Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný dirigent Alex Benedict má poměr s talentovanou klavíristkou Jenifer Wellesovou. Ta má však už dost skrývání a dá Alexovi ultimátum: musí se rozvést, jinak Jenifer jejich vztah veřejně odhalí. Jenže Alex si rozvod nemůže dovolit, neboť jeho kariéra závisí na štědrých sponzorských darech bohaté tchyně. Proto se muž rozhodne milenku navždy umlčet. Zavraždí ji a vše nastrojí jako sebevraždu plynem. Poručík Columbo však verzi o sebevraždě neuvěří a začne na Alexe dotírat se spoustou zdánlivě nevinných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Columbo, podle stále stejné šablony, kterou už divák očekává a, přiznejme si, vyžaduje. V seriálu Columbo nepátráme po vrahovi, toho známe od začátku (většinou) a ošuntělý poručík jde neomylně po tom pravém, byť by ho vzbudili uprostřed noci. Mám rád tu jednoduchost, mám rád jeho styl - nechat se podceňovat, neustále drobně obtěžovat, být všude, pořád se vracet... Častá krůpěj i kámen prorazí... ..PS: Mám rád Columbovo auto, Columbova psa a paní Columbovou. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fakt, že záporák v tomhle dílu neměl svou vraždu moc promakanou, ale i tak mi přijde hodně úsměvné, jak Columbo hned neomylně nastoupí na jeho stopu. Z prstu si vycucá fakt, že půjde o milostný motiv (vždycky mě dostává, jak v některých detektivkách detektivové dělají, jakoby pro danou vraždu přicházel v úvahu jediný motiv - prověřil Columbo třeba příbuzné oběti, přátele mimo orchestr, náhodné známé? Kdepak, všechny jeho výslechy jsou směrovány k tajemnému milenci). A pak ten orchestr, kolik měl členů? Jistě dost, aby bylo tajemného milence z koho vybírat (i když uvěříme teorii, že milenec nemohl pocházet z okruhu mimo orchestr). Jenže Columbo zase hned nějak ví, že to mohl být jedině dirigent. Hrozně mě pobavila scénka, kdy vede Columbo sousedku zavražděné k mužům v orchestru a čumí jako puk, když neoznačí našeho "jasného" pachatele. A co se týče důkazů, šikovný právník by jistě našel nějaký způsob, jak tu chybějící květinu vysvětlit (možná trochu kostrbatě, ale určitě ne víc kostrbatě než to provádí tak v polovině dílů Columbo). Jinak na něj nic neměl, snad až na ten tachometr u auta, který ale taky není žádným jednoznačným důkazem. Záporák byl imho tak průměrný, poručík měl výrazně lepší, ale i výrazně horší soupeře. Vedlejší linie se psem Psem mě docela pobavila. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná časť. Milenka začne skákať, tak ju treba odstrániť. Pekná ukážka toho, ako padne kosa na kameň. Vadili mi tu ťažké feministické kecy, hlavne z úst tej malej mrňavej baletky zneli fakt strašne. Ale inak? "Vy ste si tiež nevypila počas prohibície?" "Vtipy na môj vek necháme stranou." To týchto dvoch vetách som sa fakt smial. A hneď na to. "Dáte si pohárik, poručík?" "Ak sa preukáže, že niekto podrážal nohy orchestru, vyhodíte kohoľvek?" "Áno, kohokoľvek, aj maestra!" "Tak to si dám." ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Cassavetes byl určitě fajn herec, ale todle moc dobře neuhrál, spíš mi přijde, že dost přehrával a moc charizma jeho postava taky nepobrala. Sice mě potěšil občasnej závan vážný hudby, míň už mě ale potěšily scény se hrou na klavír, kde herečka divoce mlátí do kláves a celá se kroutí, absolutně mimo rytmus skladby. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate štandardný diel, ktorému by som vytkol len dve veci. Vraha neusvedčil Colombov dôvtip, ale jeho banálna chyba počas vraždy. Veľakrát sú mi vrahovia sympatickí, ale tento medzi nich rozhodne nepatrí. Aj jeho správanie počas vyšetrovania uľahčilo Colombovi odhalenie. Druhá vec, ktorá mi trochu vadí je absencia humoru. Zopár dobrých scénok sa tu síce nájde, ale tvorcovia už prišli aj s omnoho vtipnejšími epizódami. Toto je diel na jedno pozretie, ktoré síce v žiadnom prípade nenudí, ale diváka ani nedonúti si to pozrieť znovu. 65% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • V tomto díle se poprvé objeví nový poručíkův (Peter Falk) pes. (Pepinec)
  • Dům maestra byl také uveden v epizodě The Adventure of Mad Tea Party seriálu Ellery Queen (od r. 1975). (Epistemolog)

Reklama

Reklama