Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spoločnosť Silogen vyvinula za účelom ochrany vegetácie geneticky upravené púštne kobylky, ktoré sa namiesto plodín živia hmyzom a živočíchmi. Kobylkám sa však podarí z priestorov laboratória uniknúť. Najprv napadnú len dobytok, ale netrvá dlho a pustia sa aj do ľudí. Tím vedcov na čele s Danom Cortesom teraz musí smrtiace nebezpečenstvo zastaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,A kdo nám to dokáže? Třeba uklouzl a spadl do větráku.“ Vraždící kobylky mi nepřijdou jako dobrý nápad. U žraloků, krokodýlů a hadů je příjemné, že může divák fandit konkrétnímu tvoru, kdežto tady sužuje americké obyvatelstvo beztvarý roj kobylek, které občas postavy nazývají i sarančaty. Příběh je snůška těch nejnudnější klišé ze všech monster movies. Herci jsou průměrní, ale zrovna ne dvakrát sympatičtí, v paměti mi ale zůstali jen hlavní hrdina Colt a jeho šílený účes a jeden ze záporáků, který má namalovanou pusu rtěnkou. Prostě nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Silný a presvedčivý príbeh s minimálne dvoma veľkými posolstvami: 1. Človek si musí dávať veľký pozor pri vedeckom experimentovaní, pokiaľ môže zájsť... 2. Kým žijeme, stále máme šancu zmeniť svoj život, polepšiť sa, robiť pokánie... A čím skôr to urobíme, tým lepšie! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej eko horor. Chtěl jsem jít do podprůměru ale jelikož hororů s kobylkamy nějak moc není tak dám aspon ten průměr. Vlastně na jedinou konkurenci si ted vzpomenu snad jenom Locusts s Lucy Lawlessovou. Ale ani jeden není nijak extra, tenhle film mě potěšil snad jen pár umrtíma, ale jinak jde o klasické dílo se zvářetem zabijákem. Takže tu máme geneticky upravené kobylky, starostu který se nehodlá vzdát peněz a dva zachránce. Nenáročná zábava na jedno zhlédnutí. Ale třeba říct že kobylky jsou více cool než třeba tygr(tygr zabiják ještě ted to vydejchávám) nebo opice(bloodmonkey...Boha jeho). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kobylky se zde dají rozdělit do dvou skupin: ultralevné z domácího PC a otřesní gumáci nejspíše z Číny. Bohulibé pokusy, jak vytvořit z býložravých sarančat masožravé, aby tato hubila škůdce kulturních plodin, se bohužel zvrhnou. Sarančata v pokusném skleníku odvedou požadovanou práci. Když se jim však podaří uniknout, za oběť jim padne vše živé, na co narazí, tedy i lidé. Nastává boj, kdy vědci i armáda s hrůzou zjišťují, že vůči všem pesticidům a jedovatým látkám vůbec jsou sarančata rezistentní. Zbývá jediná možnost... Jako u podobných filmů i zde jde spíše o úsměvné kostrbaté dobrodružství, kdy závěrečné řešení by asi nefungovalo. Sarančata opět přesně ví, koho zlikvidovat. Zatímco jiným se na skle automobilu rozmáznout jako padající lejna, jinému sklo bez problémů prorazí a sežerou ho. Kromě chatrného scénáře a mizerných hereckých výkonů, byť se zde pár dobrých herců najde, bijí do očí laciné efekty. Nejen kobylky, ale i pixelové vrtulníky či výbuchy a plameny vzbuzují trpký úsměv. Mrtvol ohlodaných na kost se ale najde dost, a tak 1,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Johannez odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, čekal jsem jen to nejhorší a jsem spokojen. Digitální kobylky jsem ještě zvládl, ale co proboha ty vrtulníky?! Tvůrci asi měli k dispozici jen software pro animaci hmyzu a ten použili i pro letadla a helikoptéry - ale aspoň bylo čemu se smát. Zbytek už je totiž významně slabší, tahle agrodramata jsou prostě už ze své podstaty jen haldou ekologického hnoje. Navíc, když je ještě zabíjí hlavní hrdina jako byl tady - za všech okolností má pravdu, jí jenom BIO potraviny s BIO pesticidy a přivazuje se jenom ke stromům rostoucím na BIO farmách. Odporné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Bulharsku. (BMW12)

Reklama

Reklama