Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Philoun1 

všechny recenze uživatele

V první půli se Swing Vote tváří jako oddychová pohodovka s pěknou muzikou a příjemnou postavou Buda Johnsona a kdyby si film tuhle tvář udržel dal bych i lepší hodnocení, ale američané to nemohli nechat být a museli tam nacpat ten svůj patriotismus. Občas by se měli přestat brát tak vážně kazej tím filmy. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po roce tu máme opět film s Kevinem Costnerem, tentokrát však nehraje chladného zabijáka jako Mr. Brooks, ale zkrachovalého vidláka a otce jménem Bud Johnson, který se stará o svou chytrou a bystrou dvanáctiletou dceru Molly. Popravdě by se dalo říct, že se více stará spíše ona o něj. Bad je sice v jádru správný taťka, ale je to ten typ, co vždycky něco slíbí, ale pak se akorát ožere nebo zapomene a skutek utek. V Americe zuří volební vřava o prezidentské křeslo v Bílém domě, v Badově případě je to však další věc, na kterou hází bobek. V malém zapadákově jménem Texico v Novém Mexiku se samozřejmě také volí, a když jsou hlasy obou volebních soků vyrovnané, reklamní kampaň za uchvácení toho rozhodujícího hlasu potřebného k vítězství se přesouvá do místa, které ani není na mapě. A právě boj o Badovo přiklonění k jedné či druhé straně jsou ty nejvtipnější části filmu. Zrovna si vybavuji volební spot, ve kterém se prezident usmívá a prezentuje svou podporu sňatku homosexuálních párů. Madeline Carroll v roli Molly hraje na svůj věk sice obstojně, ale zdálo se mi, že se snaží být až příliš dospělá a přehrává, Costner sám je pak přijatelný, ale zažil již lepší časy. Sice nemohu říct, že bych se výrazně nudil, ale snímku opravdu nesluší příliš zdlouhavá stopáž a na kombinaci politické satiry a rodinného dramatu o najití sama sebe je 120 minut až moc. (6/10) ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpříjemnění pátečního upršeného večera. Je to sice průměrný film, alespoň pro nás co zrovna nemilujeme politiku, natož pak tu americkou. Ale přeci jen v tom filmu bylo něco, co mě upoutalo. Určitě jsem to nepřepnul i proto, že jsem chtěl vidět Kevina Costnera v akci. :-) Jako táta se moc neosvědčil, spíš než on o dceru se starala ona o něj. Věčně zpitý neupravený bezstarostný nic neřešící chlap dostane možnost rozhodnout o tom, kdo bude příští prezident. No neberte to. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Z toho mohla být buď slušná komedie, nebo vynikající politické drama. Bohužel je to nic neříkající příliš umělý mišmaš všeho možného, z kterého vám dobře nebude. Kevin tu reprezentuje typického rednecka, venkovského jižanského balíka, který se za celý život nedostal dál jak 2 hodiny jízdy od svého města a o vnějším světě nemá ani potuchy ba ani nic o něm vědět nechce. A že ho Kevin hraje dobře. Těchto absolutně nevzdělaných lidí je bohužel v Americe miliony. První část filmu je vysoce anti-americká, kde každý z kandidátů skáče jak Kevin píská. Druhá půle je naopak velmi americká, kde opět nakonec vyhraje dobro s vlajícími vlajkami v pozadí. Jak jsem řekl, film je hrozný mix všeho, v jednu chvíli jsem čekal recesi, v jednu chvíli drama, poté komedii a nakonec z toho vylezla pěkná blbost. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Buranskej, věčně zcamranej tatík (dobře hrající Kevin Costner), kterej bydlí v karavanu s přemoudřelou dcerou (kterou si usouložil s feťačkou) má rozhodnout, kdo bude dalším prezidentem USA. Námět fakt nemá chybu, kdo tohle vymyslel, měl asi hodně nahulíno. První půlka filmu je sračka, která se snaží asi o satiru či co, kdy ze sebe kandidáti na prezidenta dělaj debily, jen aby se zalíbili titulnímu debilovi a tak si od něj vyžebrali jeho přízeň. Lacině líbivá zábava, která má v divákovi vyvolávat pocity typu: to by byla paráda, kdyby se ze mě mohli všichni posrat a to téměř bezdůvodně - to si asi má divák říkat a na to zřejmě producenti sázeli, když tenhle ultradementní námět schvalovali. Druhá půlka filmu trochu zvážní, najednou si titulní debil uvědomí, že je debil (do tej doby si myslel jak je skvělej, když o něj maj všichni takovej zájem...) a kandidáti zas, že se jako debilové chovali. Závěr je velehollywoodskej, ale aspoň není tak jednoduše líbivej jako první polovina filmu a dojem z filmu trochu vylepšuje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama