Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jako dezert po ohromném nášupu v Temném rytíři vcelku dostačující, ale kvůli kolísavým kvalitám jednotlivých příspěvků lehce frustrující. Dva skvosty se přesto našly: videoklipovité rychlovky In Darkness Dwells se svou těžce depresivní náladou v kanálovém stylu a Deadshot pyšnící se skvělou animací a odvazově zacílenou akcí. 3,5* ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You (**) - Animace slabá, příběh nijak originální a ani dětská fantazie nenadchne. Crossfire (***) - Klasicky moralizující příběh o nevěřícím Tomášovi, jenž je na konci přesvědčen o svém omylu díky efektivní záchraně od Temného rytíře. Field Test (***) - Další povídka o dobrých úmyslech Batmana vyniká hezkou japonskou animací a hudbou. In Darkness Dwells (**) - Nenáročné a lehce předvídatelné. Zajisté nejslabší část filmu. Working Trough Pain (*****) - Absolutní bomba! Lehce noirový příběh pojednávající o temnotě v hrdinově nitru a špíně Gothamských stok. Takhle jsem si představoval celý snímek. Deadshot (****) - Skvěle udělané akční scény a snaha o rozvedení Wayneovy psychiky. Bohužel, na takovýhle kolos deset minut opravdu nestačí. Final Decision: Jednou nahoře, jednou dole. Na rozdíl od podobného Animatrixu je Gothamský rytíř silně nevyvážený a zatímco jeho "matrixovský" předchůdce svádí k opakovanému shlédnutí, zde jednou stačí a dost. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cože?A od tohodle mě málem odradilo zdejší hodnocení.?..pche..............DC svěřil(dočasně) svůj poklad do rukou japoncům a vznikl Batmanovský počin, který musí ocenit každý, kdo umí"číst"atmosféru...Gotham je zde opravdu temné, špinavé-kanálama a bočníma miniuličkama protkané město-secesně pokroucené, zamlžené, smrdící..v podzemí žijou kdysy lidské kreatůry žeroucí se navzájem, na vrcholcích mrakodrapů se nechutně bohatí pracháči topí ve vlastní marnivosti a někde mezi tím se policie snaží znovu si získat tvář a udělat z té díry trochu lepší díru pro život obyčejných lidí... Jde to lépe, protože někde tam ve stínu rozšklebených soch, na střechác a pod chodníkem se skrývá pomoc/nová a možná i poslední naděje=Batman=Ten je zde opravdu tím démonickým stínem, který vyskakuje z tmavých děr a mizí ve stovkách netopýřích křídel-Postava bez pevného tvaru jehož podoba a podstata se liší podle toho kdo je vypravěčem nebo pojítkem jednoho z příběhů které dohromady tvoří celek s hlavou a patou-Děti si pamatuju na robota či polodémona/ducha..policisté zase spolupracují s vyrýsovaným hrdinou..i samotný Bruce Wayne vidí Batmana jinak........... Děj je rozdělen do několika "samostatných"příběhů, které jsou ale řazeny chronologicky a dohromady tvoří vcelku ucelený pohled na práci Batmana z pohledu očanů Gothamu, policistů, zločinců i samotného Batmana............... Abych to zkrátil=Je to parádní film chytře doplňující Batmanovskou mythologii a kdo má rád japonskou animaci(jako já) a neurazí ho ani (chvilkový)nevšední/chlapecký vzhled Bruce-toho čeká parádní temná až mrazivá zábava :) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Gordon: Are you in pain? Batman: -I work through pain. Batman je krapet obtloustlejší, jako kdyby si rok doma válel své netopýří šunky. Nos má špičatý jak pyramidu. Ale to je úplně jedno, protože tohle je rozhodně dost dobrý film, byť se kvalita jednotlivých částí liší, což je logické vzhledem k tomu, že je psali různé scenáristé. A pár hlášek je skvělých. Hey, bat, when you flying what the city look like from up on high? -It looks dirty. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama