Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý televizní kuchař Dexter Paris se nesnáší se svým bratrem-dvojčetem Normanem, sucharským bankéřem. Oba se shodnou snad jen v tom, že jsou proti sňatku svého strýce Clifforda s mnohem mladší dívkou Lisou Chambersovou. Oba by tím totiž přišli o možnost zdědit jeho značný majetek. Jeden z obou bratrů proto Clifforda zavraždí, a to s pomocí elektrického mixéru, vhozeného do vany. Poté tělo přenese do strýcovy soukromé tělocvičny, aby vše vypadalo jako smrt v důsledku srdečního záchvatu. Vyšetřovatel poručík Columbo správně pochopí, že došlo k vraždě. Má však před sebou dva podezřelé, kteří nejen že měli stejný motiv, ale dokonce úplně stejně vypadají... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh dvou bratrů, kteří přes vzájemnou nevraživost najdou k sobě cestu, když jde o peníze. Tenhle díl jsem vždycky dost nesnášel, hlavně pro tu ujetou hospodyni, která holdovala ještě o něco víc ujetým telenovelám („Vraťte mi stetoskop, Rocky! A hned!“). Columbo sice dostával trochu na frak („To je poručík Columbo, běžný průměrný ušlápnutý manžel, souhlasíte se mnou?“), nakonec ale přece (jak jinak!) ukázal, kdo je tady šéf. Jinak je děj filmu trochu nezvyklý tím, že o vraždě nevíme skutečně všechno, jak jsme zvyklí z většiny dalších dílů. V každém případě i přes těch několik vystoupení šílené hospodyně dávám 4 hvězdičky - 80%... :-) ()

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Landau je bezesporu výtečný herec, ale mám pocit, že právě tady mu dvojrole příliš nesedla, zejména jako nezodpovědný Dexter Paris je poněkud křečovitý. Ale celá tato epizoda je přemrštěná: hospodyně paní Pecková, Columbovo rádoby vtipné vystoupení v televizní kuchařské show, málo uvěřitelná snoubenka zavražděného. Pointa je zajímavá, ale už od poloviny dílu, kdy Columbo chodí po schodišti s hodinkami v ruce, je jasné, že vrah musel mít komplice. Takže kdo to asi mohl být, že? Z mého pohledu slabší epizoda. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V oficiálním textu distributora se píše, že mrtvola Parise byla nalezena ve vaně. Jak ve vaně? Kdo psal ofic. text distributora?? Pisálek byl opět notně ožralý ne? Já tvrdím to, co jsem napsal do obsahu. Račte přečíst. Jinak není co hodnotit, stále dokolečka. Ale dvacku za Columba jako opraváře televizorů, to dát musím. A to i přesto, že ve scéně s vařením před kamerami je kopanec za kopancem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postupne si uvedomujem, že jednotlivé diely Columbovskej série hodnotím podľa miery toho, ako Columbo preháňa svoju neokrôchanosť, odpornosť a správanie mentálne retardovaného bezdomovca. Chápem, že kontrapunkt medzi takýmito prejavmi a brilantným úsudkom detektíva tvorí nosný pilier celej série, len miera by nemala byť prekračovaná. Nakoniec ide o poručíka losangelskej polície. V tomto dieli bola moja tolerancia porazená hneď na začiatku a ja som dokonca sympatizoval s pani Peckovou. Aj ako dlhoročný fajčiar by som nezniesol, aby mi ktokoľvek vliezol do bytu so smradľavou cigarou. Ale to iba na okraj. V tomto dieli mi prekážala aj prekombinovanosť celého príbehu, takže som pri rozuzlení nepodľahol úžasu, skôr úľave, že to už skončilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si na doby dávno minulé, keď sme bývali s babkou v spoločnej domácnosti. Bolo to ešte v 80tych rokoch a keď išiel v televízii Dallas, prijímač išiel na plné pecky, že aj v dome oproti vedeli, čo sa v seriáli deje. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by náhodou vypadol vtedy prúd. Chudák Columbo to zažil na vlastnej koži a nezávidím mu. Dávam mu zato plný počet hviezdičiek. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z mála případů Columba, kdy divák opravdu nezná totožnost vraha, dokud jej Columbo na závěr neodhalí. (Epistemolog)

Reklama

Reklama