Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Vražda škodí zdraví (S10E02)

(epizoda)
  • USA Caution! Murder Can Be Hazardous to Your Health (více)

Obsahy(1)

Pátrací reality-show Pozor, zločin! vděčí za svůj fenomenální úspěch moderátorovi Wadeovi Andersovi. Jeho zneuznaný konkurent Budd Clarke však náhodou získá nahrávku starého pornofilmu, ve kterém hrál zamlada hlavní roli právě Wade. Proto začne Budd Wadea vydírat: pokud mu nepřenechá své místo v moderátorském studiu, veřejnost se dozví o jeho dávném prohřešku. Wade tedy vyděrače zavraždí, a to s pomocí smrtelné dávky nikotinu, vpravené do jedné z Buddových cigaret. Na místě nálezu mrtvoly si však poručík Columbo všimne několika drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

shantim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz jsem se lekl, ze konecne uvidim Columbovu manzelku. Nastesti zustava vse pri starem! Skoda jen, ze v tomto dilu Columbo odhali zahadu tak rychle a nenecha si to pro sebe, aby nas, divaky, trochu napinal. Behem deseti vterin zjistil, ze vajgly v popelnicich nesouhlasi, ze nektere cigarety nebyly vykoureny, zatimco jine ano. Presto davam ctyri hvezdicky, ale je to jen tak tak. 70% hvezdicek ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie slabý diel, George Hamilton je veľmi charizmatický herec (nedokážem pochopiť, že má na konte tak málo významných filmov) a Columbov "protihráč" (spolu vystupovali aj v časti "Vrah zavolá v deset"), ale záverečný "korunný" dôkaz so škrabancami bol predsa len tak trochu pritiahnutý za vlasy... myslím že scenárista mohol trošku viac popremýšlať :-/ tak isto k samotnému motívu vraždy (kazete) sa poručík dostane až pozoruhodne ľahko.... raritkou je decentne vyštafírovaný Columbo na plese a takmer uvidíme konečne aj jeho manželku :) ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Colombovi dávám jenom čtyři nebo pět hvězdiček (jednomu dílu jsem dal tuším tři). Tahle zápletka je opravdu za vlasy přitažená. Jakási bulvární televize vyzývá diváky, aby jí hlásili hledané zločince. Proč by to měli dělat a nehlásit to policii? To tam mají ty policajty úplně neschopné? V Americe jsem nikdy nebyl a některým schematům jednání opravdu nerozumí. A v tomhle dílu jsem až asi po šestém nebo sedmém shlédnutí pochopil, kdy se Colombovi definitivně rozsvítilo: psovi uděláme pedikůru - ostříháme drápy - ostříhaný plot... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizoda se slušně slizkým záporákem George Hamiltona, která je o hodně lepší než jeho minulé vystoupení. Oběť mi tu byla navíc mimořádně nesympatická (řekl bych, že vydírání a snaha zničit někomu ze závisti úspěšnou kariéru je o dost horší než hrát ve filmu pochybné kvality - taky dneska už by to pro herce žádný velký skandál nebyl, doba se holt změnila). Plán obsahoval dost trhlin a vrah to zbytečně překomplikovával (proč tam dávat tolik nastražených cigaret, když těch pravých bylo po celém domě tolik?), takže i nalezené důkazy tentokrát dávaly smysl a nebyly to jen nesmyslné dohady. Nicméně jsou tu typické nelogické berličky, kterým se musím usmívat. Jako fakt, že Columbo se klasicky nalepí na vraha dávno předtím, než se dostává k motivu (podle jejich známých vztahů to na začátku spíš vypadá, že oběť měla důvod zabít Wada, ne naopak), asi podle logiky, že ho oběť den předtím navštívila - takže kdyby oběť před smrtí navštívila svého kadeřníka/zubaře/bankovního poradce, tak asi bude logicky hlavní podezřelý, že? A pak ty trapné náhody k usvědčení - náhodná bouračka, která Columbovi umožní objevit škrábance od psa na autě vraha, pes má náhodně o dráp méně (jinak by to mohl být jakýkoliv pes) a plot se stříhá zrovna v době, kdy si tam vrah zařizuje alibi na kameru. Prostě standart série, ale tady to vývoj pátrání a záporák zachránili (na rozdíl od jiných epizod).... ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cisty filter cigariet bol dost velky fail. Nechapem, ze ho dostal az ten pes. Ide fakt o slabsi diel, co sa tyka vrazdy. Vrah bol naivny, vysetrovanie je lepsie. Opat sa ukazuje Colombov cit pre detail. Aj ked ho mal chytit asi skor :-). Zaporak bol ale fakt dobre obsadeny. Hamilton uz raz hral a zahral to opat super. Toto hodnotenie davam hlavne vdaka hereckym vykonom. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě jsou vražedným nástrojem otrávené cigarety a představitel záporné role, George Hamilton, zde v konfrontaci s Columbem (Peter Falk) doplatí na to, že je nekuřák. Hamilton se jako vrah představil i v epizodě Vrah zavolá v deset (1975), kde se mu naopak stane osudným, že je kuřák, čímž nechtěně navede Columba na stopu. (ClintEastwood)
  • Columbovo auto je Peugeot Model 403 kabriolet z roku 1959. (ČSFD)
  • Pri preháravaní dôkaznej kazety je okrem iného strihu živého plota vidieť aj to, ako je pri odchode vypínané svetlo vrahom, pričom pri vstupe ho nezapínal. (zoot3r)

Reklama

Reklama