Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel sa ešte tváril, že má aj čosi ako príbeh, dvojka na to totálne rezignuje a "scenár" (úprimne pochybujem, že nejaký vôbec mali) už pracuje len s nejakou od boku nastrelenou chabou zápletkou a okolo nej vŕši viac či menej vtipné skeče a improvizácie. Tam, kde kvôli trikom musela byť nejaká premyslená koncepcia (Mr. Thinker, Lincoln, geniálna scéna v galérii), je to náramne zábavné. Improvizácie sú však väčšinou hluché, zúfalo nevtipné, ba trápne (Hill, Hader, preboha, odkiaľ sa títo nudní ľudia vzali? - žeby zo sračky zvanej Superbad?!), jediným svetlom v tejto temnote je skvelý Hank Azaria (to, ako utrie Darth Vadera, nemá chybu). Stiller sa očividne nudí, ale našťastie má žiarivo očarujúcu Amy Adams, kvôli ktorej si film zaslúži o hviezdičku viac. Hej, a má to veľmi slušné triky, dravé tempo a Alan Silvestri hrá, akoby si nevšimol, že toto nie je dobrodružný veľkofilm za 200 miliónov dolárov, ale "iba" rodinná komédia. 5/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano přesně jsem viděl to co jsem čekal..naprostá kravina..už když jsem viděl že bude druhý díl otočil jsem víčky..a ted je to tu..viděl sem to a tolik nesmyslů a hovadin v jednom filmu jsem opravdu neviděl jsem línej to všechno sepisovat ale bylo to fakt trapné..určitě boj s baterkou..naprosto zbytečné zneužití Jonah Hilla. Jednu hvězdu dávam za herecké obazení i když se docela dost divim že si Stiller a Wilson zahráli v takový kravině..nechápu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem se na dvojku docela těšil. O to větší bylo mé zklamání ze spousty bezduchých dialogů, hluchých míst bez vtipu a bez špetky zajímavosti. Pro menší diváky zde chybí všechno, co bylo v jedničce...poučné hlášky a živější a veselejší ztvárnění celého muzejního dění... :-( A navíc je to místy dost nuda... :-( Za posledních 5 minut dávám...35% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutí tohoto snímku, a vlastně ani po něm, jsem si nebyl jist, zda existoval důvod k tomu, aby Larry vložil do své svítilny nové baterie a dokázal s ní, že jeho kung fu je lepší než kung fu faraona, cara, císaře či gangstera. Nakonec jsem přitom nepatrnou stopu zábavy vyčenichal a i ten důvod k nočnímu návratu do muzea se našel - Amelie Earhartová. Ta byla skutečně skvělá, stejně jako Octavius rajtující na veverce či pravdomluvný Lincoln, ale vzhledem k poměrně zajímavému obsazení jsem přeci jenom doufal ve větší potrhlost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem v tomto filmu projevil největší nadšení pro Amy Adams. Její role Amelie Earhart byla naprosto boží a její přilnavé kalhoty s naprosto úžasným zadkem totálně bezkonkurenční. Takovou holku by chtěl doma každej, kdo se nechce ve vztahu nudit a má rád akci. Nechápu, jak se ten hereckej ansámbl dokázal udržet. Pochybuju totiž, že by si toho nebyli vědomi. Z Noci v muzeu 2 udělali nádherný sexistický zážitek, který chlap ocení klidně i několikrát a opakovaně. No a jelikož si Amy Adams ukradla celý film pro sebe, očekával jsem, že s hodnocením půjdu hodně vysoko. Jenže řada trapných a hluchých scén mě nakonec donutila hodnocení stáhnout na hodně slušnou tří hvězdu. Jakmile se ale v televizi objeví opakovačka, rád při ní budu. Byla by velká škoda ji vynechat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama