Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že rodinné návštěvy vždycky skončí hádkou, obzvlášť, když musíte jít na 4 v jeden den. Nebylo to až tak špatný, jako vánoční film co si hraje na komedii, proč ne. Ale řekla bych jednou a nikdy víc. Opravdu nedokážu pochopit jak hlavní hrdinka dospěla za celý den k přesvědčení, že by vlastně chtěla mít děti. Já se naopak utrvdila v tom, že děti? Nikdy! Vždyť jí tam šikanovali a ona si to stejně nerozmyslela? Ze začátku jsem nechápala, proč nechtějí jet na Vánoce k rodinám, já taky nemám ráda návštěvy příbuzných (kdo má), ale je to holt povinná sebevražda aspoň jednou ročně, ale po konci tohohle filmu jsem dospěla k názoru, že kdybych měla rodinu jakou mají oba (hlavně Vincův otec a Reesina matka), taky bych radši jela na Fiji. 3* ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz to, že je to prý vánoční film a onu sváteční atmosféru je třeba hledat lupou, tak je někde problém. Ústřední dvojka je sice sympatická, ale spíš pusobí jako dva sourozenci. Aspoň že trocha toho vtipu někde pod povrchem zůstatala. O konci je škoda se zmiňovat, protože nikdo se o žádnou originalitu ani nepokusil. 2,5* ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie, ve které příliš nefunguje romantická, humorná, ale ani vánoční linie. Sledujeme jenom dvě nesympatické postavy, které jezdí z místa na místo a prožívají nevtipné situace. Oba herci navíc už zažili mnohem lepší časy a žádná extra chemie mezi nimi taky není. Promarněná šance a strašná nuda, u který by jste se pod vánočním stromečkem moc nepobavili. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodně mě pobavila první část komedie. Návštěva otce a bratrů Brada, instalace satelitu, či rozdávání dárků v ceně do 10 dolarů jsou povedené scény. Bohužel postupem času komedie upadá do více romantické polohy a řešení vztahu obou partnerů. Kdyby se snímek dál držel na "notě" ztřeštěností asi bych hodotil i výš. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

V celku by ma zaujimala analyza niekoho zasveteneho. Na kolko pri standardnych filmoch na vysledok ma vplyv bezny filmovy stab, ktory robi to co ma naucene robit, a na kolko to dokaze ovplvyvnit rezer. A kto uci ten stab. A co ich uci? MOyno je to jeden jediny clovek, ktory yasadne ovplzvnuje preco co dekada, to iny look americkeho filmu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli atmosféře byl začátek natáčení naplánován na prosinec. Hercům a štábu byla dopřána jen krátká přestávka umožňující oslavit Vánoce v rodinném kruhu. (Olík)
  • Všichni čtyři představitelé rodičů, tedy Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight a Mary Steenburgen, získali během své kariéry za své herecké výkony oscara. (Pethushka)
  • Dvě z hlavních představitelek ženských rolí, Reese Whiterspoon a Christin Chenoweth, jsou členkami skutečného dívčího spolku, Gamma Phi Beta. (žvanimírek)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama