Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

nunka 

všechny recenze uživatele

Britkom, v ktorom gorila rozpráva a dvaja absolutne odlišný týpci sa snažia o show.. Jeden z nich (Julian Barrat) je úplne geniálny a ten druhý pôsobí ako herecký antitalent (Noel Fielding). Absurdný a suchý humor mám rada, no pri väčšine častí 1. série Mighty Boosh som sa cítila trápne. Na málo čom sa dalo schuti zasmiať a celkovo ma to navnadilo tak, že určite v ďalších sériach nebudem pokračovať. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

9/10 Musím říct, že ze začátku mi nějakou dobu trvalo, než jsem se srovnal s psychadeličností a značnou ulétlostí mnohých scén, ale potom už jsem byl doma. Všechny ať už slabší či našlápnuté díly spojuje vždy originální, žánrově pestrá a hlavně zábavná hudba. Krom muzikálnosti hlavních aktérů se mi ale seriálek dostal pod kůži ještě jiným fenoménem: Tím pro mě jako nepochopeného vyznavače jazzu je samozřejmě postava Howarda Moona. Rozhodně doporučuji každému, kdo skousne trochu té britské ujetosi, spousta skvělých gagů, hlášek a písniček za to stojí. PS: 3.řada, možná má pár slabších míst, ale rozhodne není výrazně horší. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S kultovním statusem tohohle seriálku se bohužel nemůžu ztotožnit, protože po třech dílech jsem došel k názoru, že je to pro mě ztráta času. Zase jeden z těch kousků, které se snaží navázat na legendární úspěch Monty Python's Flying Circus a do svých skečů chce dostat maximum absurdní nadsázky, jenže spousta fórků v mých očích překračuje tenkou hranici trapnosti. Dalo by se to označit nejspíš jako recesistický študácký humor, který ale nesedne zdaleka každému. Celkový dojem: 40 %. ()

Yuksek 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnané, přesto návykové. Nikdy nevíte z jakého kouta zábavy na vás zaútočí. Nikdy nevíte jakej song v půlce dílu prořízne sérii poklidných dialogů (u mě vedou Eels a Future Sailors). Nikdy nevíte v jaký úchylný roli se objeví Matt Berry. A konečně... nikdy nevíte jakej na sobě bude mít Vince vohoz. A to jsou ty důvody, proč si nemůžu odpustit ani jeden díl... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Šílené, bizarní... a oba je prostě žeru :-))) Další s britských sitcomů (např. Ajťáci, kde se objevují i stejní herci), který je o něčem jiném... a vy nevíte o čem :-))) Novodobá odpověď na Monty Python. Nevím kam scénáristé chodí na náměty, taktéž autor hudby je inspirován asi jiným vesmírem (a je skvělé, že většina dílů nás obdařuje nějakým fantazmagorickým hitem!). Kultovka!!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)
  • V seriálu můžeme několikrát narazit na členky britské hudební skupiny Robots in Disguise - Sue Denim a Dee Plume (bývalá partnerka Noela Fieldinga). Společně se objevují v epizodách "Mutants" (jako mutantky), "Electro" (jako electro girls Neon a Ultra) a "Nanageddon" (jako goth girls Anthrax a Ebola). Samotná Dee Plume se potom mihne ještě v epizodách "The Legend of Old Gregg", "Journey to the Centre of the Punk", "The Power of the Crimp", "The Strange Tale of the Crack Fox", "Party" a "The Chokes". (Martinibaby)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama