Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett .. Thanks god hes dead …how cn i downlod this video? _ Dobrý thriller (dokonce lepší než předešlá Fraktura), ale nic víc. Začátek je výchovný (pirátství je špatné, áno), přehlídka IT technologií speciálního policejního týmu také (řekněte WOW, áno). Škoda, že nápad není rozveden trochu nápaditěji a sám zloduch není nakonec zvrhlý člověk s pohnutou motivací, ale sofistikovaný mstitel, jehož identitu nám tvůrci odhalí až příliš brzy. Hoblit pracuje se světem, kde věčně prší a teplé barvy takřka neexistují, se světem, kde internet doslova zabíjí a společnost tomu ještě chladně asistuje (resp. se o postojích společnosti, mimo hromadné návštěvnosti inkriminované stránky, nic nedozvíme). V mnoha ohledech jistě ne moc vzdálené trudné budoucnosti osamocených jedinců, žijících jen virtuálně. Diane Lane takřka neznám a bohužel musím říct, že svým výkonem vcelku snadno zapadla do sestavy nevýrazných tváří. 55%. ____ PedeS: "Předně: film není určen pro racionálně smýšlející jedince typu Renton! :)" - Hoho, Franto, co je na filmu tak iracionálního? ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Thriller žánrového špecialistu Gregoryho Hoblita Smrť on-line pripomína témou i spôsobom spracovania súčasné americké kriminálne seriály, zblízka sledujúce prácu polície. Zaoberá sa novým typom zločinnosti a zároveň poukazuje na mravné zlyhanie modernej spoločnosti. Okrem napínavej zápletky a vcelku vierohodného zobrazenia udalostí, tak autori narážajú na dôsledky, ktoré so sebou zneužitie internetovej siete prináša a šantia ich do krajnosti. Významnú úlohu hrá atmosféra daždivého a studeného oregonského mesta Portlandu, kde mimochodom skutočne sídli spomínané oddelenia FBI. Má to dobrý dej a až skoro dokonca filmu by som si nedokázal vraha tipnúť. Predstaviteľka hlavnej úlohy bola dobre vybraná a herečke dobre sedla. Na môj vkus to bolo naozaj vydarené. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Další hodně očekávaný film letošního jara nám neservíruje žádný nováček, ale ostřílený režisér Gregory Hoblit. Untraceable nedosahuje hodnot jako Frekvence nebo Okamžik zlomu, ale stále se drží díky stále sexy Diane Lane, která i bez erotických scen září :) Smrt on-line (už z názvu patrné), má vskutku zajímavou zápletku, herecká sestava nekazí dojem, spíš naopak, mladý Hanks je sympaťák a Billy Burke jako vždy dobrý a čistý průměr. Tohle všechno by stačilo k dobrému filmu, ale musím souhlasit, že scénář pohřbívá Hoblitovu novinku trošku níže, než by si zasloužil, plytkých frází je požehnaně a režisérské figle jsou často laciné, jen pro efekt a oslnění diváka. Do kina opravdu ne, ale doma hezky v křesle si tenhle drsný thriller vychutnáte! Silné tři hvězdičky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady průměrných thrillerů, který se snaží diváka zaujmout hrou na kočku a na myš. Tu kočku bohužel ani chcípnout neuvidíme, ale za to máme šanci shlédnout solidní smrt v nádrži s kyselinou. Tato scéna je asi nejlepší z celého filmu. Ty první dvě úmrtí jsou nic moc. Vlastně se můžeme jenom domnívat co se děje pod kůží obětí, ale navenek vidíme jen umělou krev. D. Lane zachraňuje svým umem alespoň průměrnou úroveň snímku, což jí dalo velkou fušku. Konec filmu se už změnil jen ve frašku a bylo vidět, že tvůrcům došla inspirace.SPOILER: Nic proti, ale borka vysící metr a půl od země se tam tři minuty houpe na provazu těsně nad drtičem, rozhoupaná se zachytí dřeva, vrah se jen dívá a směje se a..... dál se nebudu rozepisovat.KONEC SPOILERU. Prostě ten konec byl otřesný a připomínal spíše komedii. 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)
  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)

Reklama

Reklama