Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Spacecore 

všechny recenze uživatele

První 2Pacova větší role a hned takovej nám*d! Jsem fanda hip hopu, fanda 2Paca a zároveň sem si prošel všemožnýma sra*kama, takže filmy o ulici můžu. No a tenhle by obvzlášť povedený. V podstatě je v něm i ukryto ponaučení kam až může dojít život, když vybočíte ze správné cesty. A může to začít i pitomýma krádežema desek obchodě. Je to drama, takže nečekejte až tak úplně happy-end. 5 hvězdiček za skvělé herecké výkony, dobrý scénář, pěkné cameo role (Queen Latifah, Samuel L. Jackson, nebo Fab 5 Freddy) a suprový soundtrack. RIP 2Pac ()

CabelNM 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s hip hopovou tematikou a musím uznat že tento sa naozaj podaril a je jeden z najlepších aké som kedy videl , všetky hlavné postavy si týmto drsným thrillerom odštartovali svoju hereckú kariéru a zahrali to tak realisticky že im patrí velmi velký rešpekt , najvýraznejšou osobou bol jednoznačne Tupac ktorý vo filme hrá psychicky labilného gangstra a chladnokrvného vraha čo to hrá na všetky strany a chce byt pánom svojej štvrte, dalej tu máme Omara Eppsa ktorý vo filme predvádza aj svoje DJske kvality a pasáž kde je sútaž o najlepšieho mixmajstra za gramcami ma bavila natolko že som si ju musel pustit dva krát po sebe , potešila ma aj menšia rola Samuela L. Jacksona a jediné čo ma nepotešilo bola nevyčerpatelná komora v relolvere,, 85 % ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Drsný film z getta NY Harlemu, ktorý sa mi ako fanúšikovi hip hopu veľmi páčil. 2Pac zahral bláznivého "kinder" gangstra, ale žial je to súčasná realita dnešného sveta, že to takto chodí. A to nielen vo veľkomestách ako je NY, LA...Omar Epps sa predviedol už v tak mladom veku parádne a chápem narážky Dr. Housa na jeho kriminálnu činnosť. Len som si myslel, že chalani pôjdu spolu proti ostatným a nie proti sebe. Inak smrť Raheema ma veľmi šokovala. Ku tomu super hudba napr. Cypress Hill. Def Jam records, ktorý je napísaný na LPčku pri battly keď Q hrá je aj názov rovnomennej hry na PS2, v ktorej účinkuje aj Omar Epps. 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Plno omšelých frází, drsných obličejů, gest a nekonečného plácání- toť vše. Své příznivce si film jistě najde (zejména mezi náctiletými hiphopery), ale z filmového hlediska nestojí za zmínku. Herecky mě přesvědčil pouze Omar Epps a Samuel L. Jackson. Ten je, ale ve filmu tak krátkou dobu, že to celkový dojem příliš nezlepší. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)
  • Film byl nominován na italskou cenu Mystfest v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama