Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, jak jsem na film natěšeně šla do kina a jak otráveně jsem šla zase pryč. Přes opravdu slibné obsazení a zajímavý námět mě film vůbec neoslovil. Dějově byl slabý a nebyl ani nijak dobře natočený. Smutné je, že si z něj nakonec pamatuju, že byl o víně a že tam hrál opět skvělý Rickman, který bohužel film nedokázal vytáhnout ze šedi průměrných, zbytečných filmů. Nemastný neslaný počin, který se snaží hrát na něco, na co očividně nemá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemně prožité okamžiky, kdy je dovoleno opět si otevřít lahvinku a sledovat vinařský film z prostředí Kalifornie. Po Bokovce tady máme další nefalšovanou reklamu na vinařský průmysl. Zatímco Bokovka šla na věc přes výborné herce a komplikované životní vztahy. Víno roku se zaměřuje na vztah otce a syna potažmo souboj mezi Kalifornií a Francií. Oba filmy ovšem těžko poměřovat. Ve filmu mě potěšil zkušený Alan Rickman, který své postavě dodal přesně ten správný britský přístup a přízvuk. Chris Pine nic extra. Obávám se že z něj těžko vyroste nějaká filmová osobnost. 60% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova docela prijemna komedie o vine, ktera vlastne nema moc co nabidnout, ale pekne se na ni kouka. Problem je, ze se tu vlastne nic moc nedeje, hodinu a pul sledujem farmare a vinare nekde v Kalifornii, jak si pestujou vino, ochutnavaj ho a krome nejakejch tech problemu s penezma se maj vlastne vsichni dobre a sou spokojeny. Film ma pojednavat o skutecny udalosti, coz je degustace a soutez mezi francouzskejma a americkejma vinama a ta je tu az v zaveru a popravde ke konci uz filmu dochazi dech a ani ta soutez uz to moc nevytrhne. Aspon, ze tu jsou docela fajn herci, Pullman je spravnej nervak, Chris Pine a Freddy Rodriguez hrajou prijemne civilne a Alan Rickman si postavu nafoukanyho znalce vin nalezite uziva a navic mu misty nahrava paradni Farina. Takze celkove prijemna komedie, u ktery se sice nebudete valet smichy, ale ktera dejchne takovou tou pohodovou letni a vinarskou atmosferou a ty 4* si zaslouzi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film naprosto přesně kopíruje vinici; nejdřív vás uchvátí svou úhlednou krásou a rozlehlostí, pak trošku nasere, protože se v těch nekonečných pochůzkách brázdami hroznů ztratíte, nakonec ale přece jen všechno dopadne dobře, protože okusíte sladké víno stáčené s kumštem i humorem, no a navíc vás může hřát krásný pocit jistoty, že kdybyste v tom bijáku bývali byli taky hráli, tak určitě i vám by dobře šlechtěná Rachael dala okusit něco ze své úrody. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to měl se mnou strašně snadný. Já totiž miluju farmařinu. A nemusí se jednat jen o vinice, ale mě by nadchly i záběry na ovocné sady nebo chmelnice, prostě cokoliv přírodního za hezkého počasí. I proto miluju jižní Moravu, která má trošku ráz i samotné Kalifornie. Víno roku je především oddechový film, který se snaží na nás přenést trochu té pozitivní nálady a atmosféry prosluněných vinic. A to se mu myslím povedlo. 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama