Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

HAL 

všechny recenze uživatele

Michael Caine jako Carter je úžasná svině. Nepotřebuje předvádět akrobatické prostocviky a střílet obouruč z kulometů aby vzbuzoval naprostý respekt, stačí mu prosté klidné charisma... a naprostá a imponující bezohlednost. "Get Carter" vychází z francouské školy gangsterek s Alainem Delonem, ale jejich přesah s vykreslením prostředí a ponorem do nitra hlavní postavy osekává na naprosté jádro čistého thrilleru. Carter nepotřebuje zkoumat svou duši ani propadat romantickým vábením, Carter je buldok který jde za svým cílem a nic jiného ho nezajímá. I díky tomu má film na dobu svého vzniku, a na zcela standardní délku, vyloženě ohromující tempo. 8/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Skutočne veľmi drsný a realistický krimi thriller. Každá minúta filmu je presiaknutá pochmúrnou britskou atmosférou a to sa k príbehu o chladnokrvnom zabijakovi na ceste za svojou pomstou dokonale hodí. Michael Caine je bad-ass na pohľadanie a v jeho postave sa snúbia anglický džentlmen, hrdina marloweovského typu (Carter dokonca vo vlaku číta Chandlera) a neľútostný zabijak, ktorý systematicky a nekompromisne odstraňuje každého, kto mal so smrťou jeho brata niečo spoločné. Ale popritom mu stále fandíte, pretože je to sympaťák. Get Carter je výborný film. Scenáristicky síce trochu neoriginálny (i keď v roku 1971 nebola téma pomsty natoľko vyťažená) a pomalšie sa rozbiehajúci, ale dobre zrežírovaný, napínavý a zábavný. A má celkom prekvapivú pointu. Nič, čo v podsvetí vykonáte, sa nezaobíde bez odozvy... (9/10) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se remake se Stallonem opravdu nedá srovnávat. Je to mnohem syrovější, mnohem realističtější a zároveň mnohem abstraktnější, což je na první pohled zvláštní. Ale ta Velká Británie tomu sedí mnohem víc. Z tohohle filmu by se měli učit současní britští tvůrci, kteří se se snaží o moderní akční thriller. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Michaela Caina mám dost rád, ačkoli ho znám hlavně v jeho starších, mentorských (či rádcovských) rolích. Chyťte Cartera mě však s ohledem na očekávání jeho nesmlouvavého mládí a nekompromisního stylu pomsty zklamalo. Chce to víc než pořádný kus výdrže přečkat začátek, ale mdlé tempo se drží po celou dobu. Film tak zestárl a jeho starosvětské postupy se dnes míjejí účinkem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že film Sejměte Cartera (2000) se Sylvestrem Stallonem je remake původního filmu s Michaelem Cainem z roku 1971 (a ten podle literární předlohy). Když jsem ale tuto skutečnost zjistil, a přečetl si pár komentářu zde na csfd, musel jsem to hned vidět... A musím dát ostatním za pravdu. Fakt perfektní, vyloženě 70.ková pecka! První hodinu je to vlastně jen taková kriminálka, ale má fakt hustou atmosféru. Odporné špinavé město, hnusní lidi, štamgasti v barech, hnusné coury, špína, všechno si zde žije svým podivným uzavřeným způsobem. "Sleazy and nasty". Spousta odkazů se sexuálním podtextem, o kterých netušíme, proč zde jsou. Jako by je zde někdo vlepil, aby si z diváka vystřelil. Jenže ono to diváka v jeho podvědomí připravuje na druhou polovinu, tedy oněch 50 minut, kdy Michael Paine zjistí velice odporným způsobem pravdu odkud vítr vane a pak už je jen nasraný a oddělává každého, kdo měl (nejen) ve vraždě jeho bratra prsty. Je to bývalý gangster a nesere se vůbec s nikým a s ničím. Nahota, brutalita, násilí na ženách, syrové způsoby oddělávání šmejdů, hnusné špinavé moře na konci filmu, scum ending in scum ... Super!!! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)
  • Jack Carter (Michael Caine) užívá jako svou osobní zbraň samo nabíjecí pistoli Sig P210" v ráži 9 Parabellum. Dodnes se jedná o nejpřesnější sériově vyráběnou pistoli na světě. Cena v základním provedení činí cca 50 000 Kč. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama