Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby za nic jiného, tak za scénu, v níž studenti pokládají Columbovi dotazy a on jim odpovídá, proč svoji práci vůbec dělá, si tahle epizoda zaslouží maximum. Jenže pak tu jsou i ty momenty jako "Jen se smějte chlapečkové...", kdy si přitroublí studenti z ošuntělého detektiva tropí legraci a netuší, že ona pomyslná smyčka se už dávno, dávno stahuje. Skvělé. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické zahrávanie s podozrivými, ktorí si myslia, že sa zahrávajú s Columbom. A to sa nevypláca. Vo filme je všetko, ako má byť, bez hluchých miest, takže sa nečudujem ani nebránim vysokému hodnoteniu. –––– Když narazím na stopu, jdu většinou po čichu. Případ dotáhnu do konce, a nic mi v tom nezabrání. –––– V nemocnici mají kamery, které jsou tak malé, že vám je můžou strčit přímo... ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůměrný díl a proto mu dávám plný počet hvězdiček. Dobře promyšlená vražda, až do samotného konce jsem nevěděl, jak ji vrahové vlastně provedli. Je úžasné, jak ledový klid si Columbo zachovává i v situacích, kdy z něj pachatelé a otec jednoho z nich dělají naprostého idiota a neschopného amatéra. Scéna, v níž dva zlotřilí studenti napodobují poručíkova gesta a on je vidí přes okno, je skvělá."Jen se smějte, chlapečkové." Ono se nadarmo neříká, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený Colombo se všemi jeho klasickými nectnostmi. Především je to celé opět naprosto literární. Ve skutečnosti takhle rafinovanou a komplikovanou vraždu může stvořit právě jen autor detektivek, ale ne vrah. Vždyť by stačilo, aby onen profesor přistoupil k autu z jiného úhlu nebo jiným způsobem a byl by mimo dostřel. Jistě, člověk má své naučené návyky které zpravidla nemění, jenže vrah si potřebuje být jistý a tudíž musí případné eventuality vyloučit. Navíc to celé nebere v úvahu všechna drobná zpoždění, počínaje nepochybně ne úplně okamžitou reakcí dálkového zamykání, přes reakci zbraně až po případné zpoždění televizního přenosu a samozřejmě, rychlosti s jakou je člověk schopen stisknout tlačítko. Profesorova hlava přitom byla v kroužku jenom malou chvilku, řekněme vteřinu nebo dvě. Přitom by jistě stačilo, aby dotyční dva studenti přepadli profesora například po přednášce někde na cestě do oné restaurace v kuklách a pak rychle ujeli... Celkový dojem: 70% ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ukáže žákům v praxi, jak vypadá vyšetřování vraždy. Jejich učitel jim ukáže, jaké je to být mrtvolou. A dva jejich spolužáci jim ukážou, že genialita fakt souvisí s bláznovstvím. Jejich plán sice byl téměř geniální, ale blázni nepočítali s Columbem. Věru, opět jeden z těch fakt dobrých dílů. A ten konec, kdy do garáže přijede zelené auto, kluci radostně poskočí, že jim to vyšlo, a najednou je vše jinak... 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Colombo (Peter Falk) na začiatku prednášky spomína, že v jednom prípade odhalil vraha na základe odtlačkov zubov v žuvačke, ktoré sa zhodovali s odtlačkami zubov na kúsku syra, ktoré vrah zanechal v kancelárii obete. Išlo o prípad, ktorý sa udial v epizóde Na programe vražda (1990). (AxelWers)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)

Reklama

Reklama