Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathleen Calvertová, manželka milionáře Clifforda Calverta, spolu s milencem Patrickem Kinsleym naplánuje vraždu manželova obchodního společníka Howarda Seltzera. Cílem obou spiklenců je hodit vinu na Clifforda a dostat ho do vězení, aby si oba mohli užívat jeho peněz. Vraždu provede v domě oběti Patrick, který velmi pečlivě upraví stopy. Je ostatně vedoucím forenzní laboratoře u losangelské policie. Poručík Columbo je tedy při vyšetřování odkázán na jeho informace. Detektiv v ošuntělém plášti netuší, že Patrick a Cathleen se znají, natož aby věděl o jejich mileneckém poměru. Columbo má však jednu výhodu, a tou je jeho postřeh a všímavost ke zdánlivě nedůležitým detailům… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný díl, kde poručík vraha prokouknul až později (jak sám v závěru přiznává), což určitě nebylo na škodu. I to, jak to nakonec skoulel s naším mileneckým duem mělo docela šmrc. Dolů to sráží jen zbytečný dovysvětlující závěr s kumpány z restaurace a ta trapná náhodička s návštěvou obchodu (jak příhodné, že měl obviněný takovou potřebu nakupovat zrovna v době vraždy). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdatný súper je zárukou dobrej columbovky. A tu je výnimočne zdatný, naviac zvnútra polície, takže poručik to ma zvlášť zložité. Ale každý robí chyby, možno nemuseli byt až tak zjavné, a napriek tomu scenárista na konci zaradil vysvetlenie pre blbých. –––– Najděte tu kočku! Byla totiž jediným svědkem strašného zločinu. –––– Vy jste já, já jsem Patrick, koukejte na ní! ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Columbů. Téměř dokonalá vražda, vynikající zápletka a super vyšetřování. Nebýt opět náhodičky, Columbo byl vedle jako jedle. Záporáci byli také velice fajn a bylo to celkově takový neklasický díl, který se velice povedl, byl dynamický a rychle utekl. Prostě jeden z nejlepších. A samozřejmě, pár vtipných scének, např. Columbo a čokoládky... :-) Howgh! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vymyšlený plán a povedená vraždící dvojice (ženskou polovičku hraje Shera Danese, reálná manželka Petera Falka, pro kterou to nebylo první vystoupení v seriálu). Také je zde dost humorných míst. Škoda u této epizody jen toho natahovaného závěru, kdy Columbo svým kumpánům z restaurace dlouho zbytečně vysvětluje to, co je nám jasné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten chlap je asi cvok.. Říká se to !!" ;) No, on by Falcův Columbo cvokem klidně býti mohl, stejně jako každý jiný génius, ačkoli jeden může vesele spekulovat, zda to spíš jen nehraje, aby ho protivníci podcenili, když právě tahle jeho švejkovost mě nesmírně baví, tak jako tak však poručík rozhodně není žádný ořezávátko.. Stejně jako režisér Vincent McEveety rozhodně není žádný columbovsky režijní PANIC, jak se píše na panelu domácího alarmu u zavražděného, vždyť Vražedné stopy už platí za jeho sedmý zářez.. Jeho příspěvky celé sérii neplatí za ty nejvíce napínavé, ani co do usvědčení k těm nejvíce neprůstřelným, zato je však lze považovat za velmi jedinečné a opravdu silně zábavné, byť se zde zmatený a zapomnětlivý Columbo chová skutečně až poťouchle.. Opět snídá vejce natvrdo, rozdává jablíčka, banány a kočičí žrádlo, zato krade vajgly a čokolády, ale hlavně si jde opět za svým, aby dostal vraha, kterého zmate ještě mocněji než diváka.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Místo natáčení exteriéru a interiérů hlavních postav bylo realizováno v bývalém panství Clarka Gable v údolí San Fernando. (Epistemolog)
  • V pořadí sedmá a zároveň poslední epizoda Columba, kterou natočil režisér Vincent McEveety, což z něj činí „nejproduktivnějšího“ režiséra seriálu. (ClintEastwood)
  • Když si Columbo (Peter Falk) vyžádal pomoc při výslechu komplice, řekl Patovi: „Tři oči jsou lepší než jedno.“ Což je vtipná narážka na skutečnost, že herec Peter Falk má protetické oko. (Epistemolog)

Reklama

Reklama