Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

akisha 

všechny recenze uživatele

Stydím se za svůj skeptický přístup k tomuto filmu, ale byla to taková nádhera, až mi srdce plesalo. A to i přes poněkud odlišně pojatý vzhled draků, než jaký mám ráda. A i přes to, že hlavní postava mi po dost dlouhou dobu lezla na nervy. Ale rozhodně jeden z těch lepších animáků, co jsem kdy viděla. Některé scény mohou směle konkurovat pixarovkám apod. Škoda jen toho finále, kdy se tak dlouho čeká na nejmasakrálnějšího draka a ona je to pak taková létající želva. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders .. Další z rádoby skvělých pohádek, která sice není tak otravná jako (pro studio předešlá) Kung fu Panda, ale mnoho bodů nad rámec průměru stejně nepobírá. V zásadě jde o stejný problém jako u Pandy - nesměji se! Emocionální jazýček sice zlehka olizuje, ale také nijak výrazně, protože romantická linka je slabá a rodinná zase přespříliš tradiční. Celek rychle vyprchá. ___ Ono někdy stačí trefit se do suchého období a s trendy kabátkem. Že by vtipu a napětí člověk až pohledal pak už s naplněnou kasičkou tolik nezáleží. ..a tím začal konec Vikingů. 55%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders | Hudba: How to Train Your Dragon by Cressida Cowell | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Dreamworks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 165 miliónov $ | Tržby: 494,878,759 $ || Studňou úspechu u akéhokoľvek filmového diela je tematická a typová súrodnosť s divákom, a samozrejme prítomnosť banálne zábavných postavičiek. How to train your dragon obsahuje všetko z hore uvedených, a je tak predurčený k úspechu - dokonca by sa mohlo povedať, že u všetkých vekových kategórií vĎaka síce všeobecným, ale inteligentne príjemným psychologickým pasážam medzi otcom a synom, a hlavne s časťami o zodpovednosti k rodnému kmeňu, ich očakávaniami a predsudkami a z toho vyplývajúcimi činmi, či už racionálnymi, alebo prevažne emočnými. Animačná stránka diela je bez pochýb na najvyššej úrovni čo sa mimiky postáv týka, ich gestikulácia je najviac trafná k tomu, čo v živote môže človek odpozorovať v spoločnosti a prírode. Vzľadom k tomu, že drakov odpozorovať v prírode nemohli ani samotní tvorcovia, pričleňujú drakom už overene fungujúce ľucké gestá a mimické prejavy od ľudí. A to je ten faktor, ktorý robí How to train your dragon v mojich očiach nesmrteľným kusom v radách animákov - nikde som totiž nevidel nič tak krásne-zábavné, ako oči Nočnej fúrie. Celé je to samozrejme umocnené Powellovými epickými, no pritom rozprávkovými harmóniami. To nevysvetlitené plus k dokonalému zážitku však i tentoraz chýba, no i tak je to film s ratingom Must see! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ryzí entertainment ve 3D balení. Za poslední dobu jeden z těch výrazně lepších animáků, co jsem viděl, který dokazuje, že Pixar již nemá tak neochvějné postavení v dané kategorii filmových děl, studio Dreamworks Stevena Spielberga se touhle povedenou pohádkovou fantasy snímkům Pixaru minimálně vyrovná. Škoda jen, že tvůrci animovaného světa Vikingů a jejich úhlavních dračích přátel/nepřátel rezignovali na funkci uměleckou a preferovali pouze rozměr zábavný, kdyby měl příběh ještě navíc nějakou hloubku a přesah, jak to u dobrých fantasy syžetů bývá zvykem, natočili by film nezapomenutelný a přelomový. Takhle je Jak vycvičit draka jen animákem zábavným a jedním z mnoha (dobrých)... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní, celou větou "já chci taky draka!" :-) Od tohohle animáku jsem moc nečekal a o to více jsem byl překvapený! Skvělé hlasové obsazení (viděl jsem v originále, takže hlavně Butler a Ferguson potěšili) vynikající animace, sice trošičku prostinký a odhadnutelný příběh, ale je to pro ty nejmenší, takže i to jsem přešel. Navíc to postupné sbližování draka s malým a tak "trochu" nešikovným Vikingem mě ohromně bavilo. Stručně řečeno, i když tuším, že na 99 % si Oscara za nejlepší animák odnese Toy Story 3 (na které se chystám) tak pro mě je zatím favorit tento animák. Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne a jak se mi Hračky budou líbit, ale tady dávám s čistým vikinským… ehm… štítem plný počet. Na pokračování se opravdu těším! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Se scénou, kdy Bezzubka dostane novou část ocasu, měli animátoři problém. Chtěli ji totiž udělat co nejrealističtěší, a tak vzali lepící pásku a přilepili ji kočce na ocas a nahráli její reakci kamerou. (Maulincio)
  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)
  • Drak v severské mytologii je nazýván Jörmungandr. Častěji je sice považován za mořského hada, ale zastává i roli draka. (Geriel)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama