Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

De Palmove filmy milujem a aj on už natočil oveľa lepšie kúsky ako Hadie oči. No bezpochyby sa jedná o pomerne netradičný triler a ak pristúpite na režisérov štýl budete sa náramne baviť. Okrem kvalitných hereckých výkonov film ponúka aj pár zvratov, ktoré vás možno zaskočia, alebo ako písal Tom Hardy odhalíte všetko už po tridsiatich minútach. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Říkám si, že je tohle můj tak nějak náhodně vybraný film z 90. let, který mi unikal a on mi sedl jak ulitý. Hned ze začátku musím říci, že je toto přímo brilantní práce režiséra a ostatních tvůrců tohoto skvostu, který se zpočátku jeví trochu zvláštním pojetím a hlavním hereckým duem, ale poté už jen blaženě zírám a užívám si každou minutu snímku. Až na urychlený konec se tomu snad nedá nic výrazného vytknout. Nicolas Cage tu má výbornou roli – v té době bylo jeho herectví snad na vrcholu. Paradoxem u téhle záležitosti je skutečnost, že mi úvodní cca desetiminutovka připadala strašně zbrklá a s podáním Nicolase šílená. I jsem si říkal, jestli mi zde jeho bláznivá role sedne, ale pak jsem předčasné chmury zahnal a jeho úlohu si vyloženě užíval. Postupem času jsem naprosto spolkl s navijákem jeho detektivní schopnosti, zápal pro jeho práci a inteligenci. A abych furt nechválil Nicolase, tak další můj velký oblíbenec Gary Sinise se zde opět předvedl jak se sluší a patří – prostě další role, která mu padla jak na míru. Ty jeho chladné, ostré pohledy a především to jeho osobité charisma. Zhruba v polovině snímku tu máme velmi solidní pointu, kterou jsem téměř neuhádl. Nechci to moc okecávat, ale i ta detektivní linie je zde zajímavá a skvěle natočená. Jednotlivé scény z úvodního atentátu (střílení) se zde ve filmu víckrát protne a naštěstí vše dává logický smysl. I technická stránka filmu je solidní – a tím myslím zejména kameru a všelijaké úhly pohledu, které se v této době jen tak nevidí. Najdou se tu tedy asi tak 2 scény se slabšími efekty, ale to odpouštím. V závěrečném odhalení jedné postavy, která se stala víceméně zápornou jsem málem nedýchal. Proto mě trochu mrzel urychlený závěr, který mi ale i tak sedl. Stejně tak jako dobrá hudba, která se s atmosférou krásně doplňovala. Ostatní herci bez problému. Mohl bych pokračovat do nekonečna. Chápu, že ne každého to pohltí tak jako mě, ale já si nemohu pomoci, kriminálky mám rád a ještě s tímto netradičním až originálním pojetím. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim, jestli to De Palma dělá schválně, ale co jsem tak viděl jeho filmy, tak začátek obvykle vypadá skvěle, ale zbytek filmu má dost klesající kvalitu. Člověk podle začátku čeká nějakou pecku a nechápe, proč má film jenom "modrý" hodnocení. Jenže to vydrží tak 30 minut a potom filmu začne pomalu docházet dech. A na konci už mě to vyloženě nebavilo a bylo mi úplně jedno, jak to celý dopadne. První půlka za 4 hvězdy, druhá půlka s bídou za 2, takže celkově slaboučký 3 hvězdy. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Brian De Palma chtěl naservírovat skvělý film, ale nějak se mu postupně rozpadl. Úvodní sekvence bez jediného střihu je sice zhola dialogová, ale slibuje, že by se mohlo schylovat k něčemu zajímavému. Pak vkráčí na scénu po povinném dějovém zvratu Gary Sinise v roli záporáka a film má najednou sestupnou tendenci až dokráčí do šuměnkového finále. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem byl zase jednou degustovat víno a vrátil jsem se domů nad ránem, kvalitním vínem omámen a nenapadlo mě nic moudřejšího, než se pustit se svojí spolusledovatelkou do tohoto snímečku. Na Nicolase se koukalo moc hezky, dokonce sem tam utrousil i nějaký ten vtípek. V očích měl takovou jiskru, ze které byste hravě odečetli, že zřejmě nebude vyznavačem monogamie. Příběh jsem dokázal vstřebat i v lehce podnapilém stavu, přičemž mi do něho moje spolusledovatelka neustále kecala. Příběh obsahuje nikoli marnou, ale bohužel poměrně ohranou zápletku ve stylu, že největší sympaťák a držitel všech možných i nemožných ctností Gary Sinise je ve skutečnosti největší hajzl. A naopak bohémský lajdák Cage má srdíčko na správném místě. Překvapila kamera, kterou později Lubezki zdárně okopíroval. Akce bylo bohužel jako šafránu. Herci byli až na dvě výjimky neuvěřitelně nezajímaví a především mě brutálním způsobem nebavil děj. Celé mi to přišlo hrozně ukecané a bez pořádné šťávy. Podle mě si to žádalo více akce a trošku protunit zápletku. Nevidím to na více než na pěknou jednu hvězdu. Na první pohled se mi zdálo, že by se mohlo jednat o šálek mého čaje, ale opak byl pravdou. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní boxerský zápas parafrázuje odvetu Liston vs Ali, který je znám pro tzv. phantom punch (úder, který ve skutečnosti nezasáhl cíl), jenž je doslova citován Nicolasem Cagem ve filmu. Phantom Punch je také stejnojmenný životopisný film o Sonny Listonovi. (Eldrick)
  • K rozhodnutí nepoužít natočenou, velmi drahou závěrečnou pasáž s obří vlnou, režisér Brian De Palma řekl: "Když jsem tu sekvenci viděl poprvé, uvědomil jsem si, že vlna je moc velká. Příliš obrovská pro tenhle žánr a proto by diváky zbytečně odváděla od skutečného vyvrcholení příběhu. Všichni diváci by ztuhli na židlích a překvapeně zírali na obrovskou vlnu a já přece nenatočil trikový katastrofický film, ale thriller. Pochopitelně, je to má chyba - myslel jse, že pro náš film nestačí bouře, ale že potřebujeme BOUŘI. Trochu se nám vymkla z rukou." (NIRO)
  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)

Reklama

Reklama