Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonská animace je dobrá, o tom žádná, i když mám pocit, že v tomhle případě si s ní mohli tvůrci trochu víc vyhrát. "Batman - Gothamský rytíř" je povídkovým filmem o tom, co Batmana a Bruce Wayna formovalo. Není to nic, co by nějak zásadně vynikalo humorem nebo akcí. Jsou zde postavy, které poznáte, ale také postavy, které jsou vám ukradené. Kupodivu moc nefunguje ani příběh, kde Batman moc není, což je většinou z Batmana to nejlepší. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cože?A od tohodle mě málem odradilo zdejší hodnocení.?..pche..............DC svěřil(dočasně) svůj poklad do rukou japoncům a vznikl Batmanovský počin, který musí ocenit každý, kdo umí"číst"atmosféru...Gotham je zde opravdu temné, špinavé-kanálama a bočníma miniuličkama protkané město-secesně pokroucené, zamlžené, smrdící..v podzemí žijou kdysy lidské kreatůry žeroucí se navzájem, na vrcholcích mrakodrapů se nechutně bohatí pracháči topí ve vlastní marnivosti a někde mezi tím se policie snaží znovu si získat tvář a udělat z té díry trochu lepší díru pro život obyčejných lidí... Jde to lépe, protože někde tam ve stínu rozšklebených soch, na střechác a pod chodníkem se skrývá pomoc/nová a možná i poslední naděje=Batman=Ten je zde opravdu tím démonickým stínem, který vyskakuje z tmavých děr a mizí ve stovkách netopýřích křídel-Postava bez pevného tvaru jehož podoba a podstata se liší podle toho kdo je vypravěčem nebo pojítkem jednoho z příběhů které dohromady tvoří celek s hlavou a patou-Děti si pamatuju na robota či polodémona/ducha..policisté zase spolupracují s vyrýsovaným hrdinou..i samotný Bruce Wayne vidí Batmana jinak........... Děj je rozdělen do několika "samostatných"příběhů, které jsou ale řazeny chronologicky a dohromady tvoří vcelku ucelený pohled na práci Batmana z pohledu očanů Gothamu, policistů, zločinců i samotného Batmana............... Abych to zkrátil=Je to parádní film chytře doplňující Batmanovskou mythologii a kdo má rád japonskou animaci(jako já) a neurazí ho ani (chvilkový)nevšední/chlapecký vzhled Bruce-toho čeká parádní temná až mrazivá zábava :) ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chutná gothamská jednohubka, a to mi anime nechutí ani trochu. Ale je to Temný rytier, ten istý netopierí muž, ktorý nakopal zadky Jokerovi, Two-Faceovi a ďalším. Presne ten štýlový a moderný Batman od Nolana, ktorý ale nie je od Nolana, ale od nejakých šikmookých prckov. Má slabšie aj silnejšie kúsky, naladí a vyšumí. Jedno pozretie preto bohato stačí. (65%) ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom nádhera. Anime štýl Batmanovi nečakane dobre sedí. Niektoré príbehy sú slabšie (hneď prvý, pri ktorom som sa dosť nudil - decká rozprávajúce sa o Batmanovi) ale neskôr sa to obráti o 180° a tvoria jeden perfektný celok. Finále mohlo byť lepšie...Ale inak impozantný vstup do sveta temného rytiera, taká menšia ochutnávka pred filmom. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy jsou sice slabší, ale dohromady mám z Gothamského rytíře hodně dobrý pocit. Jednotlivé kapitoly na sebe částečně navazují, animace nemá slabší chvilky a i když si každý najde svou oblíbenou část, jako celek film funguje vesměs stejně (dobře) jako Animatrix. Prohlubování Batsyho vesmíru se ovšem nekoná. Spíš jde o rozprostření rudého koberce pro (doufejme) nejlepší netopýří celovečerák ever. ;) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama