Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

honajz 

všechny recenze uživatele

Víno mám rád, ostatně su z Moravy, ale film, zvlášť takhle dlouhý, by měl mít také nějaký jednolitý příběh a alespoň trochu životné postavy. Tady se postavy chovají jako blázni, asi aby to byla komedie, a samotný příběh se rozpadá na nějaké tři podpříběhy, každý předvídatelný a nezajímavý, včetně konce. Hezké záběry vinic, ale ten film je bez duše, povrchní, asi jako když pražáci točí Bobule. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, jak jsem na film natěšeně šla do kina a jak otráveně jsem šla zase pryč. Přes opravdu slibné obsazení a zajímavý námět mě film vůbec neoslovil. Dějově byl slabý a nebyl ani nijak dobře natočený. Smutné je, že si z něj nakonec pamatuju, že byl o víně a že tam hrál opět skvělý Rickman, který bohužel film nedokázal vytáhnout ze šedi průměrných, zbytečných filmů. Nemastný neslaný počin, který se snaží hrát na něco, na co očividně nemá. ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky-široké pásmo, kas se schová poctivý film i slabý odvar. Bottle Shock bych spíš řadila k tomu druhému. Samá klišé, ty řeči, co všechno za chutě jsou ve víně ukryty, byly tak často parodovány, že už nemohou nevyvolat úsměv na rtech. A každý vinař asi ze sebe trousí moudra kudy chodí, jinak by nemohl být vinařem. Oč vřeleji bych uvítala dokument o výrobě vína, než záběry na vinici při zapadajícím slunci. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Co to mělo být? Pěkná hudba, hezké obrázky, ale film dohromady nestojí za nic. Není to ani komedie, ani drama, spíš takový pokus o něco odlehčujícího; jenomže aby tohle mohlo fungovat, nesměly by se všechny postavy chovat jako idioti, příběh by musel být oproštěn o trapné scény a patetické kecy a záběry (tzn. zkrátit asi o polovinu) a hlavně veškerý děj by se nesměl opírat o klasicky debilní konflikt mezi 'zabedněným' otcem, 'sexy hippie' synem a nějakou ženou a dalším mužem a zase synem a bla bla blaa. Zkrátka film, ve kterém mi leze na nervy i Alan Rickman, nemůže být dobrým filmem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro pivaře asi nic moc, ale pro milovníka dobře vyzrálých Bobulí, přetavených ve zlatavé Chardonnay o Dobrém ročníku, silná pocitovka, která unáší po kalifornských vinicích s lehkostí pírka vznášejícího se ve větru. Atmosféra dokonalá, uvolnění maximální. Po tomhle filmu budete mít žízeň a moc bych se divil, kdyby nějaká ta lahvinka po projekci nepadla. 7+/10 a dobrý pocit z toho, že by mohl i český divák prokouknout a začít zkoušet jiná vína než ta z prosluněné Provence či Moravy. Tak vytáhněte korek, zahýbejte skleničkou a dejte si doušek. Udělá vám dobře. ;) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama