Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

VOD (1)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (831)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Netuše do čeho jdu, myslel jsem, že je to nějaká komedie o kouření (dle názvu). I když ehm..ono to tam také párkrát padlo, ale nešlo o cigára jisté tabákové společnosti.. Uznávám Jima Carreye už jako herce, ale nemusím ho. Zprvu mne jeho taškařice a podvůdky bavily, ale pak už toho bylo nějak moc. Do toho homosexuální radovánky Ewanem MekŘehořem... Ok je to natočeno podle příběhu skutečného chlapíka, tím je to krapet zajímavější. Film jsem dokoukal, ale v globálu to nebyl šálek mého čaje. * * * ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Requa, Glenn Ficarra .. Or suck my dick, your choice. _ Zábavné, teplounké, romantické, vtipně hřejivé. Ty občasné Asijské plakáty tento film perfektně dokreslují. Jsou podobně barvité, rozjařené a žánrově široce zařaditelné, jako mnohé jejich filmy. Neuvěřitelný (real) námět, dobře zvládnutá stavba vyprávění jeho tempo, skvělá hudba i jiné řemeslné kategorie. Jim Carrey válí, roli si evidentně a zcela po svém užívá, taktéž Ewan McGregor (na mnohem menším prostoru) překvapí, jaký je to cukroušek. Pravda, dovedl bych si představit a snesl bych i větší gay odvaz, ale i takto se jisté hranice a laťky posunují na (v mainstreamu) slušnou pozici. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nějak mě tahle vážně-romantická úchylárna nechytla, nevím vůbec proč. Vtípky slabší, děj taky moc neodsýpá a navíc ani ten radostný pocit, když se dva dají dohromady tu moc nefunguje. Nejspíš proto, že ti dva jsou chlap a chlap. Ale i tak tam mohlo být alespoň něco, co by mě zaujalo. Jenže ne, zkrátka není tu nic. Jinak ne, nejsem homofób, dokonce "go gays!" ale mám prostě pocit, že z toho šlo vytěžit buď vtipnější komedii a nebo silnější drama, ten mix obojího mi nesedí. PS. ten film má i několik logických chyb, třeba nechat takovou kočku jako je Leslie Mann a odejít za jinou..ým chlapem, thats just wrong. even if u'r gay. seriously. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kuř mě, když to dokážeš.. S žánry i falickou symbolikou docela zápolící queer kousek, v němž Carrey hodně věcí devalvoval obličejovou mimikou a řečí těla ze svých ztřeštěných komedií a McGregor vysekl takového cukrouše, že by rozněžnil i Begbieho. K ceny magnetizujícímu obsahu (smrtelně nemocný homosexuální afroameričan obětí holocaustu) však ještě pár bodů k odškrtnutí chybělo.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I love you Phillip Morris jsem si pustil hlavně kvůli pověstným útěkům Stevena Russela z vězení. Ku mému překvapení tu je této látce věnováno jen minimum prostoru a snímek se spíše zaměřuje na milostný příběh, který mi už tak zajímavý nepřišel. Párkrát jsem se zasmál, párkrát ne, ve finále je to spíše úsměvný film o nelehkém životě. Škoda jen, že děj filmu nebyl situován spíš kolem toho utíkání z vězení, byla by to určitě větší zábava. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 2 miliony amerických dolarů, celosvětové pak činily 20,8 mil. (NIRO)
  • Ve skutečnosti byl Steven Jay Russell (Jim Carrey) dán k adopci, protože se jeho matka rozešla s jeho otcem a nechtěla mít dítě za svobodna. (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama