Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Americké publikum by složitost výborného korejského originálu asi určitě nepobralo, tudíž jeho remake se musel zjednodušit a mít přímočařejší linii. Proto nastaly změny. Příběh je tentokrát hlavně o té hodné a plaché dívce, kdežto v originálu byla ve středu dění právě ta rázná a drzá dceruška. Také zapomeňte na ošklivou a zlou macechu, která dívkám, hlavně mladší a bezbranné sestře, ztrpčovala život. Tady nosí krásnou tvář sympatické Elizabeth Banks a čirá nenávist bude zřejmě to poslední, co k ní budete cítit. I když síla původního filmu je samozřejmě úplně jinde, tak remaku se musí nechat to, že šetří lekačkami a atmosféru pozvolna vaří klasickým způsobem – míchat a nechat houstnout. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Předělávky mého zamilovaného korejského skvostu jsem se přímo děsil, tudíž je pro mě mírně pozitivní dojem z amerického remaku a nulová chuť dštít na něj oheň a síru velkým překvapením. Otrocký, dehonestující přepis se nekoná, i když podobnosti tu samozřejmě jsou. Američané látku uchopili dost po svém, takže myslím, že i pro ctitele originálu nemá smysl se rozčilovat, že tohle je v remaku tak či onak... Zapomeňte na otcovu novou přítelkyni, která svým nepříjemným zjevem a chováním neustále vzbuzuje pocit ohrožení, na smutnou a plachou sestru, již ta druhá musí ochraňovat, na prvotřídní bubu scény (v předělávce jsou nanejvýš dvě průměrné) vyháněné nahoru silnou tísnivou atmosférou, na krásnou melancholickou hudbu... Pardon, nechal jsem se unést. Průměrný, formálně povedený thriller s nadpřirozenými prvky není také k zahození. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle screenů jsem čekal průměrný horror o dvou holkách zavřených v domě. A pak přišla lehčí duchařina, přízraky a podobné nesmysly, které (s výjimkou jedné lekačky) nikoho nevyděší. Potud nic moc. Ale to byla jen příprava promyšleného příběhu dvou dcer, které se zoufale dnaží dokázat, že otcova přítelkyně není taková, jak se zdá. A konec je par excellence, hodně dobře vymyšleno. Když se ohlédnu, dějová proměnlivost se mi líbila. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)

Reklama

Reklama