Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Povídkový film složený ze slabších a silnějších kousků, které jsou prošpikovány dávkou akce a temnoty - přesně jak to mám u Batmana rád. Bohužel mi zde chyběl nějaký pořádný záporák a když tento film celkově srovnám se Superman : Doomsday - tak Superman mi (bohužel) přijde mnohem lepší. Tím ovšem nechci říct, že by Gotham Knight byl špatný snímek. To ani náhodou. Svůj úkol - ukrátit nám ještě nějaký ten pátek do Temného rytíře plní na výbornou. Ovšem k opětovnému pouštění se bohužel nechystám.... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Po animační stránce celkem fajn, některé příběhy mi sedly méně (třeba úvodní Have I Got a Story for You, In Darkness Dwells), některé více (Field Test, u kterého jsem ráda, že se vyhli stereotypu, ve kterém Batmanův obličej vypadá jako tvarovaná krabice a dali mu Baleovský šmrnc). Nádherně nakreslená jsou všechna pozadí - Gotham na nich vypadá opravdu úchvatně. Po obsahové stránce je to ale slabota, ani jeden příběh mi nepřišel vážně zajímavý nebo zajímavý nápad něco přebíjí... Working Through Pain je až příliš vykalkulovaný - východní mystika, fakíři, vyobcovaná čarodějnice, boj s bolestí, rádoby filozofické rozhovory - toto budí dojem něčeho hlubšího, ale na to by bylo potřeba přece jen více prostoru. Have I Got a Story for You zase zabíjí nepěkná animace a kresba postav a překvapivě tady by prospělo zkrácení, protože se v té nezáživné akci utápí základní nápad... A takhle bych mohla pokračovat dále. Hlasový casting se taky zrovna nepovedl - všechny postavy mají naprosto zaměnitelné hlasy a dramatickou, ale naprosto chladnou a neživotnou dikci (zajímalo by mě, jak by to znělo namluvené Japonci...). ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Animatrixu, neboli v několika krátkých animovaných filmech, se rozhodli v DC Comics prozkoumat rozličné stránky Batmanovy narušené osobnosti a natočili epizodický film přetékající akcí, superzáporáky, akcí, technickými udělátky, akcí, netopýry, a.... ne zas až tak moc akční to není. Na kvalitu většiny dílů Animatrixu animovaný Batman ani v těch nejlepších částech zdaleka nemá, ani animační techniky na tom nejsou tak dobře (a hlavně je animace ve všech částek víceméně tradiční, žádné experimentování se nekoná), ale jinak se jedná o velmi jednoduchou a příjemnou oddechovku, která zažrané fanoušky nadchne a zbytek neurazí. 7/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama