Reklama

Reklama

1303 góšicu

  • Japonsko 1303号室 (více)

Obsahy(1)

Sayaka je nadšená z toho, že má konečně svůj vlastní byt, a proto pozve své nejlepší přátele na oslavu. Nicméně uprostřed párty se stane něco strašného, Sayaka se začne chovat divně a vyskočí z okna. Její rodina je zdrcena, nikdo nechápe proč to udělala. Sayaka nikdy neměla sebevražedné sklony. Její sestra Mariko to tak nenechá a začne pátrat po příčině události. Zjistí, že to není první sebevražda v tomto bytě. Ačkoli není Mariko v žádném případě pověrčivá, její dosavadní zkušenosti se zhroutí v momentě, kdy se setká se zlem, které si ani nedokážeme představit. (topr harley)

(více)

Recenze (17)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápletka je všední a neoriginální, jak jen v japonských horrorech poslední doby bývá, v tomhle ohledu žádné překvapení. Ale Japonci pořád umí dobrou atmosféru. Tohle je takové spíše psychologické drama (byť s nevyhnutelnou duchařinou), na němž se mi docela líbilo, že se postupně věnoval třem různým lidem a post hlavní hrdinky byl docela putovní (než se cyklus uzavřel). Atmosféru to mělo tu a tam výbornou. Stejně tak hudbu. A jo, dvakrát jsem se dost lekl, několikrát měl husí kůži. Takže jsem vlastně docela spokojen, byť to zcela určitě mohlo být lepší. 3,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Co to smrdí v té skříni? Až na pár fajn scén juonovského typu nijak z průměru nevybočující japonský jü-rei horror, jenž obsahuje všechny typické subžánrové propriety. Nejnapínavější jsou jednoznačně scény, které pracují s nelibými zvuky a vlasatice o sobě nechává jen tušit. Jakmile vstoupí na scénu za doprovodu tuny flashbacků, film postupně spadne o pár strašících pater dolů, ať si hrdinka v závěru příkladně třeští oči jak chce. A to se to rozjelo tak nadějně... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách naprosto průměrnej duchařskej horor, ale fakt naprosto průměrnej. Lekačky téměř žádný, pointa s týrající matkou uboze nedostačující a atmosféra skoro žádná a to ani nemluvim o tom, že něco jako vysvětlení skákání z toho balkónu tu moc neni. A jestli si někdo myslí, že by to mohl zachránit vygradovanej konec, tak má sice pravdu, ale nestalo se, ten byl snad ze všeho nejhorší, i když něco, co by se dalo označít za napětí tam bylo ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Móc pěkný horůrek. Všechno sladěné tak, aby to byl opravdu horor a ne jako hororodrámoromancokdovíco břečka, jako je teď v módě. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. A to vůbec. Čekal jsem další Japonskou duchařinu takže film šel hezky na noční promítání. Ale to co se událo byla blbost. Od začátku do konce nuda, a tuna keců které mě nebavily. Atmosféra totálně nulová a lekací scény nefungovaly ani trochu. Herci byly celkem strašný a neuměly vůbec hrát. Jen se protloukají naprosto nudným příběhem kterej se prostě nerozjel. Nuda a šed jedna hvězda za konec kterej měl něco do sebe. Ale tohle považuju za jedno z nejhorších co Japonsko vytáhlo. Aspoň že remake nemůže být horší. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

"Žlutej je ožralej školník Willie, žlutý jsou prej i jeho igelitky z Billy vlaky a autobusy Študent Agency moje játra, se žloutenkou malí kojenci. Jako zahrada když flákneš kosou do kuřátek, žlutý jsou fleky na trenclích, jetej karbanátek, žlutý je slunko, který vypálí zrak, žlutá je krutá!" Už je to tak! Začátek vypadal nadějně, ale tohle klišé bubu plné vykradených scén z jiných filmů začne minutu po minutě nudit víc a víc, aby vás ke konci už jen příšerně sralo.Opravdu velice nevydařený horor o jedné lekačce a dvou skvělých pasážích, při kterých zamrazilo, ale celkově se spackalo skoro vše, co se spackat dalo.Hrozná mizérie :/ 20%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se snímek snaží vypadat tvrdě a mrtvolami se to tady jenom hemží, tak nejde o nic jiného než hodně průměrný film, který moc originality nepobral. Scénárista se nechal inspirovat známými filmy, ve kterých figurují prokleté byty a ani zde neopomněl obtočit hlavní zápletku okolo šikmooké dívky s dlouhými černými vlasy. V dobách kdy jsem žral filmy jako Kruh či Nenávist jsem si na tohle nikdy nestěžoval, jenže teď už mi to pomalu začíná lézt krkem. Snad v každém druhém asijském filmu se to točí právě okolo takové dívenky a už to začíná být hodně okoukané. Souhlasím ovšem s názorem, že dokud se na scéně neobjeví právě ona černovláska, tak má film místy opravdu zajímavou atmosféru. Především pak začátek nám nabídne několik „lekacích“ momentů, kterých bylo ovšem postupem času stále méně. Potom se už ovšem začala pomalu na place vkrádat nuda. Prostřední pasáž postrádá větší dávku napětí a když do toho nepočítám trojitou sebevraždu, tak tu ani nic moc zajímavého ke shlédnutí nebylo. Až závěr nám nabídne finální rozuzlení, které ovšem moc lidí nepřekvapí a už vůbec nevyděsí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická japonská duchařina s vraždící bledulí, která v tomhle případě strašila víc, když nebyla vidět. Místy solidní atmosféra, jedna povedená lekačka a kupodivu se mi líbila i Japonka v hlavní roli. Celkem slušně zabitej čas. 60% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná japonská ducharina.V Európe máme strašidelné staré domy,hrady a zámky no a Japonci majú strašidelné moderné obytné domy a mrakodrapy.No ale duchom je to asi aj tak jedno.Japonci veľmi často v svojich horroroch majú nejaké to strašidelné dievčatko,ba majú to skoro ako povinnosť..Ani ten film nie je výnimka,aj tu je malé dievčatko,aj keď nie až také strašidelné.Ináč je v tomto filme všetko čo má byť,nejaké to prekliatie,dlhovlasý pomstychtiví duch,telefónny hovor mŕtvej sestry atď.Kto už videl viac horrorov z Japonska,tak sa mu bude zdať,ako keby sa to všetko stále opakovalo v trocha pozmenenej podobe stále dookola. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další ze série mnoha japonských duchařin, která nenadchne ani neurazí. Námět a zápletka nejsou nic originálního a vše běží v zaběhnutých (a taky místy už dost okoukaných) kolejích. Dá se v podastatě říci, že pro někoho, kdo je v asijských hororech zběhlý, to nic nového nemůže přinést, zatímco pro toho, kdo se s asijskou produkcí setkává poprvé, je to maximálně dost nevšední zážitek. Pár lekaček docela ujde, herecké obsazení je průměrné a atmosféra zde sem tam taky je. A i když závěr byl dost nepovedený, dávám 3*, protože se nejedná o debilitu, u které byste se vyloženě nudili. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

A to strašáni těch duchu proklatéch... Klasickej problém japonskejch filmů - všechny japonky mají dlouhý rovný černý vlasy a pak se od sebe nedají rozeznat. Klasickej problém japonskejch hororů - jsou o duchách, je tam záhadná malá holčička, hrůzný příběh z minulosti, zlej duch a hlavní hrdinka (vždycky ženská) musí udělat něco, aby se duchovi dostalo pokoje. Takže vůbec nic zajímavýho, ani lekačky, ani mrazení, ani gore. Tohle všechno už jsme nejednou viděli... ale tohle ani povedený nebylo... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slaboučká japonská duchařina, kde se veškerá "hrůza" děje způsobem buď navýsost profláklým (bubák stojí/projde v pozadí), nebo samoúčelným, ničím nepodloženým (když zazvoní telefon, půjdu ho zvednout a bát se budu až toho, co uslyším; tady však začne hučet hudba, hrdinka vykulí oči a dvě minuty se vyděšeně plouží k vyzvánějícímu mobilu, i když se doposud nic divného nestalo!). A konec jsem nepobral, takže tak... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Opravdu jen velmi průměrná duchařina, kterou kromě obehraného klišé o dlouhovlasém bubákovi shazuje i značně uvalený příběh, který je strašně plochý a hlavně nezajímavý. Film drží nad vodou světoznámá japonská audiovizuální zručnost v zobrazení duchařských scén, které obecně mají sílu a tento film není výjimkou. Jenomže kromě toho film pokulhává. Postavy nemají charakter, herci působí v některých scénách úplně bezradně a vůbec tomu nepomůže ani dost nepovedený konec, který má k překvapení daleko. Jsem zvědavý, co předvedou Američani v chystaném remaku, ale vzhledem k tomu, že to má přídomek „3D“, žádné zázraky od toho taky nečekám. ()

martinez. 

všechny recenze uživatele

Divák už posté vidí napjatou Japonku pomalu kráčící k tajemné skříni za doprovodu děsivé hudby... a stále se bojí! To je určitě nejsilnější stránka těchto filmů (a tvůrci to ví), a proto je nikdy nejde úplně odepsat, i když tu máme šablonovitý a stokrát viděný příběh, od začátku jasnou pointu, otravně mnoho flashbacků a nudné postavy a dialogy. Levné, minimalistické, ale to jen hraje v prospěch filmu a dobře to podporuje atmosféru. Líbilo. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pitomost s retrospektivami. Vleče se to, nudné je to, usíná se u toho. Vydržel jsem skoro hodinu a pak jsem to vzal rychloposuvem. O nic jsem nepřišel, vizuálně prostě blbina. 201410069357/9634 ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Úplne šablónovitý typ hororu made in Japan. Takých sa točí u nich asi miesto televíznych novín. Pár scén a atmosféru to malo, ale ako som vravel - to má každý jeden z japonských hororov juonového typu. ()

Reklama

Reklama