Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl jsem měl dlouhou zafixovaný jako průměrně povedeného Columba s fantastickým závěrem, proto mě při opakované projekci příjemně překvapilo, že funguje nejen oněch vpravdě skvostných posledních patnáct minut, ale také celý zbytek epizody. Tentokrát se sice tolik nedočkáme klasických columbovských hypotéz nadhazovaných vrahovi a žoviálních diskuzí o nich, interakce mezi nebývale vyšinutou a sveřepou vražedkyní a své karty divákům atypicky odkrývajícím poručíkem ale funguje výborně. Z mého pohledu jistě jeden z nejlepších dílů. A bezpochyby ten nejdojemnější a s nejefektnějším usvědčením. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bestiální vražedkyně! A má vytříbenou chuť... na pomstu! Na obrázku se tady na chvíli objeví sestra paní Columbové, jejíž pravá totožnost tak zůstává i nadále utajena. Povedený díl, ale nejlepší určitě není, i když v těch nově přitočených nemá moc konkurence. Na epizody ze 70. let se samozřejmě nechytá a na Columba na univerzitě, též ne. Přesto pecka. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charizmatický vrah je základ dobrej columbovky, a tu je naviac aj s hlbším príbehom. Raňajky s vrahom si tiež málokto dovolí, Columbo áno. Jeho legendárny baloňák sa objaví aj v kópii, ale nezaslúžil si, aby bol použitý na prikrytie mŕtvoly. Veľkú lesť na konci som očakával, ale aj tak prichádza druhá lesť na diváka, ktorý si konečne vychutná aspoň fotku Columbovej ženy. –––– Proč si začínáme vážit své blízké až když je příliš pozdě? –––– Můj nos mi říká, že je v tom o hodně víc. A o hodně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jiný, ale jinak průměrný díl, který je jiný jen tím, že obsahuje flashforwardy na pohřeb. Určitě je zajímavé, že vrah jde tentokrát nejen po poručíkovi, ale i jeho ženě a i když jsem rozuzlení tipnul o mnoho minut dříve, konec je nesmírně milý a lidský. Hlavně fakt, že kult poručíkovy ženy je stále živý je super....už jsem se bál, že na fotografii byla skutečně ona. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární epizoda, kterou jsem poprvé viděl až teď a která mi připravila šokující odhalení na závěr. A odhalení samotné vražedkyně, bylo absolutně geniální a nemám k němu slov, tohle je absolutní majstrštyk úplně všech a hlavně samotného poručíka Columba, který předvedl fantastický výkon hodný Oscara a rozhodně nejlepší ve své kariéře. Co se epizod Columba týče, mám ještě co dohánět, ale lepší, než tahle patrně není žádná. Jasných 100%. Absolutně strhující a napínavější a vtipnější, než obvykle (a i poručík je mnohem vlezlejší). 100%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama