Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Gordon: Are you in pain? Batman: -I work through pain. Batman je krapet obtloustlejší, jako kdyby si rok doma válel své netopýří šunky. Nos má špičatý jak pyramidu. Ale to je úplně jedno, protože tohle je rozhodně dost dobrý film, byť se kvalita jednotlivých částí liší, což je logické vzhledem k tomu, že je psali různé scenáristé. A pár hlášek je skvělých. Hey, bat, when you flying what the city look like from up on high? -It looks dirty. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Menší netopýří bonbónek vypuštěný jen několik týdnů před velmi očekávaným uvedením The Dark Knight do kin, složený ze šestice odlišných příběhů vyobrazených ve stylu Animatrixu. Have I Got a Story for You - zajímavá variace Batmana dle různých vypravěčů jedné skate partičky, která je však zastíněna poněkud tristním zpracováním. Crossfire - zápletka se motá kolem dohadování dvou policajtů o Batmanovi, kteří eskortují vězně v autě, až se najednou ocitnou v přestřelce mezi ruskými a italskými gangstery. Poněkud pomalý rozjezd vynahradí celkem efektní přestřelka s Batmanem kráčejícím v plamenech. Field Test - ta horší část celku, jde jen o testování nového Batmanova udělátka a navíc je Bruce Wayne vyobrazen jako dlouhovlasý model se slunečními brýlemi a to je prostě vzdáleno na míle daleko od toho, jak si ho většina z nás představuje. In Darkness Dwells - pátrání po Scarecrow a "zmutovaném krokodýlovi", jenž byl zasažen toxickým halucinogen. Temná atmosféra, zrnitý a zkreslený obraz, hra světel a stínů, to vše vysoce zastiňuje absenci větší hloubky děje a malý prostor ostatních charakterů. Working Through Pain - výborné psychologické drama, pěkně napsané a převyprávěné, záblesky zraněného Bruce Wayna se vracejí do jeho minulosti, až do samotné Indie. Spatříme Cassandru, které byl přiřknut punc čarodějnice, jež byla místními vesničany obávaná a nenáviděná zároveň, naučila však Bruce, jak odolávat bolesti. Deadshot - příběh o nájemném zabijákovi, používajícího laserem naváděnou hi-tech pušku, která Batmanovi pěkně zatopí. Batman: Gotham Knight je dalším příspěvkem, který opět dokazuje, že 2D animace není nejen mrtvá, ale v HD podobě i ohromující a leckdy na vyšší úrovni, než 3D CGI animace nové generace. Škoda jen omezující stopáže, kterou byly její tvůrci limitováni a která se také podepsala na povrchnosti většiny příběhů. I přes kolísající kvalitu jednotlivých částí, většina povídek naštěstí sahá až za hranici průměru, a tak je nejen fanouškovo komiksové srdce z větší části spokojeno. (7/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama