Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už veľmi veľmi dlho ma sklamáva väčšina hororov s áčkovým obsadením. Príliš nízke hodnotenie im udeliť nejde, pretože to má luxusný vizuál a hrajú v tom dobrí herci, ale scenár väčšinou nestojí ani za dve eurá. Pôvodne som chcel napísať niečo v štýle "toto sa môže páčiť iba človeku, čo v živote nevidel žiadny horor.” To by bola pravda tak z polovice. Nato je technická stránka až moc dobre zvládnutá, hudba funguje, kamera robí čo môže (a dosť tomu pomáha) a halucinácie sú (ešte raz) luxusne natočené. Ale preboha, je nejaká šanca aby to bolo ešte predvídateľnejšie?Záverečnú pointu odhadnete maximálne behom prvých piatich minút (pri prvom zábere na... nechcem spoilerovať) a až na malý záblesk nádeje niekde ku koncu (ktorý nás mal zhruba na dve minúty zmiasť), sa to celé vyvíja presne a úplne tak ako čakáte. Pred začiatkom tohto filmu by mal byť uvádzaný nadpis SPOILER. 50%. Hriech obsadiť Strathairna do filmu v ktorom nemá čo hrať. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Po ne příliš vydařených výsledcích z výdělků v zámoří a vcelku průměrné kritice jsem očekával další podprůměrný asijský remake pro teen publikum, ale z výsledku jsem rozhodně překvapen. Herecké obsazení je složeno na rozdíl od konkurence překvapivě z herců, lokace jsou velmi líbivé, hlavní hrdinka ke zulíbání, hudba fenomenální a pointa (sice posté, ale posté dobře) mě opět přichytila nepřipraveného. To by byly všechny klady, na druhé straně barikády stojí příběh, který je na pár místech vyloženě nesmyslný a určitě mu neprospělo, že byl přetvořen vlastně jen kvůli té pointě. Originál jsem neviděl, prý je o něco složitější, tak si jej zkusím sehnat, ale Příběh dvou sester se dle mého povedl více než dobře, tak nějak na tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám v kuchyni hýbe igelitový pytel s odpadky, tak za a) je v něm potkan, b) živé kultury v nesnědeném jogurtu jsou až moc živé, c) hrabe vám. Správná odpověď je zároveň spoilerem a zahanben musím přiznat, že ač odkojen všemožnými duchařinami a twisty ve stylu natvrdlého psychiatra Willise („Aha, tak proto můžu jezdit metrem na černo!“), pointu jsem tentokrát neodhalil. Jestli to nebude tím, že nebyla vůle, protože šablonovitě natočený thriller bří Guardů nechal všechny mocné žánrové zbraně Pod povrchem.. Davida Strathairna považuji za špičkového herce, ale pokud mám projít kolem představitele ducha, nebudu se mu galantně vyhýbat loktem, když ho dle scénáře nemám vidět! Evidentní nedostatky ve schopnosti přeměny na plynné skupenství, na kterých je potřeba do budoucna zapracovat.. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Producent Walter F. Parkes o výbere miesta natáčania: "Osemdesiat percent deja sa odohráva v dome, takže bez toho správneho by sme film nemohli natočiť. Nemohlo to byť dôležitejšie. Preskúmali sme Louisianu , prostredie, ktoré je krásne aj mierne hrozivé. Mali sme dva domy, ktoré boli strašným kompromisom, ale oba padli. Ťažko sme našli niečo, čo by malo súvis s príbehom aj správne logistické možnosti. Potom sme však mali šťastie, že sme v Kanade našli miesto, ktoré vyzeralo, ako keby bolo postavené pre náš film. Bolo dokonale evokujúce a sugestívne pripomínajúce rodinu, ktorá je zároveň prívetivá a odradzujúca. Skutočnosť, že dom bol do 30 míľ od Vancouveru, bola väčším plusom ako mínusom, že sme museli všetkých dostať na lode, aby sme ich tam previezli; vodné taxíky a trajekty sú tam spôsob života. V skutočnosti si nepamätám, kedy som strávil príjemnejší čas na mieste natáčania. Nastúpiť na loď, dať si šálku kávy a potom vyjsť po malom móle a po schodoch, ktoré sme postavili, aj vďaka tomu sme boli sústredení Boli sme izolovaní s jednou vecou na mysli, a to natočiť tento film. Bolo to skvelé." (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Maine, bol natočený vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. Väčšina filmu bola natočená na jednom mieste, na nábreží na ostrove Bowen v Britskej Kolumbii, kúsok trajektom na západ od pevninského Vancouveru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama