Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Přeji pěkný den, pane. Kampak máte namířeno?“ ,,Domů.“ Tentokrát má Columbo krásně neurotického protivníka, kterého dohání doslova k šílenství, což je lahoda sledovat. Prostředí amerického fotbalu a vysokých manažerů dalo ještě lépe vyniknout kontrastu mezi Columbem a vrahem. Zpracování je typické, ale příběh je tentokrát trochu komplikovanější a napínavější, a tím myslím i lepší. Rozhodně to měl tentokrát Columbo těžší než obvykle. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Viděl jsem ho asi tak 20x. Ovšem základní dedukce - totiž voda kolem bazénu nebyla chlórovaná, někdo tady musel hadicí něco maskovat, už hraničí s jasnovidectvím. Těžce přitažené za vlasy. Proč by mladej Wagner nemohl před tím než skočil do vody nejprve ostříkat dlažbu?? ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zasa Robert Culp, ktorý sa objavuje v Columbovi celkom trikrát. Každá časť, kde sa tento týpek zjaví, je fakt slušná. Tuto sa dostávame do oblasti amerického futbalu. Robert Culp má akoby všetko v rukách, ale Columbo ho nakoniec dostane fantastickou vecou. Parádny koniec. Odbíjanie hodín, prestrašený výraz Roberta Culpa, Columbov triumfálny úsmev a nápis The END. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě jedna z nejklasičtějších epizod. Díky kratší stopáži má spád, takže chybí nějaká hluchá místa. Robert Culp (zde výtečně dabován Jiřím Štěpničkou) je jeden z nejlepších vrahů v celé historii seriálu. A závěrečné odhalení je geniální. Dokonalý plán a jako vždy ztroskotal na malém detailu! Přesto na pět hvězdiček to není, ačkoliv je to můj oblíbený díl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z oddelenia vrážd Los Angeleskej polície je prefíkaný ako starý kocúr. S páchateľom, ktorému je na stope sa zahráva ako s bezbranou myšou až nakoniec sekne pazúrom a nekompromisne ho usvedčí. Jeho metódy sú účinné a nápadité. Roztržité, zbrklé vyšetrovanie, nedbalý vzhľad a buranské správanie sú jeho mimikry, pod ktorými stále bdie ostražitý, cieľavedomý, neúnavný, inteligentný detektív. V časti s názvom "Rozhodujúci zápas" sa mu podarí objasniť vraždu Erica Wagnera, mladého majiteľa futbalového klubu. **** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Při basketbalovém turnaji se poručík Columbo zeptá muže, který sleduje hru: „Kde jsi koupil tyhle boty?“ Muž odpoví: „V Millers na Wilshere Boulevard.“ Ještě v roce 2020 byl Miller Clothing na Wilshere Boulevard stále v provozu. (Epistemolog)
  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama