Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro milovníky Járy Cimrmana a pamětníky, kteří si rádi přeříkávají slavné scény či hlášky, je tu jedinečný dárek! Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak připravili ďábělskou směs nejslavnějších scén ze všech divadelních her, co jich jen o slavném JC v průběhu čtyřiceti let vzniklo. Proplujte Divadlem Járy Cimrmana stejně zvesela, jako Jára Cimrman proplouval staletími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z toho co DJC vyprodukovalo je tahle směs nejlepších scén z her pod kterými je Jára da Cimrman podepsán o stupeň níže než samotná celovečerní představení. Nemůžeme totiž zapomínat, že nejlepší a nejvtipnější okamžiky se dají najít i v seminářích o které jsme byli v této rekapitulaci ochuzeni. Což nikomu nevyčítám, jelikož si nedovedu představit jak by to režisér představení organizačně vyřešil. Můj názor je jen ten, že pokud se budu chtít zasmát, sáhnu po nějaké osvědčené dvouaktovce (seminář + hra) či po Němém Bobšovi. 80% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Ďábelská směs" těch nejslavnějších scén ze všech divadelních her Divadla Járy Cimrmana podle mého vypadal skvěle na papíře, ovšem ve skutečnosti se až tak nepovedl. Tomuhle "best of" totiž něco chybí, možná to je výběr scének, možná je chtělo jinak seskládat... nebo co já vlastně vím, zkrátka tomu podle mě něco chybí. Navíc, kadence střídání ukázek se s koncem představení neustále stupňuje, což orientaci moc neusnadňuje a spíš to celému "Ze Hry do Hry" ubližuje. Kdyby se kadence měnila průběžně, tak nemám problém, ale tohle zrychlování bylo tak trochu moc! :) ()

Reklama

xerno 

všechny recenze uživatele

Je to sice takový sestřih všech her, ale za to naprosto dokonalý. Třeba porovnání Afriky s Dobitím severního pólu - jednoduše jsem nevycházel z údivu a po celou dobu jsem se mohl utlouct smíchy, všem doporučuji. Teď kdyby ještě udělali jakýsi né sestřih, ale takovej galaseminář o našem dokonalém Járu Cimrmanovi. Asi by to nemělo takový úspěch, a dalo by to hodně práce, ovšem výsledek by podle mého názoru nemohl od Svěrákova scenáristického pera být špatný, to by prostě nešlo, jo a ještě se Smoljakovou režií... Nemohl bych se dočkat, a to je u mě, jako u milovníka a znalce (všech Járovo her nazpaměť) veškerých cimrmanovců, co říct !!! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je teda směsice... a docela zbytečná. Pro znalce to je jen zrnko v hoře cimrmanovských her, které hromadu věcí opomene. Pro začátečníka nesrozumitelné pasáže vyňaté tak, že mu nedávají dohromady smysl. Podle autorů je to asi jejich Best of, ale podle mě mají mnohem lepší scénky. Bylo to prostě opravdu takové lítání ze hry do hry, takže můžeme být alespoň rádi, že název nelhal. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Představení, které necimrmanovcům moc neřekne, jelikož je sestaveno z nejlepších scének divadelních her, které ale na sebe nenavazují a jsou také vytrženy z kontextu... naopak pro cimrmanovce (za kterého se už po slédnutí naprosté většiny her považuji) je to takové příjemné a zábavné zavzpomínání, které by si žádný z nás neměl nechat ujít :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Záznam tohoto představení na DVD je bonus ke knize „Divadlo Járy Cimrmana – divadlo, které se proslavilo“. Samostatně oficiální DVD nikdy nevyšlo. (mnaucz)

Reklama

Reklama