Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Některé díly geniální, některé dost rozporuplné, ale pořád je to nadprůměrná surrealistická zábava. Druhá a třetí série kvalitativně mnohem výš než série první. Mraky ujetých a totálně vyndaných vedlejších postav (měsíc je boží), šílenejch zápletek, ale ono je to vlastně jedno, protože si stejně nedokážete představit, co Vás čeká :-) Zkuste si to sehnat, stojí to za to. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Šílené, bizarní... a oba je prostě žeru :-))) Další s britských sitcomů (např. Ajťáci, kde se objevují i stejní herci), který je o něčem jiném... a vy nevíte o čem :-))) Novodobá odpověď na Monty Python. Nevím kam scénáristé chodí na náměty, taktéž autor hudby je inspirován asi jiným vesmírem (a je skvělé, že většina dílů nás obdařuje nějakým fantazmagorickým hitem!). Kultovka!!! ()

Reklama

killingminds 

všechny recenze uživatele

Všichni se shodnem na tom, že tenhle seriál je vážně na hranici mezi geniálností a trapností. Je to celý tak kýčovitý až je to krásný. Vždyť Fielding a Baratt jsou momentálně asi největší surrealisti v komediální branži, a tak je jasný že každej díl vypadá jako kdyby ho vymejšleli na poušti, obklopený levnýma hračkama a komiksama, nadopovaný hodně silným koncentrátem LSD. Je to jako když se díváš na šílenej kreslenej seriál, kterej ale neni kreslenej. A navíc ty výborný písničky! No, z něčeho tak šílenýho se prostě musel stát kult. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako z dotací EU precizně vyškolený empatik dokáži naprosto přesně vycítit, čemu bych se měl smát a nečiní mi potíže sepsat diplomovou práci na téma - proč bych se tomu měl smát. Po odborném proměření četnosti a intenzity mého upřímného smíchu při projekci Mighty Boosh jsem si v závazné směrnici EU vyhledal, že výsledek odpovídá přesně třem hvězdičkám a jakékoli jiné hodnocení bych si musel zodpovědět před Evropskou komisí. Na to nemám čas, takže za tři. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Rychle Bollo, zkus Vince rozbrečet!" "Ehm... Iggy Pop pracuje v Tescu!" Nepopsatelná záležitost, která sice dokáže střídat geniální momenty a nezapomenutelné fóry s naprostou trapností, kdy už nevíte, jestli si z vás tvůrci dělají prdel nebo tuhle úchylárnu myslí smrtelně vážně... Ale Noel Fielding je Bůh a celé Mighty Boosh je tak šíleně ulítlá věc, že se od ní nelze odtrhnout. Crimp, Zákeřná jazzová buňka, šamanské party... Je tady všechno, co chcete vidět, plus hafo věcí, které jste asi nikdy v životě vidět nechtěli. Tohle rozhodně nesedne každýmu, ale za zkoušku to každopádně stojí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)
  • V seriálu můžeme několikrát narazit na členky britské hudební skupiny Robots in Disguise - Sue Denim a Dee Plume (bývalá partnerka Noela Fieldinga). Společně se objevují v epizodách "Mutants" (jako mutantky), "Electro" (jako electro girls Neon a Ultra) a "Nanageddon" (jako goth girls Anthrax a Ebola). Samotná Dee Plume se potom mihne ještě v epizodách "The Legend of Old Gregg", "Journey to the Centre of the Punk", "The Power of the Crimp", "The Strange Tale of the Crack Fox", "Party" a "The Chokes". (Martinibaby)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama