené chalupě a litují, čemu se to upsali. Pokud ovšem bylo tvůrčím záměrem způsobit publiku bolestivé křeče v oblasti žaludku a vyvolat touhu celou rodinku i s papouškem, želvami a Marianem Labudou vyvraždit během dvou minut, nemůžu říct proti Takové normální rodince ani popel. 10% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, místy jsem se některým vtipným scénám (vtipný dialog zde skoro vůbec nebyl!) docela příjemně zasmál ale čekal jsem přeci jen o něco pikantnější zápletku. Bylo to bez většího nápadu, mdlé a příliš šablonovité. Možná by neuškodilo, vice si pohrát se scénářem, přidat mu trochu víc na zajímavosti a myšlence, hlavně co se týče vztahu mezi mladým párem samotným anebo mezi rodiči Kateřiny a matkou Zdeňka, zde jsem čekal skutečně víc..Jednotlivé charaktery špatné nebyly (některé postavy třeba jako pro mě nepochopitelnou Labudovu, bych vynechal), typicky vesnické ale přeci jen jim něco málo chybělo. Ke spokojenoti diváka určitě. Film není žádný zázrak, dějově nějaká ta prapůvodní omáčka, mezitím bla, bla, bla, usmíření-vyjasnění všeho a veselá svatba nakonec..Hezké, české, nenáročné a nenáročný divák v přeplněném kině vesele zapleská..Liliana Malkina alespoň na chvilku, než se začla opakovat příjemně překvapila (nejspíš ale i tak byla z celého filmu nejlepší a vůbec nesejde natom že jde původem o Estonku, berte to tak, že se režisérovi prostě hodila, když by potřebovali slepýho nebo bez nohy, tak ho taky najdou), naopak mě opět zklamali Eva Holubová (pořád stejná ať hraje co hraje) a uťápnutý ňouma Mádl, dívat se na něj znamená nudu, nemluví to, on má velký štěstí že je herec, ve skutečnosti by snad ani před ten oltář s žádnou nedošel:-)) Srovnávat však tento film ze stejnojmenou televizní klasikou z šedesátých let, je trochu mimo, nemyslíte? ()

Reklama

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Navrhuju zakázat točit další české filmy bez speciálního povolení příčetnosti. Protože tohle byla fakt síla. A zastřešit to žánrem "komedie" nebo dokonce označit to za remake vtipného ČB stejnojmenného seriálu? Vím, co by mi pomohlo ulevit si. Rozstřílet na cucky nějakou ukrajinskou nebo sovětskou dementní babu, která se vydává v Česku za herečku rotačákem z Predátora. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je to remake anebo není? Usměvavý film, který doplácí na srovnání s nepochopitelně kultovním seriálem z roku 1971. Ale holt mu chybí formáty Medřické či Rosůlkové a minimální dějová linka porovnatelná alespoň s prvním dílem předchozího seriálu. Vlastně to nemá s původním seriálem společného nic jiného, než jména (charaktery už ne) postav a název filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Remake v mnoha směrech kultovního černobílého sitcomu (kultovním byl nejspíš asi proto, že v intencích československé dramatické televizní tvorby to byl sitcom všehovšudy jediný) není zas taková tragédie, jaká by se od porevolučního českého mainstreamového rodinného filmu dala očekávat... Sice selhává v tom základním, jakožto komedie vůbec nefunguje a podařených vtipných situací je v něm jako šafránu, ale podobně třeba jako Účastníci zájezdu si drží standard vkusu a široké divácké přijatelnosti bez zbytečných vulgarit a podlézání prostoduchému divákovi. Patrik Hartl sice není Hřebejk ani Svěrák, ale není ani Troška či Magnusek, což je v kontextu současné české kinematografie samo o sobě výhra. Taková normální rodinka je film spíše mírně podprůměrný, ale rozhodně neurazí a dá se na něj celkem bez problémů vydržet dodívat až do konce... Podobné filmy a seriály: Taková normální rodinka (TV seriál), Účastníci zájezdu, Jak se krotí krokodýli ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama