Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humphrey Bogart exceluje v roli gangstera, který je právě po dlouhé době propuštěn z vězení. Přesto se znovu pustí na tenký led - zorganizuje loupež, která skončí po divoké honičce fiaskem. Dívka, do které se zamiloval (Joan Leslie) ho odmítne a zůstává při něm jen Marie (Ida Lupino), unavená pamětnice 30. let jako je on. Bogart svým vynikajícím hereckým výkonem předvedl přesun klasického jednobarevného darebáka gangsterských filmů do existenciální šedé zóny typu film noir. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

mortak 

všechny recenze uživatele

Bogart vychází z vězení, touží po klidu, vzpomíná na mládí na farmě, potká čistou dívku... zní to jako klišé, ale tento film ho zpracovává dost brutálním způsobem. Bogart totiž přistupuje k dceři farmáře jako ke kusu majetku, není tu žádný pokus o spásu, jen výměnný obchod. Což pochopitelně nevyjde, a v závěrečné třetině se Bogart chová už jako správný gangster a po boku má ženu svého druhu. Škoda, že ta první hodina je dost nezáživná, a snaha udělat z Bogarta sympaťáka se kříží s scénáristickým záměrem. Proto jen tři hvězdy. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Bogart naprosto chladnej gangster, kterej nenávidí poldy a hasí si to krajinou ve svým A 38 Plymouth coupe. Škoda jen, že občas ukázal i nějaký city. Film neztratil za dobu své existence vůbec na ničem a směle se v akčních sekvencích vyrovná i dnešním digitálním orgasmům od Baye. Ať už jsou to dynamické honičky se zrychlenejma záběrama nebo pištění pneumatik na prašné cestě. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Bogart je skvelý, dej už menej. Najviac mi vadila naivita buď hlavného hrdinu, alebo scenáristu, keď robí lúpež bez akéhokoľvek zamaskovania alebo rukavíc a nechá viacerých svedkov, ktorí ho ľahko identifikujú. Potom, keď po ňom pátra celý štát a je na titulných stránkach všetkých novín, tak sa veselo prechádza medzi ľuďmi akoby nič, takisto bez nejakej snahy sa aspoň trochu zamaskovať, zmeniť auto alebo čokoľvek, čo by trochu skomplikovalo jeho odhalenie. Ale možno naozaj v tej dobe si gangstri s takými prkotinami nelámali hlavu a podľa toho všetci aj skončili... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příběh není špatný, divák se nenudí, čeká na něj slušná porce napětí, docela fungující romantická linka, sem tam pokus o humor, ale stále by to bylo tak na průměr. Hlavní důvod, proč tomuhle filmu dávám silné 4* je Humphrey Bogart, jehož postava je maximálně charismatická a naplno jsem jí fandil. A za zmínku stojí také zvířecí hrdina; ještě se mi asi nestalo, abych někdy tak moc roztomilého psa tolik nesnášel (i když to, že ho vzali s sebou na loupež, byla pěkná blbost). ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stejně jako např. Maltézský sokol, je tento film pro mne zklamáním. Vysoko v horách mohl být daleko lepším filmem, pokud by se Walsch soustředil pouze na zlodějskou zápletku. Zbytečné odbočky v příběhu (např. operace Verny) nebo rádoby vtipné scénky (hl. ten debilní pes) film strašně kazily. Snímek mne navíc nedokázal pořádně vtáhnout do děje a vyvolat ve mně nějaké sympatie (nebo antipatie) vůči hl. postavám. Přiznám se, že na konci mne ani nezajímalo, jak to s Bogartem dopadne. Svůj podíl na těchto pocitech mají bezesporu i herecké výkony hlavních postav. Lupino byla dost špatná a Bogarta jsem také viděl hrát o dost lépe v jiných snímcích (např. Poklad na Sierra Madre, Bouřlivá dvacátá léta nebo Tím hůř, když padnou) Celkově to vidím na slabší 3 hvězdičky ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Pes který ve filmu hrál jako "Pard" vlastním jménem "Zero the Dog" byl v reálném životě Bogartův psík. (formelin)

Reklama

Reklama