Reklama

Reklama

Ve vzdálené budoucnosti je vynalezen "DNA Hacking", který na základě úpravy DNA umožňuje léčit všechny nemoci a to téměř okamžitě. Vynález lze ovšem využít i jako zbraň, a proto je výzkum zničen a sabotován. O několik let později získá shodou náhod bratr hlavní hrdinky velmi důležitou věc týkající se tohoto vynálezu. O tu stejnou věc usiluje však i někdo jiný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rozvoj vědy umožňuje v daleké budoucnosti i změny v lidské DNA - čehož je s úspěchem využíváno například při léčení. Jenže - stejně jako tento mechanismus dokáže léčit, dokáže i ničit - a toho chtějí jistí lidé zneužít. Když o pár let později Jackie (Parry Shan) najde část tajného vynálezu, netuší - že na sebe a na svoji sestru (Ling Bai) upoutal pozornost těch, kteří chtějí vynález zneužít.... Chvilkama jsem měl při sledování filmu podobné pocity, jako kdysi při čtení Gibsonových knih - jenže, tyto pocity ze mne hodně rychle vyprchaly. Herecké výkony - hrozné (ale jestli si Ling Bai myslí, že když se dvakrát svlíkne, že nemusí pak už nic hrát, tak to pak jo), český dabing - ještě horší (možná ty herecké výkony nebyly tak hrozné, ale udělal to dabing), příběh - zpočátku zajímavý, ale pak už hodně překomplikovaný s nic moc závěrem. Celkově dávám plusové body za prostředí, a minusové za zbytek.. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Generace GEN je zajímavý nápad a poměrně i dobře zpracovaný, ale nedokáže držet u monitoru po celou stopáž tedy alespoň mě ne. Město a oblast okolo něj je sice  hodně počítačová, ale přesto solidní. Velké plus u mě je krev na kameře ta byla zajímavá. Film má pro mě ale velkou otázku, zajímalo by mě jak z Ling Bai která ve filmu Zastav a nepřežiješ 2 vypadala jako nějaké divné stvoření udělali pro film GEN sexy kočku které to seklo. 55% ()

Llewellyn 

všechny recenze uživatele

Pěkné oblečky a prostředí. Pár písniček od Combichrist a hudba mimojiné od Ronana Harrise rozhodně potěší. I když příběh je hodně hloupý nemám daleko ke 4 hvězdičkám. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takových cyberpunkových sci-fíček už se taky moc netočí, takže jsem byl celkem zvědavý. Generace Gen dopadla tak nějak napůl. Plusy jsou skvělý nápad (rekonfigurace DNA), krásná výprava - monumentální hradby nad městem pro bohaté a genetické čisté vs. špinavé město dole pro ty dole a docela fajn efekty - všechny ty odporné proměny plné hadů a chapadel jsou úžasné. Jenže všechno tohle sráží příběh, sledující banální historku zabijácké sestry a jejího bratra průseráře, kteří stojí pro gangsterům i proto původním vynálezcům přístroje. Celý se to motá od ničeho k ničemu a nakonec to skončí SPOILER!!! a) špatně a navíc za b) nic se nevyřeší KONEC SPOILERU. A filmu ani nepomáhá, že hlavní hrdinka je smrtící stroj na zabíjení, jenže tvůrci ji to prakticky nenechají předvést a akce jsou bůhví proč zredukovány na pár minut. Celkově zajímavý načtrnutý sci-fi bez pořádného příběhu i akce. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh, poměrně slušné efekty a celkový vizuální feeling a Bai Ling, kterou bych si v některém z těch oblečků zamluvil na pár večerů :-)) Béčkovost a omezený rozpočet je zřejmý, chtělo by to některé nápady dotáhnout do konce, napsat kvalitnější scénář a mohlo to dopadnout mnohem lépe, takhle je to průměr ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Sci-fi snímek, na kterém se podepsalo, že je vytvořen podle komiksu. Otřesné postavy, jejich příšerné chování a jednání by se rozhodně měly zařadit do odpadu světové kinematografie. Kvalitativně na úrovni Stmívání, ovšem pěkné prostředí a akce mi povolují dát 1star, aniž bych se za ni musel stydět. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, dost ubohé zpracování. To,že to vypadá jako hra by mi nevadilo, ale to že hlavní protagonisté mají hereckého talentu asi tolik jako můj kaktus ( a to mu možná křivdím), to považuji za velké -. 40% za hudbu a nápad. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

I když je Ling Bai docela plochá, kouká se na ní dost dobře. Jinak ten film sem moc nevnímal. A to sci-fi je můj nej žánr. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dost slaby sci-fi film vo vsetkych ohladoch. Velmi dost ukecany film, kde bojove sceny nevyzerali vobec dobre a ani ich nebolo vela, co aj tak nevadi, kedze to nestalo za vela. Pre mna to bolo skor velke sklamanie, pretoze som tomu daval nejaku sancu a ani neviem preco, som si to myslel. Velku dieru do sveta tento film urcite neurobi, co je aj dost skoda. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Ak by som nebol fandou sci-fi tak by som hodnotil horsie. Hoci nez o sci-fi ide o tragicky pribeh jednej talentovanej zabijacky (so zalubou v latexe), ktorej sa nakoniec splni sen len za cenu straty svojich milovanych. Dalsi dovod by mohol byt prave ta zabijacka v latexe ako aj bez neho. Azijska Lara Croft (film obsahuje mnohe vykradacky vacsiny znamych klasik) - Ling Bai ma dlhe nohy a asi 3cm bradavky, co nam s radostou na radost prevazne muzskeho publika (Support Lesbiens) predvadza pocas celych 92 minut. Hudbu vraj zlozil niekto legendarny od fachu, co znamena, ze je tam tanecna otrepana drsna hudba s mnozstvom drsnych "fuck". Triky vzhladom na pravdepodobne nizky rozpocet nie su az tak marne a digitalne mesto pripomina intro hry z 90 rokov. Coz je u mna plus. Este su u mna plus bradavky. Takze je uz jasne coho som vlastne fanusik. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Kyberpunkové a docela zábavné céčko. Vizuálem něco mezi počítačovou hrou z 90. let, Mad Maxem a smeťákem z dob před sametovou revolucí (to se ještě neplatil poplatek za ekologickou likvidaci elektronického haraburdí). Inspiraci (ba nepokryté vykrádání) bychom ale našli z více zdrojů. Na rok vzniku nekvalitní 3D zpracování lze vzhledem ke komiksové stylizaci s trochou nadsázky brát i jako plus. Vystřihl bych z toho ten rodinný patos, ubral jistou zmatečnou zkratkovitost a bylo by o hvězdu navíc zaděláno. Okázalý fetiš mě trochu iritoval, ale čert to vem, make-up Bai Ling docela slušel. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám nějak smůlu na úžasný kraviny, ale tadle i mezi nima zabírá čelní umístění. Film bez nápadů, plný nelogičností a hloupých scén s mizernými herci, který jakoby byl objednán se slovy "...ať je to temný, sci-fi, trochu se tam střílí a trvá to tak nějak 90 minut ..." Bohužel, todle pro mě není ani Bčko. ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Kdybych jako mladej neposlouchal Rammstein, nešel bych na jejich koncert, neviděl bych jejich předkapelu Combichrist, od ní bych si neoblíbil jeden song a nedíval bych se na klip, který je z tohoto filmu a hlavně, následně bych si nestáhl ten film a nezabil s ním hodinu a půl. 2,5 milionů rozpočet... a je to sakra znát. Baráky přes PC, ty podivuhodný chapadla či co přes PC a hlavně krev dělaná přes PC, to už je na mě moc. Je v tom trocha Matrixu, trocha cyber punku... ale další dle mě naprosto zbytečnej film. Možná kdyby byl rozpočet o řád vyšší, byl by to parádní snímek, potenciál to má. Takhle musím jen bohužel [2/5]. Get Your Body Beat! ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Další ze smutných pokusů o vytvoření temné budoucnosti. Chybí tomu duch, šmrnc i spád. Nemohla by ta budoucnost být jednou opravdu temná, bez toho opisu současnosti? ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

wow - Bai Ling! (další 50kg nabušená kung-fu fačka :o) spousta zajímavých nápadů, jen těch peněz na jejich realizaci bylo zjevně hodně málo :( triky hodně slabé a grafika jak u staré PC hry... :( jinak by to bylo mnohem lepší! ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

S odstupem slabé 3 hvězdičky, nadsazuji a přesto dám filmu 2. šanci. Nebylo by fér nepřihlédnout k silně přiškrcenému rozpočtu a úzkému prostoru strany produkce. Premisa dobrá, bohužel se nerozvíjí. Herecký um srovnatelný s kaskadérem Srstkou. Kolem a kolem, zaujmou-li screenshoty, neváhejte. Trailer s filmem nemá zhola nic společného, opravdu to není odpad. Lepší: kniha Snow Crash / Sníh by Neal Stephenson ()

Reklama

Reklama