Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Na jednu stranu stavím výborné výkony De Nira a Al Pacina, kteří se výborně doplňovali, hláškovali, nadávali a já nevím co všechno a navíc jim zdatně sekundovala Carla Gugino a na druhou stranu zpackaný, předvídatelný scénář, který nedával jinou možnost, než užívat si obou hereckých veličin. Konec mě bohužel nepřekvapil - překvapilo by mě, kdyby to bylo jinak. Za herecké výkony a zúcty k oboum veličinám dávám 60%. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V podstatě jen tuctová kriminálka, kterou zachraňují skvělé výkony dvou hereckých legend - netřeba představovat. Přitom výsledek by mohl být mnohem lepší, kdyby scénář nebyl tak neskutečně prázdný, bez pořádné atmosféry, jediné nezapomenutelné scény a ani ten závěr nebyl tak překvapující jak asi měl původně být. Přesto díky nestárnoucí titulní dvojici určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý tím, že se mi tvůrci snažili tímto filmem sdělit něco opravdu důležitého. Dělali to ale tak těžkopádným způsobem, že mě podivně kaleidoskopický děj přestal v podstatě zajímat, a z celé záležitosti si odnáším jediný silný a emocemi nabitý dojem- Carla Gugino tady vypadala naprosto kouzelně. Zážitek to byl v tomto ohledu sice silný, zároveň si ale myslím, že původním cílem snímku bylo něco úplně jiného, jenže já nevím co, nehodlám po tom ani pátrat, a trochu mě děsí, kolik kvalitních herců je zapotřebí k natočení něčeho tak chabého. / Poučení: Pro krásu se vyplatí necelých sto minut trpět. (Určeno obdivovatelům Carly Gugino) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách chudý průměr, který je sice o půl fousu lepší než tragicky vygradovaných 88 minut, ale pořád je do dobré kriminálky vzdálené na míle daleko. Righteous Kill je, respektive se snaží být temným thrillerem, promyšlenou kriminálkou a peprnými dialogy evokující sarkastickou old-school podívanou. Bohužel ani v jediné oblasti nevyčnívá natolik, aby upoutalo mou pozornost. Párkrát se možná koutky posunou do stran a pokývete hlavou nad dobře natočeným stínem na dveřích a skrývání identity vraha, ale na co to je, když stejně nakonec nad závěrem obrátíte oči v sloup a jen se budete pod tou hromádkou klišé solidně dusit. Tohle sice je vražda, ale neoprávěná. Na divácích. [Přesná stopáž: 97 min] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po zdejších komentářích jsem byl lehce skeptický, nicméně potom, co jsem film viděl, jsou obavy pryč. Pánové De Niro a Pacino sice nenatočili "HEAT 2", avšak jejich výkony udělaly z Righteous Kill velice slušnou a mrazivou podívanou. Někde uprostřed snímku lehce docházel dech, ovšem závěr (Opravdu byl pro všechny tak předvídatelný? Pro mě tedy ne) všechno bohatě vynahradil. Righteous Kill má myšlenku, velice zajímavou a myslím si, že i dost realistickou, nad kterou se někdy určitě pozastavil nebo pozastaví každý. Policajt či obyčejný člověk. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama