Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Have I Got A Story For You: Vsutku impozantní vstup do světa temného rytíře. Díky za vlasy přitaženým příběhům party puberťáků nahlížíme do dětské mysli a vidíme jak reaguje na neznámé. V jejich očích může být Batman podivný mutant nebo dokonce i robot. Kresba s mi líbla, stejně tak scénář. Velice podařené.***** Crossfire: Docela obyčejná story dvou Goronových detektivů, kdy jeden Batmanovi nevěří a vidí v něm jen dalšího padoucha. Dvojce se však dostává do obrovské přestřelky a Někdo musí zasáhnout.*** Field Test: Zajímavá moralitka zahrnující testování nového Foxova vyálezu. Konečně příběh, kde jsme s Batmanem od začátku do konce. Navíc je tady moc pěkně udělané golfové hřiště. Tenhle sport mě láká čím dál víc. Musím si to někdy zkusit. ;-)***** In Darkness Dwells: Nejtemnější Batman. Jednoznačně. Navíc se tady setkáváme se starým známým Scarcrowem a jeho halucinogenem. Bitka s Killer Crocem byla navíc hodně intenzivní.***** Working Through Pain: Flashback do doby, kdy se Bruce Wayne učil nevnímat bolest. Skvělý příběh a úžasná animace (hlavně sluneční svit).***** Deadshot: Říká se nejlepší nakonec a myslím, že u BATMAN: GOTHAM KNIGHT se to povedlo dodržet. Mému oku nejvíce lahodící animace a finální bitka na vlaku určitě potěší každého. ***** ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Menší netopýří bonbónek vypuštěný jen několik týdnů před velmi očekávaným uvedením The Dark Knight do kin, složený ze šestice odlišných příběhů vyobrazených ve stylu Animatrixu. Have I Got a Story for You - zajímavá variace Batmana dle různých vypravěčů jedné skate partičky, která je však zastíněna poněkud tristním zpracováním. Crossfire - zápletka se motá kolem dohadování dvou policajtů o Batmanovi, kteří eskortují vězně v autě, až se najednou ocitnou v přestřelce mezi ruskými a italskými gangstery. Poněkud pomalý rozjezd vynahradí celkem efektní přestřelka s Batmanem kráčejícím v plamenech. Field Test - ta horší část celku, jde jen o testování nového Batmanova udělátka a navíc je Bruce Wayne vyobrazen jako dlouhovlasý model se slunečními brýlemi a to je prostě vzdáleno na míle daleko od toho, jak si ho většina z nás představuje. In Darkness Dwells - pátrání po Scarecrow a "zmutovaném krokodýlovi", jenž byl zasažen toxickým halucinogen. Temná atmosféra, zrnitý a zkreslený obraz, hra světel a stínů, to vše vysoce zastiňuje absenci větší hloubky děje a malý prostor ostatních charakterů. Working Through Pain - výborné psychologické drama, pěkně napsané a převyprávěné, záblesky zraněného Bruce Wayna se vracejí do jeho minulosti, až do samotné Indie. Spatříme Cassandru, které byl přiřknut punc čarodějnice, jež byla místními vesničany obávaná a nenáviděná zároveň, naučila však Bruce, jak odolávat bolesti. Deadshot - příběh o nájemném zabijákovi, používajícího laserem naváděnou hi-tech pušku, která Batmanovi pěkně zatopí. Batman: Gotham Knight je dalším příspěvkem, který opět dokazuje, že 2D animace není nejen mrtvá, ale v HD podobě i ohromující a leckdy na vyšší úrovni, než 3D CGI animace nové generace. Škoda jen omezující stopáže, kterou byly její tvůrci limitováni a která se také podepsala na povrchnosti většiny příběhů. I přes kolísající kvalitu jednotlivých částí, většina povídek naštěstí sahá až za hranici průměru, a tak je nejen fanouškovo komiksové srdce z větší části spokojeno. (7/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama