Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezmeme popořadě: 1. "Have I Got a Story For You": roztomile hravá epizoda oslavující dětskou imaginaci a zároveň říkající vše o tom, jak Batman jako přízrak působí na obyvatele (a jak chce jako neuchopitelný mstitel působit především na zločince). **** 2. "Crossfire": Banální historka o převozu vězně, která nepřináší nic nového. *** 3. Field Test: Nejslabší článek této šestice, který je zároveň ztvárněn i nejslabším výtvarným řešením. ** 4. In Darkness Dwells: snad nejvíce comicsová epizoda z téhle várky. Klasicky střižený koncept zahrnující intermezzo a vyvrcholení. *** 5. Working Through Pain: jedna z největších hvězd na poli comicsu Brian Azzarello si vystřihla tuhle epizodku přesně ve svém stylu. Tzn: nádech psychologie, šťourání se v nitru a blesková akce. Nejlepší epizoda. **** 6. "Deadshot": Akční mikrofilm, který se více než na příběh, soustředí na nastavování laťky v oblasti animované akce. A vypadá to výborně. **** Celkově je tahle kompilace za 60% -- nenabízí žádné klenoty, spíš jenom vybroužené falešné diamanty, které jsou sice dobré jako bižuterie, ale chlubit byste se s nimi nechtěli.... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Have I Got A Story For You: Vsutku impozantní vstup do světa temného rytíře. Díky za vlasy přitaženým příběhům party puberťáků nahlížíme do dětské mysli a vidíme jak reaguje na neznámé. V jejich očích může být Batman podivný mutant nebo dokonce i robot. Kresba s mi líbla, stejně tak scénář. Velice podařené.***** Crossfire: Docela obyčejná story dvou Goronových detektivů, kdy jeden Batmanovi nevěří a vidí v něm jen dalšího padoucha. Dvojce se však dostává do obrovské přestřelky a Někdo musí zasáhnout.*** Field Test: Zajímavá moralitka zahrnující testování nového Foxova vyálezu. Konečně příběh, kde jsme s Batmanem od začátku do konce. Navíc je tady moc pěkně udělané golfové hřiště. Tenhle sport mě láká čím dál víc. Musím si to někdy zkusit. ;-)***** In Darkness Dwells: Nejtemnější Batman. Jednoznačně. Navíc se tady setkáváme se starým známým Scarcrowem a jeho halucinogenem. Bitka s Killer Crocem byla navíc hodně intenzivní.***** Working Through Pain: Flashback do doby, kdy se Bruce Wayne učil nevnímat bolest. Skvělý příběh a úžasná animace (hlavně sluneční svit).***** Deadshot: Říká se nejlepší nakonec a myslím, že u BATMAN: GOTHAM KNIGHT se to povedlo dodržet. Mému oku nejvíce lahodící animace a finální bitka na vlaku určitě potěší každého. ***** ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Některé z povídek jsou průměrné, ale hned první Have I Got a Story for You má geniální nápad. Parta skejťáckých dětí si vykládá, jak přes den ve městě narazily na Temného rytíře. Každé dítko popisuje nejen setkání ale i samotného Batmana jinak, protože si leccos přikrašluje, a jejich flashbacky postupně skládají dohromady příběh o tom, jak Netopýří muž pronásledoval a chytil nějakého ne zas tak důležitého lupiče. Po vzoru Animatrixu dělal každou povídku jeden proslulý japonský režisér anime, takže se liší stylem animace, která i u těch nejslabších příběhů vypadá bezvadně. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno