Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak třeskutě vtipné jak jsem očekával, ale i tak jsem se u toho velmi slušně pobavil. On to není totiž zrovna ten typ humoru, na jaký jsme od Carreyeho zvyklý, ale to většinou asi lidem dojde při pohledu na páreček v hlavní roli. Carrey i McGregor si své homosexuály užívají co nejvíce to jde, směje se jim, ale zároveň to nejsou žádné karikatury, takže s nimi člověk i často soucítí. Ono je to vlastně celé takové lidské a místy (hlavně ke konci) je to už spíš drama než komedie. I tak si ale není na co moc stěžovat, protože obě roviny fungují skvěle. Režiséři to mají v malíku, tempo je slušné a hudba také příjemně překvapí. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odlehčená gay story. Carrey, jako notorický lhář-podvodník, tu celkem perlí. Škoda že už je okoukaný a tak nějak celkově seschlý. McGregor mě naopak štval, asi proto jak byl nechutně přiteplený. Zahrál ale co měl. Přiznávám se, že filmy s homosexuální tématikou obecně moc nemusím, ale tady hrálo do karet, že to byla (celkem i vtipná) tragikomedie s pěkným ústředním hudebním motivem. Tak. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý zaujme, témou určite, spracovaním však už to nebolo až také jednoznačné. Hlavne čo sa týka ľahkovážnosti použitia komických prvkov. Tie síce spestrili celkový dojem z filmu, avšak do celkovej kompozície tak veľmi nepasovali. Veľký podiel na mojom priklonení sa k štvrtej hviezdičke má určite herecká dvojica a zaujímavé spracovanie celkovej štruktúry príbehovej línie. 75%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozkošně sladké, hřejivé, lehce provokativní, zábavné, dojemné a v závěru také hollywoodsky melodramatické dílo. Před zhlédnutím jsem byla na malých rozpacích z žánrového vymezení komedie/drama. Brzy mé obavy však opadly a já si začala užívat naprosto bláznivou a rozvernou první část filmu. Poté se děj přehoupne do drama, aby z něj po chvíli zase vycouval a šlápl pořádně na plyn, který za sebou zanechá opět další bláznivou čáru. Po celou dobu se film pohybuje v rozmezí mezi komedií a drama, aniž bych mohla říct, ve kterých scénách převládá jedno či druhé. Nějaké by se našly, ale většina stopáže je servírována tak, že nevíte, jestli se smát nebo brečet, nebo případně obojí. Jim Carrey je ve své roli téměř nezadržitelný a Ewan McGregor zase rozkošný, až dětinský. Společná scéna při tanci za mřížemi je nádherná. A závěrečné společné setkání a Carreyho vyjasnění situace je vskutku okouzlující. Sice hollywoodsky plačtivé, ale přesto úsměvné a pro mě také překvapivé. Co takhle, podat si ruku s Frankem Abagnalem? Za úsměvem každého z nich by se ale nejspíš skrýval jen další dokonalý plán:) "Nemůžu uvěřit, že jsem uklouzl na panenském oleji." :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradičná komédia, s veľkou prímesou drámy (hlavne ku koncu). Jim Carry mi dokázal, že vie zahrať v podstate všetko, nielen tie svoje typické šialenosti a grimasy. Ťažko uveriť, že námet je podľa skutočnej udalosti, niektoré úteky z väzenia boli tak šialené až to zaváňalo bizarnosťou. V každom prípade to nevypovedá nič dobré o americkej justícii. Na druhej strane bol Steven Russel šikula, ktorý ľudskú hlúposť dokázal naplno využiť. I Love You Phillip Morris je tak sviežim vánkom vo vodách romantických komédií. 75/100 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek je natočen podle skutečné postavy notorického podvodníka Stevana Jaye Russella (Jim Carrey). Ten má IQ 163 a na svém kontě několik útěků z vězení. V době premiéry byl ve výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 144 let, přičemž 23 hodin denně trávil na samotce. (wertcha)
  • Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“ (šerminator)
  • Skutečný Phillip Morris (ve filmu Ewan McGregor) se domnívá, že Steven (ve filmu Jim Carrey) dokonce volal jeho právníkovi a přesvědčil jej, aby pro něj také vyjednal tři roky vězení, aby nebyl propuštěný dříve než on. (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama