Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři zcela odlišní lidé, kteří spěchají za svými záležitostmi, jsou nečekaně uvězněni ve výtahu. To, co zprvu vypadalo pouze jako nevinná nehoda, se záhy mění v noční můru... V uzavřeném prostoru se totiž rozehraje nervy drásající boj o přežití! (oficiální text distributora)

Recenze (39)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Není naděje. Není osud. Osud neexistuje. Je jen to, co si umíme od života vzít. A co si život bere od nás... 3lidé(2muži, 1žena), 1výtah v němž se převážná část filmu odehrává. Uff. Chtělo by to rapidně zkrátit stopáž. Spousta keců a nějaká akce přijde až v posledních cca 15-20minutách. Za mě jen 2hvězdy. Na závěr bych jen dodal, že zatmění měl možná ten kdo Blackout přeložil jako zatmění. V tomhle případě to zcela jistě bylo myšleno jako výpadek proudu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je velmi příznačné pro tento film, že nenuceně míchá dohromady věci, jež nesmírně miluji, ale dělá to takovým způsobem, který je mi ze srdce odporný. Máme tu vzteklého giganta, který tak neopatrně směřuje svoji energii, že nakonec zničí sám sebe, ačkoliv se upřímně rozhodl páchat dobro. To miluji. Máme tu dívku světici, chodící světem, vidící zlo a brečící, která je tak čistá, že se jí žádná rána osudu nemůže dotknout, a tak, ačkoliv zjizvena, jako jediná třímá právo pokračovat dál. To také miluji. A teď přijde to Ale. Poslední ze tří byl plně znetvořená bestie ještě předtím, než vstoupil do onoho výtahu, což je velká a zásadní zrada na divákovi, na filmu a na postavě samotné. A Aidan Gillen je tak prvoplánovitě ohavný, až bych to trestala zákonem, že zrovna jemu připadla tato role. Interiér výtahu s těmi šílenými obrázky na zdech a zrcadlem vracejícím vše několikrát zpět je krásný. Jako cvičení ve fantazii mě teď nesmírně láká zkusit vymyslet, jak bych příběh s tímto geografickým rozvržením vedla já sama, a ještě lépe, jak ho vystavět bez těch flashbacků a opravdu vycházet jen z teď a tady. Bylo by to spíš divadlo než film, ale bylo by to velmi svůdné! Zatmění promarnilo svou příležitost. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně zvědavý, jaký děj tvůrci k takovému slabému a prázdnému námětu vymysleli, zda-li přišli na něco originálního, nebo si vypomohli tím, co napadne snad každého (B je správně - jeden z trojice uvězněných je pošuk). Zkrátka v rukách dobrého režiséra a scenáristy se z toho mohl udělat docela zajímavý film, ale realita je jiná, Blackout za moc nestojí. Ten nervy drásající boj o přežití, o němž se oficiálně zmiňuje distributor, nastane asi až v poslední půlhodince a tvoří jej nudná konverzace a cca dvě zajímavější akce. Prostě na téma uvězněných lidí existuje řada lepších snímků (Saw, Cube), tomuto se raději vyhěte. PS: Opravdu by mě zajímalo, zda člověk, co vymyslel český název, ten film viděl. Ono totiž Blackout nemusí znamenat Zatmění, ale taky třeba Výpadek proudu... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý námět trojice náhodných lidí se ocitá ve výtahu co se porouchá ,pokerovaný tvrdák ,mladá žena a doktor ve tředních letech. ,kterému se nedavno zabila žena a má malou dceru.. Jak čas utíká a nikdo nepřichází na pomoc,jako napotvoru nikdo nemá signál a ještě ke všemu v tak velkém domě prakticky nikdo nebydlí (poněkud divné že) tak trojici dochází nervi a začínají vyplouvat na povrch charaktery né zrovna kladné. Každý z nich má nákou velice živou minulost. Nakonec se z jednoho z nich vyklube sadistický vrah -hádejte z koho a začíná boj o život do toh se promítají ukázky z jejich životů těsně před tím než se ocitli tam kde jsou. Musí se nechat ,že je to docela solidní horor. Sice se to dá docela předvídat ,ale to vůbec nevadí. Jen jsem nechápal ten název Zatmění? ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si nejsem při svém hodnocení tak úplně jistý. Film jsem sledoval už ve značné únavě, bral jsem ho jenom jako takovou odpočinkovou záležitost a vůbec jsem o něm nic nevěděl, ale i přesto mě hodně bavil a bavilo mě čekat na nějaké velkolepé finále, které ale nakonec vůbec nepřišlo. Protože jsem byl plný očekávání, dal bych za celkový dojem 3*, ale jelikož si už nedokážu představit, že bych se na to ještě někdy podíval, tak jen 2*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Na hudebním doprovodu se podílel i Lauri Ylonen, zpěvák finské kapely The Rasmus. (Eruzione)

Reklama

Reklama