Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pěkná letní romance z nádherného prostředí Moravy. Bařina obsadil do svého snímku mladé nepříliš okoukané tváře. Kryštof Hádek je velký příslib do budoucnosti a do role perfektně zapadl. Koukat se na Terezu Voříškovou bylo velmi příjemné a i její herecký projev není vůbec špatný. Myslím, že Dobrý ročník po Česku se povedl na výbornou a lepší letní komedie se u nás pár let nenatočila. Navíc píseň od Kryštofa Atentát je moc povedená. Vřele doporučuji. Lepší čtyři hvězdičky...... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poklidná humorná komedie z prostředí jižní Moravy nepřináší sice nic převratného, ale je to taková oddechovka na odreagování. Děj není taky nijak zajímavý, ale vše zachraňují charismatčtí herci, kteří se skvěle doplňují. Konfrontace Jihomoraváků s Pražáky je pro mě jako nestraného pozorovatele velmi vtipně udělána. 75% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zjevná inspirace Dobrým ročníkem na více frontách není kupodivu vůbec na škodu, Bobule podávají letní atmosféru a téma napraveného „hříšníka“ zcela svérázně a nenuceně. Filmu vévodí krom zmíněné atmosféry netradičně příjemný vizuál i úvodní herecké trio Hádek/Voříšková/Langmajer, z nichž i poslední jmenovaný působí přes lehce neohrabaný projev nadmíru sympaticky a typické figury představované Postráneckým či Matonohou jsou pouze v jejich stínu. Filmu výrazněji ubližuje jen to, že i přes absenci laciné komiky a míření do vážnějších vod nedokázal jít ještě dál a pár motivů a nuancí v charakterech by si zasloužilo jít o něco hlouběji. Na snímek dělaný za skromnějších podmínek je to přesto obdivuhodný výkon. Bobule tak působí jako dobré, leč mírně nedozrálé víno, což ubližuje jen solidnímu náběhu na větší počet hvězd. 7/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dozaista nie som žiaden vinársky gurmán. Ťažko by som odlíšil bežnú, konzumnú sračku od drahej, odborníkmi uznávanej odrody. Pri tomto alkoholickom nápoji rozlišujem len dve skupiny: biele a červené. To však ešte neznamená, že by som nedokázal oceniť dobre natočený film s touto tématikou. Avšak to čo mi ponúkol režisér Tomáš Bařina, v komédii "Bobule", ma moc neoslovilo, nezaujalo ani nepobavilo. Najviac som bol nespokojný s úplne nesprávnym typologickým výberom hercov. Väčšina z nich sa na svoje úlohy vôbec nehodila. O tom, že niektorí sú absolutné herecké drevá sa nejdem radšej ani širšie rozpisovať. Uvediem len jeden príklad za všetkých - Lukáš Langmajer. Ten tam nezahral poriadne ani prd. Je to ešte horší herec ako jeho starší brat Jiří. Scenár filmu je planý, kĺže po povrchu, vôbec nejde do hĺbky. Ku postavám som si nenašiel žiaden vzťah. Hudobné podklady sú nevýrazné, soundtrack nudný. Najsilnejšou stránkou tohto titulu je kvalitná, širokoúhla kamera. ** ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Začíná mi být opravdu stydno z toho, jaké typy filmů u nás vznikají; jen neoriginální krátkozraké zbytečnosti vzhlížející k zahraničním originálům s přemírou jakési jen tvůrcům známé stylizace. Zjištění, že téměř všichni hlavní představitelé moravských charakterů se narodili v Praze, byl pro mě vrchol, přes který jsem se nedokázal přenést. Navíc uboze zobrazené (údajné) protiklady mezi Moravou (Pražáci si tady připadají jako někde na Dálném východě) a Čechy (Prahou): pití piva vs. pití vína, držení sklenice za misku vs. za stopku, odkud vs. z kama. Pokud tohle je věrohodné zobrazení moravských tradic a ještě kdovíčeho, tak já asi teď žiju v Tramtárii. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • V čase 45:41 se nápisy na sedačkách v autě mění z Citroën na Litroën. (sibuk)
  • Na krojích hlavních postav bylo napácháno nemalé zlo. Ani jedna z postav nebyla řádně do kroje oblečena, ani o kroj nebylo řádně postaráno. Sukně a rukávce nejsou naškrobené, aby držely tvar. Hádek s Langmajerem mají mít mašličky na košili také naškrobené a jinak zavázané. Voříškové chybí spodní díle rukávců a tzv. kokeš na hlavě má moc do čela. (klara.leb)
  • Fotka s kapličkou a Honzou (Kryštof Hádek), kterou místním ukazují policisté (Jiří Bábek a Kamil Švejda), se nachází nedaleko Velkých Bílovic u vrchu Zimarky. Je zasvěcená hned 4 patronům – svatým Cyrilu a Metodějovi, sv. Václavu a sv. Urbanu. Základní kámen byl položen roku 1945, ale stavba byla postavena až v letech 2001 až 2002. Vrcholek kopce, na kterém byl postaven, je uměle dotvořen lidskou prací. (tommahol)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama